ראש עיריית בת ים צביקה ברוט צפוי לפנות לוועדת הגבולות כדי לבקש תיקוני גבולות עם הערים סביבה – תל אביב, ראשון לציון וחולון. "זה יאפשר לנו להתפתח", אמר ברוט בכנס של ארגון הקבלנים והבונים מחוז תל אביב והמרכז שמתקיים במלון דן באילת. ברוט לוטש בעיקר עיניים לשטחים של חולון, שנהנית מאפשרות פיתוח נרחבות הרבה יותר.
הבעיה של בת ים היא המחסור בשטחים להתפתחות, ולכן מירב הפיתוח מתבסס על התחדשות עירונית. "הצפי הממשלתי להתפתחות של בת ים ב-2040 זה 270 אלף תושבים, אנחנו רוצים קצת פחות", הוא אמר.
בפאנל בו לקח חלק, התייחס ברוט להחלטה לדחות תוכנית ענקית להתחדשות עירונית של חברת פרשקובסקי במתחם "שער יוספטל", בשל תוספת של 400 יחידות דיור, ומנגד – מיעוט לכאורה של שטחי מסחר ותעסוקה, לטענת העירייה. מדובר על מתחם של 60 דונם על גבול בת ים וחולון, במסגרתו אמורים היו להיהרס 479 דירות ולהיבנות 1,175 יחידות דיור, וגם 115 אלף מ"ר לתעסוקה ו-35 אלף מ"ר למבני ציבור. ואולם, הוועדה המחוזית החליטה להוסיף עוד כ-350 יחידות דיור, מה שהוביל להחלטה של העירייה למשוך את התוכנית.
"החלטנו לא לבטל תוכנית, אלא להגיש אותה מחדש", אמר ברוט בפאנל . זו תוכנית משנת עיר שבמקור הייתה עם 1,200 יחידיות דיור. הוועדה המחוזית עושה את השיקול המקצועי שלה וזה בסדר. אבל בת ים היא לא פתרון הדיור של כל מדינת ישראל. לא יכול להיות שכלכלה עירונית לא תהיה חלק מהשיקולים העירוניים. אם הוועדה המחוזית – בלי להתייעץ – מוסיפה עוד מאות יחידות דיור, זה משהו שאנחנו לא יכולים לחיות איתו. אני חייב לפחות 10 מ"ר של תעסוקה לתושב, אצלנו יש ארבעה. אם לא נעלה ל-10 וצפונה, לא נוכל לתת את רמת השירותים שעיר צריכה לתת לתושבים. לקח לנו זמן להתרגל לתוכנית הזאת, אבל התעסוקה צריכה להתאזן – בטח בפריים לוקיישן עם רכבת קלה".
את הטענות הפנה ברוט לוועדה המחוזית תל אביב, בראשה עומד ערן ניצן שישב בפאנל, והגיב: "ברמה העקרונית, – וזה לא קשור ספציפי לתב"ע הזאת – לא נקדם תוכניות שלא נשתכנע בכדאיות הכלכלית שלהם. ראש העיר יכול לבוא ולהגיד, ואנחנו עובדים עם שמאים – הם חייבים לנו משהו? אנחנו מאד זהירים בנטייה שהולכת ומתחזקת – בפרויקטים של פינוי בינוי נקיים, שאתה מכניס תנא של מגדלי תעסוקה. אנחנו בעד עירוב שימושים, אבל קודם צריך לחשוב על התחדשות – המיגון של התושבים, המיקלוט שלהם".
"תמיד יש ויכוחים. אני רוצה שבת ים תהיה מוסמכת (ועדה מוסמכת, שיכולה לאשר תוכניות של התחדשות עירונית, א"כ), אבל יש לזה משמעות אם העיר בחרה לא להיות מוסמכת, ואז האחריות היא על הוועדה המחוזית. אני פונה אליכם הקבלנים – תגישו את התוכניות גם לוועדה מקומית וגם למחוזית. מה שתחליט הוועדה המקומית, אנחנו כמובן שננסה להתחשב בזה. ואני קורא לראשי ערים – תהפכו לוועדות מוסמכות".
ברוט ביקש להגיב על הדברים: "לא יבנו אצלנו בעיר אם זה לא מתכתב עם הכלכלה המקומית. יתהפך העולם. אם צריך, אני גם אעמוד על הטרקטור בשטח".
> הצג תגובות