השנה הועברו כ-600 מיליון שקלים לטובת הגדלת היצע הדירות עבור הדיור הציבורי – כך הודיע שר הבינוי והשיכון הרב יצחק גולדקנופף בכינוס של הנהלת משרדו והדרגים המקצועיים בו, כחלק מישיבות ההנהלה השוטפות. מדובר על הזרקת חמצן לשוק הדיור הציבורי, שסבל בעשרות השנים האחרונות מייבוש.
ועד כמה ייבוש? על פי נתוני הלמ"ס מלפני כחודש, מספר הדירות בדיור הציבורי עמדו בשנת 2022 על 47.6 אלף, ואליהן יש להוסיף עוד 13.5 אלף דירות בדיור המוגן הציבורי המיועד לעולים זכאים בגיל 65 ומעלה. נלך כעשור אחרונה – בשנת 2013 מספר הדירות בדיור הציבורי היה 56.5 אלף ועוד 10.6 אלף בדיור המוגן הציבורי.
כך עולה, שבתוך עשור, בעוד האוכלוסייה בישראל גדלה משמעותית מכשמונה מיליון ב-2013 ל-9.7 מיליון כעת (זינוק של 20%), הרי שמספר הדירות בדיור הציבורי שבידי החברות המשכנות ירד מ-67.1 אלף ל-61.1 אלף – נתון שכולל גם דירות וגם דיור מוגן. מבחינת דירות בדיור הציבורי, מהמצבת נגרעות בממוצע כ-1,000 דירות בשנה. וכמובן שיש גם לתת את הדעת על כך שלא מעט דירות שבידי החברות המשכנות, נמצאות במצב פיזי מחפיר.
הישיבה התקיימה על מנת לקבל תמונת המצב של הפעלת תקציב המשרד לשנת 2023, הצגת ההיערכות לקראת השנה החדשה וסגירת שנת התקציב. הוצגו בין היתר בפני השר קידום קבלת התקציבים, עליהם סיכם גולדקנופף עם משרד האוצר בעת אישור תקציב המדינה, וכן תוכנית להפעלת תקציבים במגוון תחומי הפעילות של המשרד.
על אותם 600 מיליון שקלים לרכישת דירות לממתינים לדיור ציבורי, בעיקר בפריפריה, גידול של כ-785% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, יש להוסיף עוד 230 מיליון שקלים שמושקעים בדיור הציבורי לטובת תחזוקה, שיפוץ וחיזוק מבנים של דירות הדיור הציבורי ועוד. גולדקנופף עודכן במהלך הישיבה כי היקף הפעלת התשלומים של המשרד עלה בכ-20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. כך שהיקף התשלומים בתקציב הפיתוח של המשרד, הכולל את תחומי הבניה החדשה, הדיור הציבורי והמרקם הוותיק עלה בכ-30%, וכלל תשלומים של מעל 3.5 מיליארד שקלים מתחילת השנה, בנוסף, בתחום הסיוע בשכר דירה הניתן לכ-190 אלף משקי בית חל גידול של כ-10%.
> הצג תגובות