אין כמו לשטוף את העיניים עם בתים יפים. לצלול, להסתובב בהם, להרגיש אותם, לדמיין איך בני הבית חיים, מה הצרכים שלהם, הסגנון המועדף, מה הנחה את האדריכלים והמעצבים, לנשום עמוק ולקבל השראה.
אספנו מקבץ פרויקטים משגעים שהמשותף לכולם הוא שהם תוכננו, נבנו ועוצבו באזור הפריפריה, דרום הארץ עם דגש על המדבר. כל אחד מאנשי המקצוע בחר להכניס בדרכו שלו את סביבת החוץ המדברית היפהפייה והשלווה, לפנים הבית. התוצאה נפלאה ומהפנטת.
לא כמו כולם
מי חתום על הפרויקט: שריתה ורון פלד, סטודיו echo design
איפה: מושב שדי אברהם בצפון הנגב המערבי
עבור: זוג ושלושת ילדיהם
שטח: נחלה של 10 דונם (מתוכם 2.5 דונם מיועדים לבנייה), שטח הבית כ-200 מ"ר
האדריכלות הישראלית הפכה בשנים האחרונות לרב-גונית מאי פעם, ולאורכה ולרוחבה של הארץ נבנים בתים רבים בסגנונות אדריכליים שמגיעים ממחוזות רחוקים. אחד הבולטים שבהם הוא הבית הנוכחי – עם תצוגת תכלית ליסודות האדריכלות המקסיקנית שהותאמו לסביבה, להלך הרוח ולאורחות החיים של בני המשפחה. שריתה ורון פלד, בעלי סטודיו ECHO DESIGN ותושבי המקום, אחראים לפנינה המדברית מקסיקנית הזו.
"הקונטור הייחודי של הבית החל להתגבש כבר בפגישת ההיכרות שקיימנו עם הזוג", משחזר רון פלד, שאותו ואת רעייתו ושותפו ראיינו לאחרונה. "הבנו שיש כאן בסיס ליצור בית שונה ויוצא מגדר הרגיל. התבהר לנו שהצורניות העגולה היא המועדפת. כך גם הקשתות והצבעוניות העזה – אלמנטים עליהם מתבססת האדריכלות המקסיקנית הוויטלית שידועה ביחסים ובאיזונים שהיא מייצרת בין צורה, צבע, נפחים וצמחיה".
"את החזיתות חיפונו בטיח מינרלי טבעי בגוון חול עם נגיעות כתומות וצהובות שמייצר מראה אורגני, מלא באופי, כך נראה שהבית החדש קיים כבר זמן", ממשיך פלד. "הקירות שתכננו עבים מאוד (כ-50 ס"מ), כדי לייצר פתחים בעלי עומק. בפתחים העגולים ובקשתות יצרנו באלנס בין זווית קשתות הפרסה המקוריות לבין צורניות עגולה וברורה, כך גם בפתחים הרחבים הצלחנו לייצר קשת עגולה".





"הכניסה לבית היא הומאז' שלנו ל'האסיינדה' – מסוגי המבנים המקסיקניים האייקונים והמוכרים ביותר", מסביר המתכנן. "יצרנו אדפטציה שתאפשר לבני המשפחה לשבת בפטיו הקדמי האינטימי בניחותא ולהרגיש מוגנים. אבי המשפחה מחובר מאוד לסביבת החוץ לכן הגינה היא חלק מהותי בבית הזה". הקווים המעוגלים שבים וחוזרים גם באזור מבואת דלת הכניסה, עם פתיחתה נגלה פטיו מולו בריכת דגים ועל מנת שהאגף הציבורי לא יקרא כחלל צר וארוך בחרו המתכננים להסית אותו מעט שמאלה, כך הוא נתפס כפתוח, רחב ידיים ואוורירי.
אירופה במושב
מי חתום על הפרויקט: שירלי דן
איפה: בית במושב בדרום
עבור: זוג + שני ילדים
שטח: 300 מ"ר בנוי על שטח של חצי דונם
הבית במושב בדרום הוא חלום של כל משפחה, וגם חלום שהתממש של המשפחה הזו, שבמושב זה גדלה אם המשפחה ושם ביקשה לגדל את ילדיה. הם רצו בית אירופאי עם שילובים מודרניים. לטובת המשימה נבחרה שירלי דן, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב הבית. במשך שנה וחצי נמשכה הבנייה והחלום כאמור התגשם. הבית מתפרס על פני שתי קומות, 300 מ"ר בנוי, על שטח של חצי דונם. בקומת הקרקע הוא תוכנן בצורת H עם פטיו מרכזית, מחולק לאגף הציבורי ולאגף פרטי לטובת סוויטת ההורים, שם בני הזוג ביקשו להתמקם. בקומה ראשונה ממוקמות סוויטות חדרי ילדים אינטמיות לילדיהם הקטנים, וחלל נוסף שמשמש כחדר כושר.





המשפחה רצתה וקיבלה הרבה אור טבעי. ויטרינות ענק, שפע של פינות בגינה. החזיתות של הבית מרשימות. עם חלונות עץ אלומיניום, בשילוב של דקורים וקרניזים וגג רעפים. בית בחזית שבנוי בשני גבהים. הקומה השנייה בעצם בנויה על מחצית מהשטח של הקומה הראשונה. בעת הכניסה דרך הדלת המרשימה, מופיע פטיו שם בולטת הצמחייה והגינה. מימין האגף הציבורי – מטבח, סלון ופינת אוכל – כאשר מכל מקום אפשר לצאת לגינה. הבית מרוצף פרקט והגג עם קורות עץ גלויות בגוון עץ עתיק , מה שנותן גובה מרשים באזור הציבורי. במבואת כניסה יש קונסולה עם מראה.
מצד שמאל של הפטיו האגף הפרטי שכולל סוויטות הורים ואורחים, גם הם עם יציאה לגינה. מדרגות שמובילות לקומה העליונה, וממ"ד שמשמש חדר משפחה וחדר שירות שיוצא לחניה.
מלכת המדבר
מי חתום על הפרויקט: צביה קזיוף
איפה: פנטהאוז בבאר שבע
עבור: זוג + שלושה ילדים
שטח:195 מ"ר + 60 מ"ר מרפסת
הום סטיילינג: Edition by Sagit Goldin
מה שיפה בשיפוץ הדירה זו העובדה שאפשר לקחת פרויקט חסר פרופורציה – דירת שלושה חדרים ישנה, 130 מ"ר עם מרפסת ענקית של 124 מ"ר – ולהפוך אותו לדירת פנטהאוז מדהימה בגודל 195 מ"ר ומרפסת פרופורציונאלית בגודל 60 מ"ר.





"אל משרדי הגיע פרויקט שמיד גרם לצוות ולי להרים גבה", מסבירה מעצבת הפנים צביה קזיוף. "דירה ישנה מבאר שבע שתוכננה בצורה נטולת כל פרופורציה. החלטנו לספח חצי מהמרפסת לטובת הדירה, וכך ליצור פנטהאוז מפנק בגודל של 195 מ"ר".
בזכות הרחבת הבית, התקבל חלל פנים מרווח שחולק מחדש באופן שיתאים לצורכי הדיירים. החלל המשותף עוצב בסגנון מודרני נקי, ותוכנן קיר כוח דומיננטי שעשוי מעץ בשילוב פליז. קיר זה נמצא במרכז הסלון, ומקבל גם אזכור במבואת הכניסה. הריהוט ברובו מונוכרומטי מבוסס על סקלת האפורים ונגיעות "מדבריות" של כתומים וגווני עץ.
> הצג תגובות