אחד הענפים הלוהטים בתחום עיצוב הבית הוא ענף הבריכות הביתיות, כשהביקוש לבריכות שחייה ביתיות נמצא בעלייה מתמדת, הפכה הבריכה למרכיב שאי-אפשר להתעלם ממנו בקבלת החלטה על מיקום הבית הבא של הישראלים. בתים בהם אפשר לשלב בריכות, או כאלו שכבר הבריכה היא חלק מהעסקה – הפכו ליותר ויותר פופולריים.
"ישראל נחשבת למעצמה עולמית בתחום הבריכות הפרטיות", מסביר אבנר צדוק, מנכ"ל ובעלים של חברת פלגים, המתמחה בעיצוב ותכנון בריכות. "הביקוש לבריכות בישראל הוא עצום ומספר הבריכות הביתיות יחסית למספר הנפשות במדינה, הולך וגדל. זינוק שמביא איתו הרבה חידושים. אחד הטרנדים הבולטים ביותר כיום זה עיצוב באבן בבריכות. אנחנו מצליחים לעשות עיצובים מיוחדים בבריכה ומשחקים עם חומרי החיפוי השונים. לקוחות מבקשים דברים מיוחדים ואנחנו עובדים עם רצפים אמנים".
"בריכות הגלישה בעלות אפקט מיוחד של גלישת הבריכה אל האופק והשתלבות ייחודית בנוף ובחצר, הפכו לפופולריות. מרבית הבריכות שנבנות היום בישראל אלו בריכות בטון שנחשבות לאיכותיות ביותר בזכות צורת הבנייה המסודרת, שנשענת על יסודות יציבים מיציקות בטון וכאשר יש בעיית מקום יש טכנולוגיות שמאפשרות שחייה נגד הזרם", מוסיף צדוק.
בריכה סטנדרטית יכולה להיות בגודל של שמונה מ"ר על שלושה מ"ר, שתעלה כ-350 אלף ששקלים. זו בריכה אמיתית לכל דבר, בעלת מינימום תחזוקה. יש לקחת בחשבון כמובן את זמן ההיתרים הנדרש, שמשתנה בהתאם לכל עיר או יישוב, ואת העלויות הכרוכות בכך. זאת ועוד, קיימים היום סוגים שונים של בריכות והמחירים יכולים לקפוץ משמעותית ולהגיע גם למאות אלפי שקלים ומעלה, בהתאם לתוספות שאנו רוצים, לטכנולוגיות, חומרים, גודל וכו".
לדברי אדריכל רון שפיגל מ"שפיגל אדריכלים", "בריכה כבר לא נתפסת כסמל סטטוס, אלא כאורח חיים. היא מוקד למפגשים חברתיים ומשפחתיים, תפקידה הוא לכנס סביבה את הסובבים אותנו. המעטפת שלה משמעותה מטבח חוץ, פינת ישיבה, מסך, ג'קוזי ועוד שלל פינוקים. כל סביבת החוץ הפכה לדומיננטית עם חשיבה עמוקה סביב התכנון והוא בהחלט לא נופל מהפנים, גם מבחינת ההשקעה. יש לקוחות שמתעקשים על בריכה, גם כאשר המבנה או המגרש קטנים. מבחינתם הבריכה היא MUST. הם מבינים שהיא כוח שמלכד את המשפחה והערך המוסף שלה אדיר".
לדברי צדוק, "הקורונה שהעלתה את הפופולריות של הבריכה לרמת שיא, הפכה להיות אלמנט של MUST HAVE. נכס 'שווה' למכירה, בוודאי ובוודאי כבר יהיה עם בריכה". גם האדריכלית שירה מוסקל מ"הלל אדריכלות" מתייחסת לקורונה כמעין נקודת מפנה: "בעבר בריכות היו נחלת העשירון העליון. בעשור האחרון וכמובן בתקופת הקורונה, אנשים הבינו שהמדינה הים תיכונית שלנו היא הבמה האולטימטיבית לבריכות. לכן, קיים צורך למקסם את חווית החוץ ולהשביח את הנכס. אם יש אפשרות להקים בריכה, זו טעות לא להקים אותה. הבריכה היא פונקציה נדרשת ובאזורים מסוימים אף בסיסית".
שלומית זלדמן, הנדסאית אדריכלות, אומרת כי "מתרבים יותר ויותר הלקוחות שבוחרים נכס או מגרש כאשר ניתן למקם בו בריכה, וגם הרבה פעמים השיפוץ של הבית בעצם מתחיל מהבריכה. נולד הצורך בבריכה ואז 'על הדרך' גם משפצים את הבית".
צדוק מעיר על כך: "לא פעם ולא פעמיים אני נתקל במשפחות שאינן רוצות לשפץ את הבית, אלא אך ורק להוסיף בריכה. כיום אנשים מבינים את ערכה של הבריכה, לא רק בפאן הכלכלי, אלא הפסיכולוגי. היא מאחדת משפחות, היא עושה טוב לנשמה, בזכותה הילדים מגיעים בסופי שבוע לשהות עם ההורים, יש בזה הרבה מאוד ערך שאינו משתווה לערך הכספי".
אבל צריך לזכור שלא מדובר בזבנג וגמרנו, הדבר אורך זמן לא קצר. צדוק: "יש להיערך מבעוד מועד. במקרה הטוב תהליך של כחצי שנה. תהליך שדורש אישורים ומצריך הרבה מאוד אנשי מקצוע ויועצים. כמובן יש להבין כי בריכה מעלה את ערך הבית. עלות הנכס קופץ משמעותית. שורה תחתונה הבריכה מכסה את ההשקעה ועלות הקמתה".
> הצג תגובות