חזונו של מרכז הבנייה הישראלי הוא ביצירת ופיתוח הקהילה הבונה בישראל, החל מאדריכלים וקבלנים, כלה במעצבים ובמהנדסים, ועד אחרון פועלי הבניין. המשמעות של יצירת קהילה חזקה ומאוחדת, היא גם להגן על הקהילה. כאן, נכנס נושא תאונות העבודה.
למרבה הצער, בשנים האחרונות נושא תאונות העבודה בענף הבניה שב וצף כסוגיה מהותית, הן ברמת הקהילה, והן ברמה הלאומית, כמכת מדינה בה יש להילחם בכל האמצעים האפשריים. על פי נתוני ארגון קו לעובד, 48 עובדים בענף הבנייה, זינוק של 33% ביחס ל-2022. 19 עובדים נהרגו מנפילות מגובה, 10 מפגיעה של חפץ כבד, ותשעה מקריסת תשתיות או פיגומים – כמו למשל האסון ברמת גן בו נהרגו שניים. אגב, נתוני מינהל הבטיחות במשרד העבודה, מצביעים על 44 עובדים שנהרגו בשנה החולפת.
מרכז הבנייה הישראלי משלב ידיים עם שלל גורמים על מנת לצמצם את התופעה למינימום האפשרי. העשייה מתבצעת במספר רב של חזיתות, בהן קורסי בטיחות המתעדכנים כל העת, נהלי עבודה המתחדדים ונעשים מאמצים אדירים להגברת המודעות להם לצד הגברת האכיפה, וכן עבודת קידום לחקיקה מפורטת ומחמירה יותר.
לצד עשייה חשובה זו, ישנו ציר נוסף, והוא העלאת המודעות לדרך הטיפול המיטבית והמהירה בתאונות העבודה, לאחר שאלו כבר קורות. נפגעי תאונות העבודה הם חברי קהילת הבנייה הישראלית, ומשכך יש לטפל בהם במהירות ובאופן המקצועי ביותר. הליך הטיפול הוא לעיתים הליך בירוקרטי סבוך, אך זוהי חובתם של המעסיקים, ושלנו כקהילה לסייע בעד הנפגעים בשעתם הקשה.
מדריך לטיפול בירוקרטי נכון בנפגעי תאונות עבודה (טופס 250, טופס 283, ת/211 וכו')
.
> הצג תגובות