דף הבית >

> כתבה

אדריכלות ועיצוב

ביקור בית | הבית הישן ברמת גן משנות ה-50 שקיבל טוויסט ניאו-מודרני

גג המבנה הישן מזכיר ציור בסיסי של ציפור במעופה. ואכן, הבית שחודש ע"י אדריכל רון שפיגל, משדר גישה שהכל אפשרי, בעזרת שילוב ישן-חדש, עירוב חומרים וסגנונות ותחושה של קרוב-רחוק

שיתוף‭:‬

איך נראה הבית הישן ברמת גן אחרי השיפוץ?
איך נראה הבית הישן ברמת גן אחרי השיפוץ?
איך נראה הבית הישן ברמת גן אחרי השיפוץ?
איך נראה הבית הישן ברמת גן אחרי השיפוץ?
איך נראה הבית הישן ברמת גן אחרי השיפוץ?
איך נראה הבית הישן ברמת גן אחרי השיפוץ?

הבית שלפניכם הוא הנכס הראשון שבני הזוג רכשו לעצמם ברמת גן, וביקשו להפוך אותו לבית חמים עבורם ועבור ארבעת ילדיהם (בגילאי 3-14). הבית, שנבנה בסוף שנות ה-50, ניצב על מפלס מוגבה ובולט בחיצוניותו המשובבת לעוברים ברחוב – עם שני גגות משופעים שמתחברים בסמוך לדלת הכניסה. הוא ניצב בגאון על מגרש שמתפרש על חצי דונם, והיה צורך לרענן את מראהו, כמו גם לעצב את חללי הפנים ולרהט אותם, כמעט מאפס.

"הם התייעצו איתי בשלב הראשוני ורצו בתחילה להרוס אותו ולבנות תחתיו בית חדש", מסביר אדריכל רון שפיגל, בעלי משרד שפיגל אדריכלים, "אבל למזלי הצלחתי להסביר להם איזה 'יהלום' יש להם בידיים, ושלגמרי כדאי לשמור על הצורה הייחודית של חזית הבית".

חיצוני מול פנימי

ואכן שפיגל עיצב את הפרויקט בצורה מרהיבה ומכבדת, תוך הבלטת המוטיבים המסורתיים של הבנייה, ושילוב מדויק בין ישן לחדש. החומריות מקבלת את קדמת הבמה, וממחישה היטב את הסגנון המודרני-תעשייתי שנוצק אל גרסת הבית החדשה. "כנפי" הגג הכחולות, בגלגולן הקודם, הפכו יציקת בטון מדויקת, שמתכתבת עם הגדר שבחזית המבנה, והן עם חללי הפנים.

(צילומים: אלעד גונן)

שפיגל מציין שאלה בגדר הפתעה לבאי הבית: "מכיוון שהבית נמצא על מפלס מוגבה מהרחוב, היה לי חשוב להדגיש את הכניסה אל הבית, ועשיתי זאת בעזרת מדרגות במראה מרחף ומנותק, שמודגשות בעזרת תאורה", הוא מסביר. "ההפתעה בעיניי היא בחזות הבית שנדמה כקומפקטי וצנוע-ממדים, וחלל פנים שנדמה כקונטרסט, בזכות תקרה גבוהה ומאוד מרשימה. ביחד עם ויטרינה רחבת ידיים שצופה לגינה – המראה הוא אחר ממה שנדמה מבחוץ".

ביחד ולחוד

עובדת השיפוץ על הבית מגלמת מערכת איזונים בין סגנונות ותקופות ושאר משחקי גלוי, נסתר ומנותק. האחרון שבהם מגולם בחלוקת החלל. שלושה מארבעת חדרי הילדים מוקמו בקומת הכניסה, ביחד עם החללים הציבוריים של הבית, ואילו סוויטת ההורים נהנית מפרטיות במפלס העליון, מנותקת מהשאר. גם חדרו של המתבגר ממוקם בנפרד, ונהנה מפרטיות בקומת המרתף, שבזכות ההגבהה של הבית והמפתחים הרחבים שבו, נדמית כאילו היא נמצאת בקומת הכניסה.

"הבקשה של בני הזוג למקם את שלושת חדרי הילדים בקומת הכניסה גרמה לשינוי היחס שבין קומת הכניסה לשטח החצר, והכרח לצמצם את זה האחרון", מציין שפיגל. בהתאם לזאת הוא פתח את החלל הציבורי ככל האפשר, כדי לאחד בין החללים וליצור אשליה חזותית של מרחב אחד, שבו חוץ ופנים מתחברים. בחלק הנמוך יותר של החצר, מצדו האחורי של הבית, ניטעו עצים וצמחיה פראית, ותוכננה משחקיה תחומה עבור הילדים, שמנוצלת על ידם היטב, גם בזכות הפרטיות והקרבה אל הבית.

חומרים וגוונים שמתכתבים זה עם זה

דלת כניסה ומשקוף עשויים סרגלי עץ אופקיים, מתכתבת עם תריסי החלונות, עם "גריל" אוורור קומת המרתף שעל הרצפה, ועם מעקה הגדר החיצונית. מצידה השני, בפנים הבית היא צבועה בשחור דרמטי, צבע "חיזוק" שזרוע בחלל הציבורי כחוט השני. ממולה, גרם מדרגות ייחודי, עשוי מפח מכופף בגוון חלודה, ולצידו מעקה בדוגמת אלכסונים גיאומטריים, שכמו מזכירה את גג המבנה. לצידן של המדרגות תוכננה ספריית כוורת שנטמעת בקיר, בגוון זהה, ובה שולבו אביזרי דגש ושאר חפצי נוי ואמנות של בני המשפחה.

שני אגפי הבית – הציבורי והפרטי, משני צדי הדלת. מצד ימין, מאחורי הספרייה, אגף חדרי הילדים שזוכה לפרטיות יחסית גם בחלל הציבורי השוקק. ואילו מצד שמאל, האגף הציבורי של הבית, הכולל חדר מגורים, פינת אוכל ומטבח.

פינת האוכל השחורה מתכתבת עם דלת הכניסה. מעליה, בגובה מרשים, מיתמרים שלושה גופי תאורה שנדמים כמו ציפורים עפות, ומרפררים אל גג המבנה. ויטרינה רחבת ידיים, קבועה במסגרת אלומיניום דקיקה, כוללת יציאות מגוונות אל החצר. האחת אל סלון אלטרנטיבי ופינת ישיבה חיצונית, ואחרת אל מטבח מאובזר.

פינת הישיבה והגינה שנשקפת מפנים הבית (צילומים: אלעד גונן)

חדר המגורים מגלם היטב את הסגנון התעשייתי והחם שביקש שפיגל לבסס בבית. ספות בגווני אפור וחלודה, יוצרות מסגרת ישיבה נינוחה, ומולן קיר טלוויזיה עשוי טלאים-טלאים, במראה של בריקים פוסט-מודרניים. אלה עשויים מעץ ומסתירים באלגנטיות את מערכות הבידור ומערכות המיזוג.

המון שטחי אחסון במטבח רחב הידיים (צילומים: אלעד גונן)
הפרדה שקופה בין חדר ההורים לחדר הרחצה (צילומים: אלעד גונן)

מטבח רחב ידיים בצורת קווים מקבילים, כולל ארונות גבוהים עם שטחי אחסון למכביר, משטחי עבודה רחבים ואי שמשמש כמשטח עבודה ואזור לארוחות יומיומיות. מכיוון שמיקומם של הארונות הוא בצדדים, התחושה היא של מטבח רחב ומאוורר, שבו מוטמעים כל אביזרי החשמל ושאר האלמנטים ההכרחיים בצורה אלגנטית. למרות המראה הדרמטי והתעשייתי, תחושת החמימות ניכרת, בזכות חיפוי בעץ אשוח, בהיקף נישת הארונות, וגם בתחתית האי.

סוויטת ההורים, הממוקמת בקומה העליונה, כוללת אזור שינה רחב ידיים שבו הפרדה שקופה ומינימלית אל חדר הרחצה וכן יציאה למרפסת אינטימית שצופה אל הגינה. פרקט כהה מחפה את הרצפה בתבנית "פישבון" ומעניק תחושה יוקרתית וחמימה, וכמו ממשיך אל חדר הרחצה, אך בתצורה אריחים כהים, עם נגיעות חלודה, שמחפים את החלל מרצפה ועד תקרה.

> הצג תגובות

< הסתר תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות שאולי יעניינו אותך

מבזקים

פועל נפל מגובה – ונפצע קשה

פועל כבן 60 נפל מגובה של 3 מטר במהלך עבודתו באתר בנייה בצופית. צוות מד"א ביצעו פעולות החייאה באיש והוא פונה במצב קשה לביה"ח מאיר.

הצטרפו לניוזלטר של נדל"ן ניוז

וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

תיאור‭ ‬התפקיד‭:‬ לחברת‭ ‬בנייה‭ ‬יזמית‭ ‬ומבצעת‭ ‬מהמובילות‭ ‬במשק‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מהנדס‭ /‬ת‭ ‬ביצוע‭ ‬בעל‭ /‬ת‭ ‬ניסיון‭ ‬בתחום‭. דרישות‭ ‬התפקיד‭: ‬ ‮- רישיון‭ ‬מהנדס‭ ‬ביצוע‭ / ‬בניין‭

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

לחברה‭ ‬יזמית‭ ‬בתחום‭ ‬הנדל‭"‬ן‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬בעל‭ ‬התפקיד‭ ‬יוביל‭ ‬את‭ ‬הפיתוח‭ ‬העסקי‭, ‬שווק‭ ‬ומכירה‭, ‬וניהול‭ ‬כלכלי‭ ‬של‭ ‬כלל‭ ‬תהליכי‭ ‬היזום‭ ‬בחברה‭…‬

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

לחברה‭ ‬יזמית‭ ‬בתחום‭ ‬הנדל‭"‬ן‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬בעל‭ ‬התפקיד‭ ‬יוביל‭ ‬את‭ ‬הפיתוח‭ ‬העסקי‭, ‬שווק‭ ‬ומכירה‭, ‬וניהול‭ ‬כלכלי‭ ‬של‭ ‬כלל‭ ‬תהליכי‭ ‬היזום‭ ‬בחברה‭…‬