מאז ומתמיד הספרים היו ונותרו מקור הפנטזיה, החלומות, הדרך שלנו לפרוץ כל גבול אפשרי ולהפליג עם הדמיון. הווווו… כמה שאנו משתוקקים וכמהים עכשיו להפליג עם הדמיון למקום רגוע ונעים.
בתוך כך, הספרייה הפכה מפריט פרקטי לפריט עיצובי וחשוב, שעם השנים הפך לסמל סטטוס עבור בעליו. בהיסטוריה מוזכרים אנשי האצולה, לצד אנשי בוהמה, שהתהדרו במבחר ספרים עשיר, ולצידם ספריות מכובדות ביותר שבדרך כלל מוקמו בחדרים המיועדים לכך. עם תחילתו של שבוע הספר, בחרנו מספר פרויקטים בהם הספריות ממחישות עד כמה הספרים נותרו דומיננטיים בקרב בני המשפחה. ואם לא, משמשות הספריות כפריט עיצובי דומיננטי בחלל – ולא רק לספרים.
בבית הזה אוהבים לקרוא | אדריכלות תכנון ועיצוב – אדריכל בועז שניר, סטיילינג לצילומים: מאיה שלג ואורנה מזור
זהו בית פרטי הסמוך לחוף ימה של הרצליה, על מגרש של 500 מ"ר, בו בוצע שיפוץ מסיבי, הכולל תוספות בנייה רבות. טרום השיפוץ, הבית הישן לא היה ראוי למגורים, ובסכנת התמוטטות ממשית. בקשת בני הזוג הייתה ללטש את היהלום הגולמי – ולהפוך את המבנה הישן והמוזנח על פניו. לעבוד עם הקיים מתוך הבנה שיש מאחורי המבנה סיפור והיסטוריה ולהותיר את הקסם והחן.
סגנון הבית הוא מיקס עיצובי המשלב בין השפעות מקומיות ים-תיכוניות לאדריכלות אירופאית ולהשפעות של עיצובים אמריקאיים. קשה להגדירו תחת סגנון מובהק ולפרשן אותו בתוך מסגרת מוגדרת; זהו בית אקלקטי ונועז מבחינה עיצובית, ושורה בו אווירת חופש כמו גם חופש יצירה. יש בו נגיעות הומוריסטיות רבות ושמחת חיים, והשלווה ניכרת בו כמו גם החום האנושי. זה בית שגרים בו, לא בית שמתבוננים בו. בית חי, נושם ופועם בכל חלקיו שיחד יוצרים סביבת מגורים אינטימית ופרסונלית.
הספרייה מתפרסת במלוא תפארתה לרוחבו של החלל הציבורי, ושפע הספרים של בני הזוג מהווים אלמנט דומיננטי נפלא. ספרייה שהיא נטו לטובת אחסון ספרים. הספרייה היא פרי תכנון CUSTOM MADE של האדריכל, עשויה עץ, מתכתבת נפלא עם הסגנון הכה מיוחד של הפרויקט.
מכניסים את הטבע | מעצבת הפנים הילה הראלי, על גלריית OKNIN
לרגל שבוע הספר, מציגים בגלריית OKNIN בנתניה את קולקציית הספריות החדשה של המותג האיטלקי NATURE DESIGN שנחת בישראל. הספריות עשויות בקפידה, מחומרים ברי קיימא, שתוכננו ועוצבו לאחר מחקר מעמיק והרבה מאוד כבוד לטבע.
המותג האיטלקי מתהדר בהיותו אקולוגי, לאור שימוש שנעשה בעץ מיערות מעובדים ברי-קיימא בצפון אמריקה, עם עצים שמתאימים לתעשיית הריהוט ועצם השימוש והכריתה אינו פוגע בסביבה. החומרים, הצבע והתהליך כולו נעשה תוך שימת דגש לסביבה.
"כמי שחיה ונושמת את העיצוב הישראלי, אני מבינה את הצורך לחדש ולהתחדש", מסבירה הילה הראלי, מעצבת הבית שלOKNIN. "הספריות מכניסות ניחוח אחר, בשל היותן קלילות, אווריריות, נעימות, כאלו שאפשר למקם בבית בלי ליצור עומס בחלל".
מצטרפות לחגיגה | המעצבות טל גל וליאת קדם – סטודיו טולה
המעצבות מביאות מגע אחר לעולם הספריות. מעבר לעובדה שזהו אלמנט פונקציונאלי, הן רואות בספרייה פריט על גבול האמנותי, שמכניס ניחוח נעים, הומוריסטי ושופע עניין לחלל בו הוא ממוקם.
הן מתכננות בקפידה כל ספרייה, בצבעוניות מעניינת ושונה. הספרייה תמוקם בדרך כלל תמוקם בסלון, ותצטרף לחגיגה העיצובית והצבעונית שופעת החיות של הפרויקט, כיאה לאני מאמין שלהן. הספריות לא תהיינה סימטריות, עם מדפים שונים ומשתנים, כולל אלמנטים מלאי חן, בתוספת חגיגה של צבע, ויספקו עוד סיבה לבני המשפחה לשלוף ספר, להתרווח על הספה ולקרוא.
דומיננטיות | מעצב הפנים שי דוד מסטודיו shai david design, אדריכל מנו שלם
זהו אחד הפנטהאוזים הכי יפים ומושקעים באחד הפרויקטים הנחשקים בתל אביב. הלקוחות פנו לאדריכל מנו שלם על מנת שישפץ אותו לטובת מכירתו, וכך היה. הפנטהאוז היפהפה נמכר לזוג פרק ב' פלוס ילד. הבעלים החדשים רצו להתאימו במדויק לצרכים ולהעדפות שלהם ופנו למעצב הפנים שי דוד.
שתי ספריות דומיננטיות תוכננו עבור הפרויקט. הראשונה בחלל הציבורי, כאשר האי במטבח שהיווה השראה חשובה למעצב שבחר לתכנן ולמקם בסמוך אליו ספרייה שתפקידה להמשיך את מראה המדרגות.
חדר המסטר שממוקם גם הוא בקומה הציבורית, כולל פינת עבודה, מיטה גדולה עם מקומות אחסון, חדר רחצה פתוח לחדר השינה, וספרייה שהיא קיר הכח בסוויטה, בגוון שחור עם תאים צבעוניים שיוצרים ניגודיות מעניינת וסוחפת.
> הצג תגובות