בעוד השלטונות המרוקאים מסרבים לרוב ההצעות של מדינות העולם לקבלת משלחות סיוע, מתגבשת ביומיים האחרונים משלחמת של מהנדסים בענף הבנייה, שתצא למרוקו – כך נודע לפורטל נדל"ן ניוז. את המשלחת מארגנת התאחדות הקבלנים בוני הארץ, לאחר פנייה של המל"ל (המועצה לביטחון לאומי).
הפנייה התקבלה בהתאחדות לפני כיומיים, ומאז כבר גויסו כ-70 מהנדסים בתחומים שונים של הענף, שאמורים לצאת למרוקו לעזור לקהילה היהודית הגדולה החיה במדינה.
רעידת האדמה במרוקו התרחשה בשישי בלילה בעוצמה של 6.8 בסולם ריכטר, וגבתה את חייהם של כ-3,000 איש. מרוקו קיבלה הצעות לסיוע ממדינות רבות בעולם, בין היתר באמצעות משלחות חיפוש, הצלה ורפואה, אולם למרביתן היא טרם השיבה בחיוב. גם הצעתה של ישראל, ששולחת באופן קבעו משפחות סיוע והצלה לאתרי אסונות ברחבי העולם, נותרה בשלב זה ללא מענה חיובי. ואולם, לצד זאת מנסה המל"ל לארגן משלחת מקצועית בתחומי הבנייה והתשתיות, שתסייע לקהילה היהודית במדינה.
מבנים רבים קרסו ברעידת האדמה במרוקו, ורבים אחרים ניזוקו – כולל בניינים חדשים. הדבר דומה למה שקרה לפני כחצי שנה בטורקיה, אז גם בניינים שנבנו לפי תקני הבנייה החדשים, לא שרדו את הרעידה, על אף שהיו אמורים לעמוד בכך. לא בטוח שהשלטונות המרוקאים מעוניינים שסוגייה כזו תזכה לחשיפה עולמית, וייתכן שזו אחת הסיבות בשלב הזה לסירוב של המרוקאים לקבל עזרה מבחוץ.
אבל בפני יציאת המשלחת הישראלית המקצועית של המהנדסים, עשויות להתעורר עוד כמה בעיות. הראשונה היא דיפלומטית. מרוקו כאמור לא נענית בשלב זה בחיוב להצעות סיוע של מרבית המדינות, וגם לא לזו של ישראל. מול ישראל מדובר ככל הנראה בשל החשש מתגובה שלילית בציבור המרוקאי שעשוי להתנגד לאקט כזה על רקע חוסר שביעות הרצון מהממשלה הישראלית. מאידך, עשויה להתעורר בעיה לקהילה היהודית עצמה – שתקבל עזרה מישראל בעוד הציבור הכללי לא, דבר שעשוי לעורר סגמנט שלילי בקרב הציבור המרוקאי כלפי היהודים.
אלה כנראה הבעיות עמם המל"ל מנסה להתמודד, לפי שייתן אור ירוק למשלחת של התאחדות בוני הארץ, וזו לא תצא ככל הנראה עד שהשלטונות המקומיים יתנו לה אור ירוק.
> הצג תגובות