רגע אחרי שנכנס לתוקפו הסכם הפסקת אש בצפון הארץ, הזדמנות מרגשת לקבל הצצה לבתים בצפון. בתים יפהפיים, עם נופים מעוררי השראה, ומשפחות שחלקן נאלצו לעזוב את בתיהן וכעת עשו אחורה פנה, ועם חשש מצד אחד ושמחה בלב מצד שני, מנסות לחזור לשגרה.
הוא כל כך קוזי, נעים ומפנק | תכנון ועיצוב: הנדסאית אדריכלות הגר לושי
הבתים באזור הצפוני של קיבוץ בצפון הארץ, נבנו ותוכננו על ידי אדריכל שבנה לכל השכונה. כל משפחה בחרה מבין מספר דגמים שהוצעו, את התוכנית המתאימה לה ביותר, וכך גם עשתה המשפחה הנוכחית שבחרה בהנדסאית אדריכלות הגר לושי שתלווה את התהליך ותסייע הן בבחירת הדגם הנכון והמתאים, והן בתכנון והעיצוב פנים של הבית.
בתחילת הדרך המשפחה הצעירה כללה זוג צעיר וילדה, ובסיומו – התווספה תינוקת חדשה. הבית בן 200 מ"ר המתפרסים על פני שלושה מפלסים, יושב על שטח של 500 מ"ר. כאשר נכנסים לקומת הכניסה, צופים לעבר הסלון מלמעלה – בגובה של שלוש מדרגות. בקומת הכניסה מימין, תוכננה פינת נישה לטובת אחסון יומיומי. עוד באותה קומה תוכנן חדר משחקים עם מחיצות שחורות שהפך להיות חדר משחקים. המחיצות מאפשרות להורים להיות בקשר עין עם הקטנות, והחדר כולל גם שפע מקום אחסון לטובת משחקים, עם ניצול מקסימלי של החלל שמתחת למדרגות.
עוד בקומת הכניסה חדר עבודה משותף לו ולה. הסלון קוזי מזמין, עם קיר כח שתוכנן בזכות פסי עץ, בשילוב גוף תאורה. ספת חרדל, וכורסא מגניבה בשחור ולבן. עיצוב שמח, שמשדר ניקיון עיצובי ונגיעות קלאסיות. מהסלון, מפתח גדול עם יציאה למרפסת הגדולה. בכניסה לבית תכננה לושי מרפסת נוספת, נישת אירוח עם סוכת עץ.
חומריות שמשתלבת עם הסביבה | אדריכלות ועיצוב – סטודיו בוטקה, יעל וענת קריסטל, ריצופים, חיפויים וסניטריה –MODY
זהו בית פרטי בן שתי קומות בשטח 160 מ"ר עם 60 מ"ר מרפסת ו-80 מ"ר מרפסת גג, היושב באמצע שכונה ותיקה בקיבוץ כפר מסריק. הבית נהנה מחצר המקיפה אותו.
"בני הזוג עם שני ילדים קטנים, קיבלו חצי מבית רכבת ישן בקיבוץ כפר מסריק. לאחר התייעצות עם קונסטרוקטור, הוחלט לפרק את הבית ולבנות במקומו את ביתם החדש", מסבירות יעל וענת קריסטל מסטודיו בוטקה, שאחראיות על האדריכלות והעיצוב.
מההתחלה הוחלט על בית בן שתי קומות, כדי להשאיר כמה שיותר דשא וירוק. הבית טובל בגינה מטופחת וירוקה המקיפה אותו והשאיפה הייתה לפתוח את החלל עד כמה שאפשר אל החוץ. הבית הוא דו-משפחתי והקיר הצפוני שלו הוא קיר משותף עם השכנים, לכן הוחלט שחדרי הילדים והממ"ד יהיו בחלק הצפוני של הבית, צמוד לבית השכן, והחלל הציבורי יהיה פתוח לשלושה כיווני אוויר. בני הזוג אוהבים ניקיון עיצובי, ויחד עם המעצבות, נבחרה פלטת חומרים רגועה וטבעית שמאוד משתלבת ומדגישה את הירוק שניבט מכל כיוון. השפה העיצובית מתאפיינת בקווים ישרים ונקיים המשלבים חומרים חמים עם נגיעה תעשייתית. הריצופים והחיפויים נבחרו ב-Mody, כמו כן את הכלים הסניטרים והברזים.
הבית והנוף | אדריכלות, תכנון ועיצוב – ינון בן דוד
הבית ממוקם בהרחבה של ישוב בגליל התחתון, על שטח של כחצי דונם עם שטח בנוי של כ-250 מ"ר המתפרסים על פני שתי קומות. המגרש קיצוני, נטול גדרות וחסמים, פתוח לכיוון החורש הטבעי וככזה נראה כחלק בלתי נפרד ממנו. מכיוון מערב הוא נהנה מתצפית מושלמת לנופי העמק.
לבני הזוג להם ארבעה ילדים, חשוב היה מהרגע הראשון ליצור חצר שתשמש כחלק חשוב ומרכזי בשגרת חייהם – מעין חלל ציבורי פתוח לשמיים בו הכל קורה. היות והבית נבנה על מדרון וישנם הפרשי גובה גדולים בין המפלסים, הוא תוכנן בחתך היושב בנסיגה וככזה, המבנה הבנוי הופך לחלק בלתי נפרד מהמדרון. זאת ועוד, לבני הזוג חשוב היה ליישם ככל הניתן שימוש בחומרים אורגניים ובסיסיים כדוגמת הפלדה, אבן הלקט מהשומרון ששימשה לחיפוי חלק מהחזיתות וקירות הפנים, הבטון המוחלק החשוף ורהיטי העץ – רובם ככולם מעצי ליבנה ואלון. בולט גם הטיח המינרלי ששימש לחיפוי חלק מהחזיתות וקירות הפנים. החלונות, אותם יצר בעלי הבית מברזל בלגי, מוסיפים למבנה מימד עדין ומינימליסטי, ובד בבד מקנים לו מראה מעט גס, מחוספס וטבעי.
"שילבנו הרבה מאוד צמחיה טבעית שמהווה המשך ישיר לנופים. הרבינו להשתמש בחומרים טבעיים שמשווים לפונקציות השונות בבית אווירה אותנטית וטבעית, כך למשל הרבינו לעבוד עם פריטים מקש, כדי חרס, שטיחי צמר ורהיטים קבועים וניידים שעשויים ממיני עצים שונים", מסביר ינון בן דוד.
> הצג תגובות