המועצה המקומית צור הדסה שוכנת באזור פסטורלי וטובל ירוק, בפרוזדור ירושלים. לצד הנוף היפיפה, לעיתים נהנים תושביה גם משלג – שמשווה למקום אווירה אירופאית. למרות זאת, מכרז מחיר מטרה שפרסמה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) זכה להתעלמות רבתי מצד היזמים.
צור הדסה הפכה לפני כשנה למועצה מקומית, והיא ממוקמת כ-12 ק"מ דרומית-מערבית לירושלים, בגובה של כ-755 מטרים מעל פני הים. נכון לשנת 2022, מתגוררים בה כ-12 אלף תושבים. ברמ"י מתכננים לשווק קרקעות לבניית עוד אלפי יחידות דיור ביישוב, אולם כאמור המכרז הנוכחי לפרויקטי מחיר מטרה – כלומר ש-80% מכלל יחידות הדיור יימכרו בהנחה של 20% ממחיר השוק לזכאים – לא זכה להיענות, על רקע המשבר בשוק הבנייה, והמלחמה שנמצאת בעיצומה.
המכרז חולק לשמונה מתחמים בגוש 29864, עבור בניית 456 יחידות דיור. בפועל הוגשו שלוש הצעות בלבד, כאשר אחת המציעות ביטלה את הצעתה משום שזכתה במתחם אחר במכרז. כך יוצא שבפועל, לשמונה המתחמים ניגשו שתי חברות בלבד, ובמתחמים אלו ניתן לבנות 74 יחידות דיור. שאר המתחמים בהם מיועדים לבנייה 382 יחידות דיור, נותרו מיותמים. במספרים: 84% מכלל הדירות במכרז מחיר מטרה בצור הדסה, לא שווקו.
במכרז לבניית 24 יחידות דיור, זכו החברות גשר ג.א. נכסים בע"מ, וורטה תיירות בע"מ, שהציעו 790 אלף שקל, פי 13 פחות ממחיר השומה שעמד על 10.5 מיליון. בנוסף, הוצאות הפיתוח יעמדו על 8.35 מיליון שקל. כך, מחיר ליחידת דיור (קרקע ליחידת דיור + מע"מ + הוצאות פיתוח) יעמוד על 386 אלף שקל.
במכרז לבניית 50 יחידות דיור, זכתה חברת משכן אליהו בע"מ, שהגישה הצעה על סך 6.9 מיליון שקל, כמחצית מהשומה שעמדה על 12.1 מיליון. הוצאות הפיתוח על המתחם עומדות על 22.6 מיליון. כך, מחיר ליחידת דיור (קרקע ליחידת דיור + מע"מ + הוצאות פיתוח), עומד על 614 אלף שקל.
שאר המתחמים עבור בניית 40 עד 88 יחידות דיור, נותרו ללא הצעות, ולא מן הנמנע כי רמ"י תוציא אותם לשיווק במכרז חדש – גם בעתיד הקרוב.
יש לציין כי נכון להיום, מחיר ממוצע לדירה ביישוב עומד על כ-2.87 אלף שקלים, שהם כ-23.7 אלף שקל למ"ר, כך על פי נתוני אתר מדלן. מדובר על נתון הגבוה מהממוצע הארצי שעומד על כמעט 2.1 מיליון שקל.
> הצג תגובות