שבעה חודשים לאחר שעיריית הרצליה זכתה בקול קורא של משרד התרבות והספורט להקמת ארנה גדולה לאירועי ספורט, הופעות, כנסים ותחרויות, אישרה השבוע הנהלת העירייה את תוכן הפרויקט ונתנה ניתן אור ירוק להתקדמות הפרויקט בוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
על פי הקול קורא, משרד התרבות והספורט יתמוך עם מענק תקציבי של 35 מיליון שקלים לארנה. זו תיבנה בסמוך לספורטק ולאצטדיון העירוני בעיר, ותכיל כ-4,000-5,000 מקומות ישיבה.
הארנה שתוכננה על ידי משרד HQ אדריכלים, צפויה לשמש בנוסף לקונצרטים, הופעות וכנסים, גם את קבוצת הכדורסל בני הרצליה, שזכתה רק לפני כשנה בגביע המדינה. עד כה שיחקה הקבוצה בהיכל היובל בעיר, שמכיל רק 1,500 מקומות ישיבה, שעל פניו הספיק לה לאירוח אוהדיה.


עם אלפי מקומות ישיבה. הארנה המתוכננת בהרצליה (הדמיה: משרד HQ אדריכלים)
מנכ"ל עיריית הרצליה עו"ד אהוד לזר, אמר כי "בתכנון הארנה החדשה לקחנו בחשבון את כל הפונקציות השימושיות עבור התושבים, הן למשחקי ספורט, הן למופעי תרבות ומוזיקה, והן לחוגים ופנאי. המבנה יהיה חדיש ומתקדם, יפה ומודרני, ברמה הגבוהה ביותר שיש".
מה העלויות של הקמת פרויקט הארנה – ומה מקורות המימון?
ואולם יש לציין כי מדובר בארנה גדולה יחסית, באזור בו לא חסרים אולמות גדולים. במרחק נסיעה קצר משם במתחם הדרייב-אין נמצא היכל קבוצת שלמה, המארח אירועי ספורט ומופעים, מכיל כ-3,500 מקומות ישיבה ומשמש כאולמה הביתי של הפועל תל אביב. עוד כמה ק"מ דרומה נמצא היכל מנורה מבטחים, בשכונת יד-אליהו, המכיל כ-11 אלף מקומות ישיבה, ומשמש כאולמה הביתי של מכבי תל אביב. בתל אביב גם שוכן היכל התרבות עם כ-3,000 מקומות ישיבה.
במצב כזה, התחרות על אירוח אירועים גדולים היא רוויה וקשה. גם קיום משחקיה של בני הרצליה בליגת העל בכדורסל, בהיכל גדול של אלפי מקומות ישיבה, עשוי להשאיר במרבית משחקיה קרחות ביציעים.
מבחינת עלויות, העירייה תקבל מענק של 35 מיליון שקלים ממשרד התרבות והספורט, שהם חלק מההוצאות להקמת פרויקט גדול שכזה. עלות הקמת היכל קבוצת שלמה עמדה על כ-90 מיליון שקלים, ומדובר בפרויקט קטן יותר מזה המתוכנן להיבנות בהרצליה.
על פי הערכות, עלות הקמת הארנה צפויה להסתכם בכ-200 מיליון שקלים, כך שהעירייה תצטרך להכניס את היד עמוק לכיס ולהשקיע מיליונים רבים בפרויקט, בנוסף להקצבות אפשריות מהטוטו, ואולי אף מחסויות.
> הצג תגובות