מלחמת "חרבות ברזל" יצרה מחסור גדול בידיים עובדות בתחום הבנייה והשיפוצים. 90% מהעובדים בתחום השיפוצים הם פלסטינאים – רובם מיהודה ושומרון, וחלק קטן יותר היו מרצועת עזה, לצד קבלנים רבים שגויסו בצו 8, וכלי רכב ש"גויסו" אף הם.
לפני מספר ימים שלח יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב מכתב לשר האוצר בצלאל סמוטריץ', שקורא לטיפול מידי במצוקת קבלני השיפוצים שנמצאים על סף קריסה כלכלית ותמיכה בענף השיפוצים כולו, שנמצא במשבר הגדול ביותר מאז הוקם והוסדר הענף. בהתאחדות דרשו משר האוצר להשקיע בהכשרות של עובדים ישראלים לעבודות שיפוצים עקב סגירת המעברים באיו"ש. כמו כן דרשו בהתאחדות לאשר עבודה לעובדים פלסטינאים מעל לגיל 45, לפחות עד שיגיעו ארצה עובדים זרים ויוכשרו עובדים ישראלים. ללא פתרון מהיר של הממשלה, יחסרו לענף מעל 15 אלף עובדים – כך על פי ההתאחדות.
במקביל לדיון בקבינט המדיני-ביטחוני שידון היום בהצעת מערכת הביטחון להגדיל את מספר הפועלים הפלסטינאים שיורשו להיכנס לישראל, מפרסמת התאחדות קבלני השיפוצים תוצאות סקר על פיו 74% מהם מוכנים להעסיק באופן מידי עובדים פלסטינאים מבוגרים – כאלה שעברו בדיקת שב"כ ואושרו. עוד מגלה הסקר כי 43% טוענים שעל פי הערכה אין התנגדות של בעלי נכסים להכניס את עובדים פלסטינאים מבוגרים מיהודה ושומרון לדירתם לצורך שיפוץ.
בסקר נשאלו הקבלנים על חתך הגילאים של העובדים הפלסטינאים. עולה כי 48.6% מהקבלנים טוענים כי גילאי 35-45 בתחום השיפוצים הוא הגיל הנפוץ ביותר בענף, מיד אחריו מגיע טווח הגילאים 25-35 עם 27.8% ורק 23.6% מהקבלנים מעסיקים פועלים בגילאי 45 ומעלה.
יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב קורא לממשלה ולקבינט "לאפשר כניסה של עובדים פלסטינאים מבוגרים ללא עבר ביטחוני. במשך שנים, המדינה דחפה אותנו להעסקת עובדים פלסטינאים בשוטף ללא פתרון לעתות מלחמה. מתחילת הלחימה נותרנו ללא ידיים עובדות ועם ענף בקריסה מלאה. זו חובתה של המדינה לקבל החלטות אמיצות ולעזור לנו לחזור לעמוד על הרגליים לקראת שנת 2024 ובכלל".
> הצג תגובות