הנופים הנהדרים של הצפון שייצרו השראה ושיתופי פעולה: מיזם חדשני בצפון, פרי שיתוף פעולה בין מרכז הבנייה הישראלי וצים אורבן דיזיין, ובהובלתה של מירי שפיר רוזן, נועד לחבר בין אדריכלים, מעצבים ואנשי מקצוע נוספים בתחום העיצוב והבנייה. מטרתו של המיזם ששמו "קהילת דיזיין צפון", היא הקמת קהילה ששואפת לייצר מרחב לשיתוף ידע, שיתופי פעולה והשראה מקצועית.
החיבור בין מרכז הבנייה הישראלי וצים אורבן נוצר במסגרת פעילות משותפת שמטרתה לקדם מתחם עיצוב הבית בעיר נוף הגליל. המתחם יארח את הפעילות וגם יהווה מרכז מסחרי hub לעיצוב, בדומה למתחמים המרכזיים, אולמות תצוגה ופעילות למעצבים במרכזים מסחריים גדולים ברחבי הארץ.
הקהילה החדשה פונה לאדריכלים, מעצבי פנים, מפקחי בנייה ואנשי מכירות נדל"ן. השותפים המרכזיים בפעילות הם מרכז הבניה הישראלי, הפועל מעל 30 שנה בקידום תחום הבנייה בישראל, ומתחם העיצוב צים אורבן בנוף הגליל, המהווה מוקד משיכה לאנשי מקצוע ולקוחות פוטנציאליים.
-מדוע הוקמה קהילת דיזיין צפון? האם יש זכות לבידול גיאוגרפי בעולם התוכן הספציפי של עיצוב?
"הקשר הסימביוטי בין מיקום גיאוגרפי להשראה בעיצוב פנים ועיצוב בכלל, הוא עמוק ומשמעותי. המיקום הגיאוגרפי משפיע על העיצוב במגוון דרכים, החל מהשפעות אקלימיות וכלה בהיבטים תרבותיים והיסטוריים. הנה כמה דוגמאות לקשרים אלו – חומרים מקומיים, תאורה ואוורור, צבעים ודוגמאות מתהווים גם הודות לשיוך המקומי שלהם. העיצוב נשען על חומרים זמינים מקומית, כמו עץ, אבן או בוץ, המשמשים לבנייה ולעיצוב פנים. בחירה בחומרים מקומיים לא רק מפחיתה עלויות ומשפרת את הקיימות, אלא גם משתלבת באופן טבעי בנוף המקומי. באזורים חמים, עיצוב הפנים עשוי לכלול פתחים גדולים לאוורור ומערכות הצללה להגנה מפני השמש, בעוד שבאזורים קרים המיקוד יהיה על בידוד ושימור חום.
"המיקום הגאוגרפי מספק השראה לעיצובים חדשניים שמתכתבים עם הנוף, האקלים והתרבות המקומית. המעצב שואב השראה מהסביבה הטבעית והאנושית ליצירת פריטים או חללים שהם ייחודיים למקום מסוים. כך לדוגמה, בכל הקשור למסורות ואסתטיקה, מיקום גיאוגרפי כולל גם את ההיסטוריה והתרבות המקומית המשפיעים על סגנון העיצוב. כך למשל, באזורים עם היסטוריה עשירה, ניתן לראות עיצובים עם דגש על פרטים היסטוריים ומסורתיים".
לדבריה, "בצפון השילוב בין הטבע לאדם, בין מסורת לחדשנות ובין מגזרים שונים יוצר מרקם ייחודי שמזכיר עולם של עיצוב המשלב בין אסתטיקה לפונקציונליות, ובין מסורת למודרניות. בצפון קיימת תעשייה מגוונת הכוללת תעשייה חקלאית, טכנולוגיה, תיירות ושירותים. החקלאות היא גורם משמעותי ומרכזי, עם גידולים כמו זיתים, גפנים, פירות הדר ועוד. במובן של עיצוב, ניתן לראות זאת כהשראה לשימוש בחומרים אורגניים וטבעיים, ולעיצוב המשלב בין פונקציונליות לאסתטיקה, ממש כמו כלים או פריטים המשדרים יוקרה אך מיועדים לשימוש יומיומי.
"הצפון מאוכלס בקהילות מגוונות, כולל יהודים, ערבים, דרוזים וצ'רקסים, וכל אחת מהן מביאה עמה מסורות, תרבות וסגנון חיים ייחודיים. זהו אזור של חיבור בין ישן לחדש, בין מסורת לחדשנות – כמו בעיצוב מוצר המשלב חומרים וטכניקות מסורתיות עם טכנולוגיות עכשוויות ליצירת פריטים מקוריים וייחודיים".
-מה הם המאפיינים של קהילה מסוג זה?
"המאפיינים המרכזיים יהיו כולם מבוססי שיתוף. החלטנו להקים את קהילת 'דיזיין צפון' כדי ליצור מרחב לשיתוף ידע והשראה בין אדריכלים, מעצבים ואנשי מקצוע אחרים. בצפון ישראל לא תמיד הייתה פלטפורמה מאחדת לתחום, ולכן המיזם הזה חשוב במיוחד. במיוחד בתקופה הזאת שהצפון חווה טלטלה לא פשוטה בכל המובנים, כולל פגיעה בעסקים באזור. התמיכה האזרחית שהתגלתה כנרטיב מרכזי בהגדרת הישראליות, יקבל ביטוי בעולם התוכן הספציפי הזה".
-איך את רואה בחזונך את החיבור בין מרכז הבנייה הישראלי, צים אורבן ובינך, כמי שמובילה את המיזם?
"החיבור בין מרכז הבנייה הישראלי שפועל מזה 30 שנה בקידום ענף הבנייה והעיצוב בארץ, וצים אורבן, חברה ציבורית עם 12 מרכזים מסחריים בישראל, מתחמים חדשים וירוקים, יוצר הזדמנויות לשיתופי פעולה וליצירת ערך לסביבה. מרכז הבנייה ידוע ביצירת שיתופי פעולה בין אנשים בתחום הנדל"ן והעיצוב, והחיבור כאן מייצר השפעה נהדרת על יצירת קהילה מקצועית בצפון. הממשק שלי עם עולם העיצוב כולל גם את הפן היצירתי והיכרות רבת שנים את המגמות, הטכנולוגיות והנושאים השונים מהם עשוי תחום העיצוב אבל גם את מה שמתממשק עם עולמות אלו ברמה הפרקטית – שיווק, פרסום ומימוש רעיונות".
-מה תכלול הפעילות של קהילה זו?
"הקהילה מציעה מגוון רחב של פעילויות – מפגשים חודשיים במתחם צים אורבן, סדנאות והרצאות עם מומחים בתחום, תערוכות אומנות, אירועים מקצועיים, חנויות פופ-אפ ושיתופי פעולה עם הקהילה המקומית בגליל. קהילת דיזיין צפון מציעה חזון ייחודי לחיבור בין אנשי מקצוע בתחום העיצוב, תוך שימת דגש על שיתוף ידע והזדמנויות עסקיות".
-איך החוויה האישית שלך משתלבת בתפקיד זה?
"לאחר למעלה מ-20 שנה בתפקידי ניהול בכירים בענף הריהוט והעיצוב, כולל ניהול פעילות במרכז הבנייה הישראלי, אני מרגישה שהחיבור למיזם הזה טבעי לחלוטין. התפקידים בהם עסקתי, כמו למשל מנהלת רשתות של חנויות מטבחים ומנכ"לית מטבחי רגבה, כללו תמיד עבודה משותפת עם מעצבים ואדריכלים מוכשרים.
"כיום, כיועצת עסקית שמלווה מנהלים בכירים בקמעונאות ובתעשייה, אני רואה את הצורך במרחב לשיתוף ידע, השראה ושיתופי פעולה מקצועיים בין אנשי מקצוע מהתחום. אני מחוברת לפעילות הערכית של הקהילה ולשותפות הנהדרת שנרקמה בין מרכז הבנייה הישראלי לצים אורבן דיזיין. אני גרה בקרית טבעון, כך שהחיבור למיזם הזה פוגש אותי במקומות של הרצון ליצור השפעה חיובית על הסביבה בה אני חיה ועל הסביבה העסקית בה אני פועלת יום יום. זה הזמן לשלב ידיים ולחזק את המחוברות בין אנשים לעסקים כדי לממש את הפוטנציאל הכלכלי העצום שטמון בצפון מדינת ישראל ולסייע לכלכלה האזורית להתאושש".
מעוניינים להצטרף לקהילה ולהרחיב את מעגל הקשרים המקצועיים שלכם? מוזמנים ליצור קשר עם מירי שפיר רוזן בנייד 054-4750213
> הצג תגובות