רגע לפני יום כיפור, מצאנו עבורכם כמה בתים מיוחדים, מבודדים, כאלו שנרצה להעביר בהם את הצום, להרהר ולחשוב על השנה שהייתה וזו שתהיה. הלוקיישן של הבתים, רחוק מההמולה, יפתחו לנו את הלב והנשמה. השקט יגרום לנו לצלול פנימה. והעיקר שתהיה לכולנו שנה נפלאה, וגמר חתימה טובה.
הבית במתת | מתכנן: קובי חליפה, חברת ארטפרו מתפתחים ופיתוחי ברזל. עיצוב פנים וסטיילינג: רומי גיל
הם הגיעו למתת לנפוש מדי שנה, התאהבו והחליטו לעבור מהשרון לצפון הרחוק והפסטורלי. הם רכשו מגרש ביישוב והחליטו לבנות עליו את בית חלומותיהם. בתחילה המחשבה הייתה שהבית ישמש כבית נופש, לאורך הזמן ההחלטה השתנתה ובית הנופש הפך לבית קבע.
הבית ממוקם על רכס הר עם נוף מרהיב ועוצמתי. הרעיון היה למקסם את הנוף ולהכניס פנימה את הנוף. לצורך המשימה התגייס קובי חליפה, ידידם הקרוב של בני הזוג, ותכנן מפתחי ברזל עצומים שמשתלבים עם הבית והופכים את החוץ והפנים למקשה אחת (בשיתוף עם המבצע רוני קפלן).





לבית נבחר פרקט שמספק מראה חמים, ושולבו מוצרי ברזל נוספים מבית היוצר של ארטפרו, עמודי תאורה, שידות לאמבטיה, קונסולה מזנון לסלון ועוד. התוצאה – בית שכולו נשמה. "בעל הבית אומר שזו פעם ראשונה שהוא תכנן בית מהלב ולא מהשכל", מסכם חליפה.
הנחלה בשפלה | תכנון, עיצוב ואדריכלות: אדריכל רון רוזן "רוזן לינננברג אדריכלים"
בנייתו של הבית שממוקם בנחלה במושב בשפלה, ארכה כשנתיים. שטחו הבנוי הוא כ-500 מ"ר על שטח של כ-2.5 דונם. בהמשך ממוקמת החלקה החקלאית המתפרסת על פני חמישה דונם נוספים.
הבית חד קומתי ומחולק לשלושה אזורים. צורתו צורת ר' ובמרכזו ממוקם חלל ציבורי הכולל סלון, מטבח, פינת משפחה ואגף שירות אליו מתחברים שני אגפי קצה: מצד אחד אגף עבור שלושת ילדיהם המתבגרים של בעלי הבית, הבנוי משלוש סוויטות עם כניסות נפרדות ועצמאיות. בצד השני ממוקמת יחידת ההורים. צורת ה-ר' של המבנה תוחמת את החלל הקיצוני המרכזי שמהווה את חצר הבית וכל המבטים, מכל האגפים, פונים לעברה. חלל החוץ כולל חצר, בריכה,POOL HOUSE ובהמשך שדרה המובילה לאזור הבוסתן.






ההורים שיוו לייצר מרחב מחייה משותף, על כן נוצלו היתרונות היחסיים של הנחלה בכדי לשמור על ה"ביחד", גם כאשר הנטייה הטבעית של הילדים היא לעזוב בסופו של יום את הבית. כך, השכילו ליצור עבורם סביבת מגורים המאפשרת חיים משפחתיים לאחר גיל 20 במקום לחפש דירה בעיר, זאת מבלי לוותר על הפרטיות ולהתחכך בהורים יתר על המידה.
הבית בנוי על מגרש מאורך הנמשך מהרחוב בדרום ועד השדות החקלאיים בצפון, בין משקים שכנים ממזרח ומערב. הכניסה ממרכז המגרש מודגשת על ידי שדרת עצי שלכת אדומה (ספיון השעוה) המובילה את הבאים אל חזית מכובדת וסולידית המוגבהת מעט על ידי במת הכניסה.
הווילה בשומרון | ינון בן דוד – אדריכלות ועיצוב פנים
אם תהיתם היכן ממוקם אחד הבתים המיוחדים שנבנו בישראל בשנים האחרונות, כדאי שתישירו מבטכם לאזור השומרון, שם תכנן האדריכל ינון בן דוד בית עבור משפחה בת שש נפשות שעושה הרבה כבוד לבניה המקומית המסורתית.
הפתרונות היצירתיים שניתנו לאתגרים הטופוגרפיים הרבים, האדריכלות האורגנית עתירת הקשתות ועיצוב הפנים הרך והאינטימי, הם רק חלק מהסיבות בגינן הבית אותו תכנן ינון בן דוד זוכה לתשואות. הבית הוא תצוגת תכלית של חמימות, אינטימיות וחיבור מיטבי למקום. "הבית מחובר לאזור בו הוא ממוקם ומדבר את שפתו. לבני הזוג חשוב היה לייצר הפרדה בין המפלסים השונים ולתת ביטוי לתכסית הנוף. יצרתי עבורם מבנה בעל השפעות אוריינטליות מובהקות, שנותן מקום של כבוד לאבן המקומית. הבית עתיר קשתות, יש לו חצר פנימית סביבה חומה שמזכירה את הבניה הערבית המסורתית, וקשת בכניסה", מסביר בן דוד.




האזור בו בנוי הבית הציב בפני המתכנן לא מעט אתגרים. כך למשל העובדה שהוא בנוי על פני מגרש משופע מאוד, הצריכה התאמה שלו לטופוגרפיה המורכבת. בד בבד, העובדה שהוא ממוקם בלב אזור מדברי שחשוף לרוחות חזקות המגבילות את הישיבה בחוץ, דרשה גם היא התייחסות. העובדה שמדובר בבית רחב ידיים בשטח של 300 מ"ר ובו שבעה חדרים, דרשה מבן דוד לייצר אינטימיות והוא השכיל לעשות זאת בדרכים שונות ומגוונות כדוגמת העדר קישוטיות יתר, נוכחות חזקה של הנוף בחללים השונים ושימוש בצבעוניות שקטה ורכה ובחומרים טבעיים.
הבית בקיבוץ דורות | תכנון ועיצוב: שריתה ורון פלד, בעלי סטודיו ECHO DESIGN
זוג הייטקיסטים פנו אל שריתה ורון פלד, בעלי סטודיו ECHO DESIGN, שיצרו עבורם סביבת מגורים ססגונית שמותאמת לשגרה של משפחה צעירה ותוססת ובמקביל מספקת פתרונות גם לעשורים הבאים.





הרציונל היה ליצור בית מרווח, פתוח ומואר עם חדר פרטי לכל אחד מהילדים וכשבחנו את הפרוגרמה ביחס לתוואי המגרש היה ברור שנכון יהיה לתכנן בית בן שתי קומות שיפנה גם שטח גדול דיו עבור גינה גדולה. עם זאת, הרצון להישאר וללון בקומה אחת בקרבת הילדים עד שיגדלו מעט, הוביל אותנו לייצר תכנון מודולרי שניתן יהיה לממש בשלבים.
הבית נגלה מזוויות רבות ביישוב: "הרציונל היה ליצור בית כפרי באוריינטציה מודרנית עם קווים נקיים, ואת השילוב ניתן לראות גם בחזיתות הגיאומטריות הישרות בהן שיבצנו משרביות מטרקוטה מצופות גלזורה. רחבת הכניסה לבית מקורה ונעימה ועם פתיחת הדלת נגלים פינת האוכל והסלון שמוקפים בקיר ויטרינות המשקיף לחצר האחורית. מיד אחר כך נגלה גל המטבח שממוקם במעין מובלעת וככזה אינו נראה לעין כבר ממבט ראשון", מסביר פלד. היציאה לחצר האירוח מתבצעת דרך הוויטרינה הגדולה שבסלון, הישר לאזור מקורה בפרגולה תחתיה מוקמו פינת האוכל וסלון החוץ. לבני המשפחה ולאורחים ממתינים מטבח חוץ וטאבון כמו גם פינות חמד אינטימיות מוקפות בצמחיה ארץ-ישראלית.
> הצג תגובות