דף הבית >

> כתבה

הנדסה ותשתיות

לראשונה: בניין מגורים בתל אביב יתקין מערכת סולארית בשילוב מתקן אגירה

בשנתיים האחרונות המיזם "שמש לכולם" הוביל להקמה של מערכות לייצור אנרגיה סולארית בעשרות בתי מגורים, וכעת משולב גם מתקן אגירה, שיאפשר במקרה של הפסקת חשמל, להזרים את החשמל גם ביום וגם בלילה

שיתוף‭:‬

פאנלים סולאריים (צילום: AleSpa, באדיבות ויקיפדיה)
פאנלים סולאריים (צילום: AleSpa, באדיבות ויקיפדיה)
פאנלים סולאריים (צילום: AleSpa, באדיבות ויקיפדיה)
פאנלים סולאריים (צילום: AleSpa, באדיבות ויקיפדיה)
פאנלים סולאריים (צילום: AleSpa, באדיבות ויקיפדיה)
פאנלים סולאריים (צילום: AleSpa, באדיבות ויקיפדיה)

זה עוד לא קרה בישראל, ועכשיו זה יוצא לדרך: נחתם הסכם ראשון להקמת מערכת סולארית בשילוב מתקן אגירת חשמל, בבניין מגורים משותף בתל אביב, שיספק חשמל נקי בתקופת רגיעה ובעתות חירום. ההסכם נחתם במסגרת "שמש לכולם", מיזם משותף של משרד האנרגיה והתשתיות, הפורום הישראלי לאנרגיה וקרן קיימת לישראל.

הבניין בו תוקם המערכת ממוקם בשכונת נווה אליעזר, והוקם במסגרת פרויקט פינוי-בינוי בשנת 2009. המערכת הסולארית שתתפרס על שטח פנוי של כ-240 מ"ר ותהיה בהספק של כ-30 קילו-וואט מותקן, תוקם על ידי חברה שתממן את עלות הקמת המערכת ותתחזק אותה לאורך 25 שנים. החברה תשלם לוועד הבניין מההכנסות שיתקבלו מהחשמל הסולארי.

בנוסף, בצעד הנחשב לפורץ דרך, בעלי הדירות בחרו לשלב ולהתקין מערכת לאגירת חשמל הכוללת ממיר היברידי. המערכת המשולבת של ייצור אנרגיה נקייה עם אגירת חשמל, תאפשר במקרה של הפסקת חשמל, להזרים את החשמל המיוצר על ידה גם ביום וגם בלילה, על מנת להפעיל את המתקנים בשטחים המשותפים של הבניין, כגון תאורה, משאבות המים וכדומה. "שמש לכולם" ליוותה את ועד הבניין בתהליך גיבוש ההסכמות בין הדיירים והחברה הסולארית.

יו"ר ועד הבית של הבניין, אורן צרור מסביר כי "כראש ועד הבית, חיפשתי מענה לבעיה שעלתה בעקבות המלחמה – החשש שבעת הפסקת חשמל תיפסק פעולתן של משאבות המים בבניין, ולא יהיו מים בדירות בקומות העליונות. לכן קיבלנו החלטה להקים מערכת סולארית שתייצר אנרגיה נקייה ותאפשר  גיבוי במקרה של הפסקת חשמל להנעת המשאבות. לא פחות חשוב,  לייצר גם הכנסה נוספת לקופת הוועד כעזר לדמי הוועד הנגבים לטובת ביצועם של פרויקטים שונים ובהוצאות התחזוקה המשמרת לבניין. המיזם של 'שמש לכולם' בשיתוף קק"ל ומשרד האנרגיה, העניק לי יתרון גדול כנציג ועד הבית במזעור כאב הראש הכרוך בפרויקטים מסוג זה, בליווי ויעוץ הדוקים לאורך כל שלבי הבחינה וההיקשרות עם החברה היזמית, זאת עד לחתימת החוזה, והיות וגג הבניין הינו שטח ללא שימוש, זכינו במצב של Win-Win לכולם".

מיצוי הפוטנציאל הסולארי לייצור אנרגיה נקייה בישראל, דורש שיתופי פעולה רבים, בין היתר באמצעות מיזם "שמש לכולם", וכן פיתוח מודלים חדשניים שיגייסו את הציבור הרחב להשתתף באופן פעיל במשק האנרגיה. המודל החדשני שפותח על ידי המיזם, מלווה ומסייע לבעלי דירות בבתים משותפים להתאגד ביחד על מנת להתקין מערכת לייצור של אנרגיה סולארית על גג הבניין.

המדינה קבעה יעד מאתגר ל-30% ייצור אנרגיה מתחדשת עד שנת 2030. במבני מגורים בישראל קיים פוטנציאל משמעותי שמימושו יסייע בהשגת יעד זה. המיזם הייחודי של "שמש לכולם" הוביל בשנתיים האחרונות להקמה של מערכות לייצור אנרגיה סולארית בעשרות בתי מגורים משותפים. הניסיון הרב שהצטבר במסגרת המיזם, יסייע למשרד האנרגיה והתשתיות בגיבוש צעדי מדיניות חדשים שיסירו חסמים למימוש הפוטנציאל בבתי מגורים ויתרמו במקביל ליצירת אפיק הכנסה חדש והפחתת יוקר המחיה.

שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן אומר כי "הקמת מתקנים סולאריים ומתקני אגירה, היא בשורה של ממש לתושבים. היא תיתן מקור הכנסה כלכלי שישרת את הדיירים ויסייע ביתירות אנרגטית בשעת חירום, תוך ייצור אנרגיה נקייה שאינה מזהמת לטובת בריאותם של התושבים".

יו"ר קרן קיימת לישראל יפעת עובדיה לוסקי הוסיפה כי "המערכת הסולארית שתוקם בתל אביב היא דוגמה מצוינת לחיבור בין קיימות סביבתית, חוסן אנרגטי – קהילתי וחיסכון כלכלי. אנו רואים חשיבות רבה בקידום פתרונות אנרגיה מתחדשת בישראל, ונמשיך לפעול יחד עם שותפינו להנגשת אנרגיה סולארית לכלל תושבי ישראל, תוך שמירה על הסביבה ופיתוח בר-קיימא".

פרופ' נח עפרון, חבר מועצת עיריית תל אביב ויו"R הוועדה לאיכות הסביבה העירונית: "בשעה שיוקר המחייה עולה בכל הארץ, עיריית תל אביב-יפו גאה להיות שותפה למיזמים כאלה, שלא רק יוצרים עיר ירוקה יותר, אלא גם מקלים באופן ישיר על ההוצאות השותפות של התושבים ומספקים להם ביטחון אנרגטי גם במקרים של הפסקות חשמל. יתרה מכך, דיירי הבניין יוצרים לעצמם ולכולנו אנרגיה נקייה שאינה גורמת לשינוי אקלים, ומגשימים את החזון של עיר מקיימת, בריאה ומשגשגת".

מנכ"ל הפורום הישראלי לאנרגיה עינת דטנר: "אנו גאים ללוות את בניין המגורים הראשון שחתם על הקמת מערכת סולארית המשולבת אגירה בתל אביב. הנחישות וההובלה של אורן צרור, יו"ר ועד הבית, יצרה תהליך קהילתי מחזק שבסופו של דבר דיירי הבניין החליטו על הקמת המערכת הסולארית, ובקרוב הם יתחילו להנות מהרווחים מבלי להוציא שקל מכיסם, וגם ירוויחו בטחון אנרגטי בשעת חירום. אנו ב'שמש לכולם' מקווים כי המערכת הסולארית על בניין המגורים הראשון בתל אביב יפו, תדביק אחריה בניינים רבים נוספים, שכן בהקמת מערכות להפקת אנרגיה סולארית בבניין משותף טמון רווח לכולם – לסביבה, לכלכלה, לביטחון האנרגיה לחברה כולה. אנו מודים לשותפים שלנו במיזם – קרן קימת לישראל ומשרד האנרגיה והתשתיות – על שיתוף הפעולה ההדוק לקידום אנרגיה מתחדשת בבתי מגורים".

> הצג תגובות

< הסתר תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות שאולי יעניינו אותך

מבזקים

פועל נפל מגובה – ונפצע קשה

פועל כבן 60 נפל מגובה של 3 מטר במהלך עבודתו באתר בנייה בצופית. צוות מד"א ביצעו פעולות החייאה באיש והוא פונה במצב קשה לביה"ח מאיר.

הצטרפו לניוזלטר של נדל"ן ניוז

וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

תיאור‭ ‬התפקיד‭:‬ לחברת‭ ‬בנייה‭ ‬יזמית‭ ‬ומבצעת‭ ‬מהמובילות‭ ‬במשק‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מהנדס‭ /‬ת‭ ‬ביצוע‭ ‬בעל‭ /‬ת‭ ‬ניסיון‭ ‬בתחום‭. דרישות‭ ‬התפקיד‭: ‬ ‮- רישיון‭ ‬מהנדס‭ ‬ביצוע‭ / ‬בניין‭

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

לחברה‭ ‬יזמית‭ ‬בתחום‭ ‬הנדל‭"‬ן‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬בעל‭ ‬התפקיד‭ ‬יוביל‭ ‬את‭ ‬הפיתוח‭ ‬העסקי‭, ‬שווק‭ ‬ומכירה‭, ‬וניהול‭ ‬כלכלי‭ ‬של‭ ‬כלל‭ ‬תהליכי‭ ‬היזום‭ ‬בחברה‭…‬

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

לחברה‭ ‬יזמית‭ ‬בתחום‭ ‬הנדל‭"‬ן‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬בעל‭ ‬התפקיד‭ ‬יוביל‭ ‬את‭ ‬הפיתוח‭ ‬העסקי‭, ‬שווק‭ ‬ומכירה‭, ‬וניהול‭ ‬כלכלי‭ ‬של‭ ‬כלל‭ ‬תהליכי‭ ‬היזום‭ ‬בחברה‭…‬