הנהלת רמ"י (רשות מקרקעי ישראלי) אישרה שני הסכמים גדולים לפינוי מפעלי המלח ומפעל אצות בכניסה לעיר. המהלך הזה יאפשר את פיתוח הקרקע ובנייה של כ-3,500 יחידות דיור, שטחי מסחר ומלונאות. כעת נדרשת חתימה סופית של החברות הפועלות בשטח כיום, ויעתיקו את המפעלים.
בכניסה לעיר פועלים מפעלי מלח על שטח של כ-930 דונם. לאחר מו"מ ארוך שכלל מאבקים משפטיים ועתירה של חברת מלח הארץ (מקבוצת סוגת) נגד ר"מ"י לאחר שלא אושר לה הארכת החוזה מול הרשות, סוכם עם מלח הארץ כי היא תעתיק את המפעלים לשטח בריכות המלח הצפוניות יותר בעברונה, שם היא כבר מפעילה בריכות מלח נוספות.
כך ישחרר ההסכם הזה חטיבת קרקע שברמ"י מעריכים כי שוויה עומד על כ-2.5 מיליארד שקלים. העלות הכוללת של ההסדר עומדת על כ-180 מיליון שקלים, אותם תקבל החברה עבור העתקת המפעלים. על השטח כבר אושרה ב-2020 תוכנית מתאר לשינוי יעוד מתעשייה למגורים, שיאפשר הקמת כ-3,000 יחידות דיור וכ-1,100 חדרי מלון.
במסגרת ההסדר, תפנה החברה את השטח בשתי פעימות. בשלב הראשון יפונה רוב השטח – כ-800 דונם, בתוך 3.5 שנים, בעוד שלרמ"י תעמוד האפשרות לשווק את השטח עוד קודם לכן במסגרת מכרזים שתוציא את הפועל. בפעימה השנייה החברה תפנה את יתרת השטח לא יאוחר מתום שבע שנים מיום חתימת החוזה, וגם ביחס לשטחים אלה תעמוד לרמ"י אפשרות לשווקם עוד טרם הפינוי. המדובר בהיקף קרקע נרחב באזור ההתפתחות האופטימלי של העיר, שישמש את העיר לצורכי מגורים, תיירות מסחר תעסוקה ועוד.
בנוסף, יפונה גם מפעל האצות ששייך לחברת N.B.T (נייטשר בטה טכנולוגיות, נ.ב.ט בע"מ) הסמוך לבריכות המלח, בתוך חצי שנה. על קרקע זו ניתן יהיה לבנות 500 יחידות דיור וכ-80 חדרי אירוח. החברה תקבל עבור הקרקע ששטחה כ-100 דונם, כ-41 מיליון שקל. במקום קיימת תב"ע בתוקף שתאפשר שיווק מידי של כ-500 יחידות כאמור.
אילת עוברת תנופת פיתוח אדירה, שנמשכת על אף המלחמה והמשבר בשוק הבנייה. רק לאחרונה אושרה התוכנית לביטול הגבלת גובה בתי המלון בחוף הצפוני, בשל פינוי נמל התעופה שפעל במרכז העיר. כמו כן, על שטחו של נמל התעופה כבר נבנות שכונות חדשות שצפויות לכלול כ-2,000 יחידות דיור, כמעט 2,000 חדרי מלון ועשרות אלפי מ"ר של תעסוקה ומסחר.
ועל כך אלה יש להוסיף את התוכנית לבניית שכונה חדשה על קו הים בשטח של כ-580 דונם, שחלקם שימוש את בסיס חיל הים וחברת נמלי ישראל. על עתודת הקרקע הזו מתוכננים כמעט 1,500 יח"ר וכ-50 אלף מ"ר למסחר ותעסוקה.
מנהל רמ"י ינקי קוינט אומר כי "זהו הסכם היסטורי שיהווה בסיס להמשך הפיתוח של אילת לשנים הבאות. הפיתוח של השטחים החדשים יסייע לאילת למשוך אליה תושבים חדשים, אנשי עסקים ותיירים מכל העולם ויפעל כמנוע צמיחה כלכלי משמעותי לאזור".
> הצג תגובות