דף הבית >

> כתבה

כתבה גדולה דף הבית

נדחתה עתירה לחייב את פיקוד העורף ואת עיריית ת"א להציב מיגוניות

שופטי בג"צ קיבלו פה אחד את עמדת העירייה ופקע"ר, על פיה גופים אלו פועלים לספק פתרונות מיגון, אולם אין היתכנות להצבת מיגוניות כפי שדרשו תושבי שכונות דרום ומזרח ת"א

שיתוף‭:‬

מקלט קומתי (צילום: אלכסנדר כץ)
מקלט קומתי (צילום: אלכסנדר כץ)
מקלט קומתי (צילום: אלכסנדר כץ)
מקלט קומתי (צילום: אלכסנדר כץ)
מקלט קומתי (צילום: אלכסנדר כץ)
מקלט קומתי (צילום: אלכסנדר כץ)

בג"צ דחה עתירה של תושבים בשכונות דרום ומזרח תל אביב, שדרשו לחייב את עיריית תל אביב ואת פיקוד העורף, להציב מיגוניות בסמוך לבתיהם. שופטי העליון דוד מינץ, יעל וילנר ויחיאל כשר קיבלו פה אחד את עמדת העירייה לפיה, בהיעדר כמות מספקת ברמה הארצית והיעדר שטחים מתאימים, לא רק שאין כל היתכנות מעשית להציב ממ"דים יבילים – אלא שגם הצבת מספר סמלי של ממ"דים יבילים בשכונות, עלולה להיות מסוכנת, לגרום לתחושת מיגון שגויה, להתקהלות ולסכנות נוספות לציבור.

בית המשפט ציין שהעירייה "פועלת באופן רציף ובשיתוף פעולה הדוק עם פיקוד העורף, על מנת לספק פתרונות מיגון ציבוריים לכל תושבי העיר, ולשם כך משקיעה משאבים רבים. במסגרת זו העירייה השקיעה בשיפוצם של למעלה מ- 200 מקלטים ציבוריים; נערכו ביקורות של פיקוד העורף על מנת לוודא את כשירותם ואת אחזקתם התקינה של המקלטים על ידי העירייה; נערכו סקרי מיגון הנדסיים במאות חניונים תת-קרקעיים לצורך איתור החניונים המתאימים לשמש כמחסים ציבוריים בשעת חירום, ובהתאם אושרו למעלה מ-150 חניונים כאמור; ננקטו צעדים כדי לייעד מראש תחנות תת-קרקעיות של הרכבת הקלה כמחסים ציבוריים המונים; ואושרה תוספת תקציב (של 50 מיליון שקלים)לטובת תכנון והוספת שטחי מיגון לגני ילדים בעיר, אשר יוכלו לשמש אף הם את הציבור כמחסה ציבורי".

העותרים הגישו את העתירה על רקע ההחמרה הביטחונית, עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". הם דרשו כי העירייה ופיקוד העורף יציבו באופן מיידי מרחבים מוגנים טרומיים במקומות נבחרים ברחבי השכונות, או שיוקמו מקלטים או מרחבים מוגנים אחרים, וזאת משום שהאוכלוסייה האזרחית ניצבת, כך על פי העתירה שהוגשה על ידי עורכי הדין אוהד יאראק ודניאל טלמון, בסכנה מתמדת נוכח ירי טילים ורקטות מתמשך. "אלא שחרף ההכרח להימצא במרחק קצר ממרחב מוגן תקני, בשכונות מגוריהם אין בנמצא מענה המאפשר להם להתגון כיאות מפני הירי", נכתב בעתירה של התושבים שמתגוררים במבנים שנבנו סמוך להקמת המדינה, ושאין בהם ממ"דים, ממ"קים או מקלטים. "כמו כן, כמות המקלטים הציבוריים המצויים בשכונות אלה, נמוכה עד מאוד ועל כן אינן מהווים פתרון עבורם".

השופטים קבעו בין היתר "בפנייתם כלל לא הועלתה הטענה לפיה
בתיהם נעדרים אפשרות מיגון כגון חדר פנימי או חדר מדרגות, לצורך התגוננות בהתאם למדיניות 'הכי מוגן שיש'. העותרים טענו בתשובתם כי מדובר בטענות שהועלו בתגובה למענה פיקוד העורף לפנייתם המוקדמת, אולם משעה שהעותרים מדגישים בטיעוניהם את הייחודיות המאפיינת לשיטתם את שכונותיהם, היה מקום למצות עניין זה באופן מלא מול הרשות, טרם פנייה לבית משפט זה".

עוד נכתב בהחלטת השופטים כי "לצד הטלת האחריות להתקנת מרחבים מוגנים פרטיים על בעלי הנכסים, ננקטו גם צעדים שונים במטרה לעודד את הקמתם של מרחבים מעין אלו. בכל הנוגע לבנייה חדשה, חוק הג"א והוראות דין אחרות מעגנים בתוכם חובה להתקין מרחבים מוגנים בנכסים פרטיים כתנאי למתן היתר בנייה. בכל הנוגע לבנייה קיימת, לאורך השנים ננקטו אמצעים שונים על מנת לתמרץ בעלי נכסים להתקין בנכסים קיימים מרחב מוגן תקני לשימושם. כך בכלל וכך בפרט, מאז פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', שבעקבותיה אושרו הקלות רגולטוריות על הקמת מרחבים מוגנים פרטיים (ובכלל זה: תקנות התכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר) (הוראת שעה), התשפ"ד 2023 – תקנות ההתגוננות האזרחית (מפרטים לבניית מקלטים) (תיקון), התשפ"ד2023-; וחוק התכנון והבנייה (תיקון מס' 149 והוראת שעה), התשפ"ד- 2023).

עוד נכתב על ידי השופטים כי "העירייה פועלת באופן רציף ובשיתוף פעולה הדוק עם פיקוד העורף על מנת לספק פתרונות מיגון ציבוריים לכל תושבי העיר, ולשם כך משקיעה משאבים רבים. במסגרת זו העירייה השקיעה בשיפוצם של למעלה מ-200 מקלטים ציבוריים; נערכו ביקורות של פיקוד העורף באופן תדיר על מנת לוודא את כשירותם ואת אחזקתם התקינה של המקלטים על ידי העירייה; נערכו סקרי מיגון הנדסיים במאות חניונים תת-קרקעיים לצורך איתור החניונים המתאימים לשמש כמחסים ציבוריים בשעת חירום, ובהתאם אושרו למעלה מ-150 חניונים כאמור; ננקטו צעדים כדי לייעד מראש תחנות תת-קרקעיות של הרכבת הקלה כמחסים ציבוריים המונים; ואושרה תוספת תקציב לטובת תכנון והוספת שטחי מיגון לגני ילדים בעיר, אשר יוכלו לשמש אף הם את הציבור כמחסה ציבורי. מעבר לפעולות אלה מצויים העירייה ופיקוד העורף בקשר רציף ומקיימים מדי תקופה בחינה כללית משותפת של צרכי ההתגוננות האזרחית בכל העיר, על פי המידע הקיים בידי העירייה, ושל תכניות הרשות לטיפול בצרכים אלה. במסגרת תהליך זה קובעת הרשות המקומית את הסעיפים שייכללו בתקציב הג"א, ופיקוד העורף מאשר אותו לאחר שקילת שיקולים שונים הנוגעים לגודל האוכלוסייה, לתכניות קיימות לשיפור ההיערכות לחירום, לפערי המיגון ברשות ועוד".

מעיריית תל אביב נמסר: העירייה אשר פועלת ללא הרף, ובפרט מאז תחילת מלחמת 'חרבות ברזל', בשיתוף פעולה הדוק עם פיקוד העורף לשיפור פערי המיגון הציבורי בעיר, תמשיך לפעול לסיוע לתושבים ולתושבות בתקופה קשה ומורכבת זו".

> הצג תגובות

< הסתר תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות שאולי יעניינו אותך

מבזקים

פועל נפל מגובה – ונפצע קשה

פועל כבן 60 נפל מגובה של 3 מטר במהלך עבודתו באתר בנייה בצופית. צוות מד"א ביצעו פעולות החייאה באיש והוא פונה במצב קשה לביה"ח מאיר.

הצטרפו לניוזלטר של נדל"ן ניוז

וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

תיאור‭ ‬התפקיד‭:‬ לחברת‭ ‬בנייה‭ ‬יזמית‭ ‬ומבצעת‭ ‬מהמובילות‭ ‬במשק‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מהנדס‭ /‬ת‭ ‬ביצוע‭ ‬בעל‭ /‬ת‭ ‬ניסיון‭ ‬בתחום‭. דרישות‭ ‬התפקיד‭: ‬ ‮- רישיון‭ ‬מהנדס‭ ‬ביצוע‭ / ‬בניין‭

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

לחברה‭ ‬יזמית‭ ‬בתחום‭ ‬הנדל‭"‬ן‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬בעל‭ ‬התפקיד‭ ‬יוביל‭ ‬את‭ ‬הפיתוח‭ ‬העסקי‭, ‬שווק‭ ‬ומכירה‭, ‬וניהול‭ ‬כלכלי‭ ‬של‭ ‬כלל‭ ‬תהליכי‭ ‬היזום‭ ‬בחברה‭…‬

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

לחברה‭ ‬יזמית‭ ‬בתחום‭ ‬הנדל‭"‬ן‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬בעל‭ ‬התפקיד‭ ‬יוביל‭ ‬את‭ ‬הפיתוח‭ ‬העסקי‭, ‬שווק‭ ‬ומכירה‭, ‬וניהול‭ ‬כלכלי‭ ‬של‭ ‬כלל‭ ‬תהליכי‭ ‬היזום‭ ‬בחברה‭…‬