אחרי שנתיים של ניסיונות לחשוף את זהותם של האדריכלים המורשים להוציא היתרי בנייה, הרשימה מתחילה להיחשף. במנוע החיפוש של פנקס האדריכלים והמהנדסים, פורסמו אמש 31 שמות של אדריכלים, מתוך כ-120 אדריכלים שקיבלו תעודת "אדריכל מורשה", לאחר שעד כה לא פורסמו השמות, כפי שפורסם בחדשות מרכז הבנייה הישראלי.
- לרשימת האדריכלים המוסמכים – לחצו כאן
אדריכל מורשה הוא כזה שיכול להוציא היתר בנייה למבנה שגובהו עד 42 מטרים – שהם בניין של כ-12 קומות. בתחילת החודש הורחבה הרפורמה לאחר שעד כה אדריכל מורשה יכול היה להוציא היתר לבניין בגובה של 28 מטרים – שהם כשמונה קומות.
מטרת העל של הרפורמה היא להקל על הוועדות המקומיות, ולהסיר מהן נטל עבודה לטובת השוק הפרטי. כמו כן, כך, הוצאת היתר בפורמט החדש אמורה להתקצר לכדי חצי שנה, אל מול כשלוש שנים בממוצע עד כה. תנאי הסף הנדרשים מאדריכל כדי להיות מורשה, הן תכנון של 5,000 מ"ר ומעלה שקיבלו היתר על פני 10 שנים, דרישה צנועה שאדריכלים רבים יכולים לעמוד בה.
אם לפני כשנתיים היו מעט אדריכלים שהיו מוסמכים, מספרם עלה בחודשים האחרונים וצפוי לגדול עוד – עם כניסתה של הרפורמה החדשה. חשפנו אתמול כי המספר עומד כרגע על כ-120. ואולם, עד כה לא ניתן היה לדעת מיהם אותם אדריכלים – וזאת מטעמים של חוקי הגנת הפרטיות. כך, יזם יכול היה לחפש אדריכל ספציפי ואז לראות בפנקס האדריכלים אם הוא מורשה, אך הוא לא יכול היה לקבל את הרשימה המלאה.
בכיר בענף הבנייה סיפר לאתר חדשות מרכז הבנייה הישראלי, כי "אחד הסודות הכמוסים זה מיהם אותם אדריכלים. הרשימה הזאת לא מתפרסמת. אנחנו עדיין לא יודעים מי הם כדי שאני אוכל לפנות. מקווה שנצליח לפצח את הסוד הכמוס הזה".
רשם האדריכלים והמהנדסים, סטפן אבו חדרה, אמר אתמול לחדשות מרכז הבנייה הישראלי כי "מדובר בסוגיה משפטית… אני סידרתי את זה מבחינה רגולטורית". סמנכ"לית התאחדות הקבלנים בוני הארץ ומי שמנהלת את אגף יזמות ובנייה בהתאחדות, עו"ד ניצן פלדמן, סיפרה כי "פנינו כבר לפני כשנתיים לרשם בבקשה לפרסם בצורה שקופה את רשימת השמות. אי-פרסום השמות מהווה סיכול של הליך רישוי עצמי, כי בעצם מי שרוצה לעשות רישוי עצמי לא יודע למי עליו לפנות".
> הצג תגובות