רמ"י דחתה הבוקר שני מכרזים שאמורים היו להתקיים היום על אדמות קיבוץ האון, לשיווק 73 צמודי קרקע. עד הבוקר לא פורסמה חוברת מכרז, והיום כאמור המכרז נדחה בכחודשיים, לסוף חודש דצמבר.
הדחיה מגיעה על רקע המאבק שמנהלת המועצה האזורית עמק הירדן במכרזי השיווק בקיבוץ, והעתירה המנהלית שהגישה לבית המשפט המחוזי צפון בדרישה לבטלם. במועצה אמרו הבוקר לאתר חדשות מרכז הבנייה הישראלי כי טרם התקבלה החלטה בנושא.
כזכור, החלה רמ"י לפרסם מכרזים לשיווק מאות מגרשים בשטחים שנעים בין 300 ל-500 מ"ר בקיבוץ, שנקלע בעבר לקשיים כלכליים קשים, שהובילו להפרטתו ב-2006 – ומאז היישוב לא התאושש והתקשה לגייס תושבים. מחיר המינימום עבור מגרש עומד על כ-700 אלף עד 1.1 מיליון שקלים, לפני עלויות פיתוח, תלוי בגודל המגרש ובמיקומו. , כאשר שני המכרזים הראשונים ל-80 ול-91 מגרשים נסגרו לפני החגים. במכרז זה הוגשו מעל 900 הצעות, ובסוף נקבעו רק זוכים משרתי מילואים שזכו במחיר של כמיליון שקלים לקרקע. שני המכרזים הנוספים שאמורים היו להיסגר השבוע, הם ל-48 ול-25 יחידות.
במועצה מתנגדים למכרזים אלו מחשש כי אלו יהפכו לקרקע פוריה להתפתחות יישוב לעשירים בלבד, שיוכלו לשלם מיליוני שקלים עבור קרקע בסמוך לשפת הכנרת לטובת בתי נופש, בלי תועלת אמיתית למועצה האזורית עצמה שרוצה למשוך אליה אוכלוסיות חדשות. כמו כן, עלויות הפיתוח עשויות להכביד על המועצה.
במסגרת המאבק של עמק הירדן, המועצה פרסמה מודעה בעיתונות עם אזהרה לציבור שלא להשתתף במכרז זה משום שמדובר בבחינת "מניח את כספו על קרן הצבי", עם האיום כי בכל מקרה המועצה לא תנפיק היתרי בנייה לבתים על מגרשים אלו.
בעתירה שהוגשה באמצעות עו"ד אבנר צור ואילן גורודיסקי מסניף צפון של פירמת עורכי דין בלטר גוט אלוני ושות', טוענת המועצה האזורית כי פרסום המכרזים ע"י רמ"י הוא מהלך חד צדדי ו"שערורייתי", וכי רמ"י מפרה את הוראות ההסכם שנחתם בין רמ"י לקיבוץ האון בינואר 2012 לפיו הקיבוץ – שגם הוא צד לעתירה – השיב למדינה את קרקעותיו על בסיס הסכמה כי "הרחבת היישוב ושיווק המגרשים יעשה בהתאם להסדרים והסכמות שיהיו בין המינהל (מקרקעי ישראל, הגוף שקדם לרמ"י – רשות מקרקעי ישראל, א"כ) למועצה האזורית עמק הירדן".
לאחר הגשת העתירה, הודיעה רמ"י כי "בעקבות שיח שהתקיים בימים האחרונים בין חיילי מילואים לבין שר השיכון ורשות מקרקעי ישראל, ובשל הרצון לחזק את הוודאות שאכן יוקם יישוב קהילתי בהאון, בו יוכלו גם משרתי מילואים צעירים יותר להשתלב, הוחלט כי תיאסר העברת זכויות במגרשים למשך תקופה של שבע שנים; תהיה חובת התגוררות בנכס ללא אפשרות להשכיר, למעט במקרים חריגים שיאושרו. הפרתה של חובה זו עלולה לגרום לביטול החוזה; כ-150 מגרשים ישווקו לחיילי מילואים מחוסרי דיור ולנכי צה"ל, מתוכם כ-50 מגרשים ייצאו בהרשמה והגרלה למשרתי מילואים מחוסרי דיור. 25 מגרשים ישווקו לנכי צה״ל בהרשמה והגרלה; לא יוקצו מגרשים לבני מקום".
> הצג תגובות