כמה פעמים נכנסתם לבית ופלטתם – "וואו איזה נוף". כן, זה בוודאות קרה לכם, בין אם בביקור בבית מלון השוכן על רכס הרים, באמצע טיול סקי באלפים, בצימר רומנטי בצפון, והדוגמאות עוד רבות. ובכן לנוף תפקיד מאוד חשוב בבית. לא בכדי רבים האדריכלים שמנצלים את הנוף ומכניסים אותו לבית, עד כדי כך שקיים טשטוש בין הפנים לחוץ.
הנוף הרבה פעמים הוא הנשמה, הוא גולת הכותרת של הבית. האדריכלות והעיצוב חשובים, אבל הנוף הוא השחקן הראשי. אז לקראת השנה החדשה, בחרנו עבורכם כמה בתים בהם הנוף עוצר נשימה ואדריכלות שמתמזגת לתוכו. שנה טובה ומתוקה.
הבית על הכרמל | ישראלביץ אדריכלים
לזה אנחנו קוראים חוויית מגורים. הבית הייחודי באזור הכרמל שתכנן משרד דן ישראלביץ אדריכלים, מוכתר כחדשני, פורץ גבולות ויחיד במינו, ולא בכדי. מדובר בבית שמספק ליושביו חווית מגורים שונה מזאת שאנחנו מכירים. הוא בנוי על צלע הר באזור הכרמל, ומתמזג בהרמוניה בסביבתו.
מדובר בפרויקט אדריכלי מורכב ממספר סיבות. הראשונה היא טופוגרפית. המגרש מורכב המבנה יושב על גבי מדרון תלול. בתצלום לוויני, הבית נפרש לאורך שטח גדול מהמדרון, אך במבט חזיתי הוא משתלב בנופי האזור. מחזית הרחוב הוא נראה כמבנה מינימליסטי בן קומה אחת, ולמעשה הוא מתפתח. עם הכניסה למגרש מתחילים לרדת לאורך צד המבנה לכיוון קומת הכניסה שמשמשת כקומת הביניים. ממנה עולים למפלס ההורים ועלייה נוספת מובילה לחדרי הילדים. מקומת הביניים ישנה ירידה למפלס החניה ועוד.
בני הזוג מארחים הרבה לכן חשוב היה לייצר עבורם מרחב אירוח שיאפשר אינטראקציה מלאה בין כלל המשתתפים. לשם כך תוכננה בריכה במפלס הסלון והמטבח, שנראית כתלויה ומרחפת באוויר, וצופה לנוף המרהיב והפתוח של העמק. במתחם הכניסה תוכנן אלמנט שנאמן לתפיסתם הדוגלת ביצירת חללים שאינם נגלים באחת אלא בשלבים, דהיינו "רב הנסתר על הגלוי". בין החזית הראשית לדלת הכניסה חוצץ קיר תחרה שנבנה מעמודי פלדה וקוביות מלבניות אופקיות עשויות בטון – הקיר האוורירי יוצר השהייה בין החזית שנגלת לסביבה לבין המרחב הפרטי שמאפשר למשפחה אינטימיות.
הבית בבית זית | האדריכל יואל יושפה
הווילה שתכנן האדריכל יואל יושפה במושב בית זית שבפאתי ירושלים, היא יצירת אמנות. גשר עץ וברזל נשלח קדימה לאוויר ומעניק תחושת ריחוף בנוף מרהיב ועוצר נשימה. על מדרון תלול המשקיף אל שכונת עין כרם הפסטורלית, תכנן יושפה את בית החלומות, כאשר עבורו הנוף הוא המנוע לתכנון. הוא רצה שבני הבית ירגישו את השקט המופתי והנוף הייחודי בכל רגע נתון.
הבית שיושב על שטח של ארבעה דונם, נבנה על מפלס אחד בלבד. הבית שנבנה על מדרון ובו הפרשי גבהים, עוצב בגוונים חמים וחומרים טבעיים. הוא כולל גנים הממוקמים משני הצדדים של הבית, לצד בריכת שחייה, מגרש טניס, מטבח חוץ ועוד פינות חמד. מול דלת הכניסה מתגלה גשר, מתחתיו ממוקמת הבריכה והוא מסתיים ברחבת ישיבה הצופה אל הנוף – ספוט מיוחד שיוצר חוויה רב חושית לכל המשפחה. העיצוב הוא מודרני, יחד עם זאת שילוב של חדש וישן. בית חם ורך. אדריכלות צנועה שנטמעת במרקם המקומי.
הבית הנורדי בגולן | האדריכל ינון בן דוד
במרחק של כשעתיים מהמרכז, מגיעים אל רמת הגולן ולפעמים נדמה שהגענו לארץ אחרת. בשל הטופוגרפיה המיוחדת, בינות ההרים והנחלים, גם האדריכלות באזור שונה מרעותה במרכז, ועל כן הדגשים בה שונים ומיוחדים. כך גם הבית שתכנן ובנה ינון בן דוד עבור משפחתו במושב נטור. את ההשראות לתכנון הבתים, שואב ינון בן דוד מהילדות והבגרות שלו ברמת הגולן, בטבע הפראי, האבנים העצומות, המפלים הגדולים והנופים הכה מדויקים של צפון הארץ. הוא נותן כבוד לסביבה ולאזור בו הוא מתכנן, וזה הדבר הראשון עליו הוא נותן דגש. הבתים כולם מושתתים על אותם עקרונות. חיבור לאזור ולסגנון.
ביתו האישי מחובר ראשית לטבע ולאדמה שסביבו. הוא בית ששומר על שפה אחידה, שנותן הרבה מאוד כבוד לנוף, שעוטף את בני ביתו. הבית המשתרע על שטח של 175 מ"ר בנוי. בית קסום במראה צנוע ובסגנון נורדי חמים, שחזיתותיו העשויות עץ, משלימות את המראה המבוקש. קצת כמו "בית קטן בערבה".
מדובר בבית מדויק מבחינת הפונקציות שהוא ממלא ומבחינת התחושה הביתית והחמימה, שמאוד מחברת אותנו לטבע, עם שימוש בכמה שיותר חומרים מהטבע וצבעוניות עדינה, כאשר הנוף כאמור הוא בעצם מוקד העניין.
הבית עם הנוף האורבני | הלל אדריכלות
ומטבע הפראי של הכרמל, הרי ירושלים והגולן, לאורבניות של המרכז. זוהי דירה בת 160 מ"ר עם מרפסת בשטח של 15 מ", הממוקמת באחד ממגדלי היוקרה בשכונה צפון תל אביבית. בני הזוג ביקשו חלל ציבורי מרווח, עם דרישה מאוד ייחודית ויוצאת דופן שמתכתבת עם אחד התחביבים המיוחדים של בעל הבית – עמדת DJ בסלון! וכך היה. המפתחים הגדולים מכניסים את נופיה האורבניים של תל אביב לפנים הבית, והם חלק מההצגה והתחושה של השוהים בבית.
הדירה מפנקת ועושה רושם שמדובר בווילה במרומים. המרפסת עוצבה עם יחידת ישיבה ושולחן אש שמספק אווירה וגם מחמם את היושבים סביבו, כאשר קו הרקיע של תל אביב ניבט ממנה מכל עבר.
הפנטהאוז ביפו | האדריכלית צביה קזיוף
וכמה קילומטרים דרומה משם, אנחנו מגיעים לדירת פנטהאוז בשכונת עג'מי ביפו, בשטח של 190 מ"ר, עם שתי קומות שצופות לעבר הים. הדירה שעוצבה על ידי צביה קזיוף, מגוונת בהשראתה הססגונית, הלוקחת השראה מהשכונה הציורית המקיפה אותה.
גווני המטבח יוצרים הרמוניה של ין ויאנג בין הגוונים האפורים הקרים לבין הגוונים הזהובים החמים. בהשראת חוף הים וגווני החול המוזהב ובשילוב גוף התאורה הבנוי חישוקי פליז, הוצב קיר בחיפוי פסי זהב בהירים הנכנסים אל שירותי האורחים ויוצרים הפרדה עדינה בין אריחי האבן הקלאסיים, לבין אריחי הזליג' ביבוא ממרוקו בעבודת יד, עד לשילוב בין תרבויות מזרח ומערב וליצירת חלל אקלקטי בין אירופה הקלאסית לבין עג'מי בישראל. הגוונים הזהובים מהווים כקרני שמש החודרים לדירה כנרטיב החוזר על עצמו בכל פינה בבית תוך תנועה של המנעד בין השילובים וכטוויית שטיח היוצר מארג נכון ויפה בין הנוף, אופי הסביבה ולמרקם חייהם של בני הזוג.
> הצג תגובות