שדרות סובלת מירי רקטות כבר מעל 20 שנה. לאורך סבבי הלחימה השונים, כמו גם בימי "שגרה", ספגה העיר פגיעות מירי שבוצע מרצועת עזה, כאשר השיא נרשם כמובן ב-7 באוקטובר, אז חדרו מחבלי חמאס לעיר ורצחו 52 אזרחים ואנשי כוחות ביטחון.
לצד ההתפתחות הנדל"נית המרשימה של העיר בעשור האחרון, תחום ההתחדשות העירונית נמצא שם רק בחיתוליו – למרות החשיבות שבחיזוק מבנים, כמובן בשל הסכנה מרעידות אדמה, אבל עבור שדרות והעוטף – בעיקר הגנה לתושבים מירי טילים.
עד כה אושר מתחם התחדשות אחד – "הפלמ"ח" – על שטח של כ-32 דונם במסגרתו יהרסו 131 דירות ישנות ששייכות לחברת עמיגור, ובמקומן ייבנו 515 יחידות דיור במבנים של עד 10 קומות. הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית כבר התחייבה להשקיע 35 מיליון שקל במיזם, כדי להבטיח את היתכנותו הכלכלית.
עוד לפני פרוץ מלחמת חרבות ברזל, עבדו בעירייה ובמינהל ההנדסה על תוכנית אב להתחדשות עירונית וחלוקת העיר למתחמי התחדשות. עם תחילת הלחימה באוקטובר, התוכנית הוקפאה לכמה חודשים, אולם במקביל הוקמה מינהלת התחדשות עירונית בראשה עומדת הילה אלימלך, שהייתה במשך שנים מנהלת אגף שירות לתושב בעיריית שדרות. לאחרונה חזרו לתוכנית העבודה, ותוכנית האב צפויה להסתיים בסוף השנה הנוכחית.
"לקראת סוף השנה נקיים כנס לתושבים וליזמים כדי להציג את תוכנית האב החדשה", אומרת אלימלך בשיחה עם אתר חדשות מרכז הבנייה. "עד אז לא נאשר פרויקטים להתחדשות (למעט מתחם "הפלמ"ח", א"כ). "חשוב לנו להסתכל על 'הקו הכחול' של ההתחדשות העירונית, ולא לעבוד לפני כן על תוכניות של התחדשות".
בימים הקרובים יפורסם מכרז לתפקיד מנהל תחום חברה וקהילה במינהלת ההתחדשות בשדרות, העובד השני במינהלת, ובעוד כמה חודשים צפוי להתפרסם מכרז לתפקיד מתכנן המינהלת. בנתיים, כפי שאומרת אלימלך, "יש פה אגף הנדסה שעובד איתי בשיתוף פעולה, וגם מינהלת הסכם הגג".
הערב צפוי להתקיים כנס תושבים בנוגע למתחם הפלמ"ח. יהיה זה כנס שני במסגרתו יוצג לתושבים תכנון המתחם במסגרת שיתוף ציבור, לפני שהפרויקט ימשיך הלאה לוועדות התכנון.
ראש עיריית שדרות אלון דוידי מסר השבוע כי "בתקופה מאתגרת זו, פרויקט ההתחדשות העירונית הראשון בשדרות, מסמל תקווה והתחדשות עבור העיר שלנו. זהו צעד משמעותי לעבר יצירת מרחב עירוני חדשני, בטוח ומודרני שיספק איכות חיים גבוהה יותר לתושבים. הפרויקט מהווה דוגמה למצוינות ולמחויבות שלנו לשיפור פני העיר ולרווחת כל תושביה. תושביה הוותיקים של שדרות, שעל בירכיהם צמחה העיר, יכולים להיות גאים על מפעל ההתיישבות הענק שיצרו פה ושבזכותם אנו מתחדשים היום".
> הצג תגובות