לפני כעשרים שנה הגיעו המשקיעים שראו את הפוטנציאל ההשכרה לסטודנטים והתאהבו בתשואה הגבוהה יחסית. כעת המחירים האמירו והשכונה נמצאת במוקד התחדשות עירונית ועם מחיר של כ- 14 אלף שקל למ"ר.
לא לאורך זמן: עדיין ניתן למצוא בשכונה ד' בבאר שבע דירות בפחות ממיליון שקל, המניבות תשואת שכירות של בין 3.8% עד כ-5% בשנה. ההתחדשות העירונית המסתמנת, והעובדה שבאר שבע היא כרך עירוני לכל דבר ועניין – כבר יהפכו את הנכסים הזולים בשכונה לנחלת העבר.
מיקום: שכונה ד' היא שכונה בבאר שבע, הממוקמת בצפון העיר וידעה גלגולים רבים. לאחר שהוקמה בשנות ה-50' עבור העולים החדשים ניצולי שואה מאירופה ועולים מעדות המזרח, בשנות ה-70' קלטה השכונה עלייה גדולה מרוסיה וגיאורגיה. בשנות ה-90' קלטה השכונה עולים רבים מברית המועצות לשעבר, ובשנות ה-2000 קלטה אוכלוסייה של ערבים תושבי הרשות הפלשתינית ששיתפו פעולה עם כוחות הביטחון הישראליים. עם השנים נוצרה לשכונה הוותיקה תדמית שלילית, ושם השכונה הפך לשם נרדף לעוני ולפשע. הסיבה המרכזית היא מרקם סוציו-אקונומי נמוך של אוכלוסיה שחלקה הידרדר לפשיעה.
מיקום: שכונה ד' ממוקמת בצפון העיר באר שבע והיא מחולקת לשלוש תתי שכונה: ד' צפון, ד' דרום וד' מזרח (מוכרת גם כ-ו' הישנה). השכונה גובלת מצפון ברחוב הסנהדרין, מדרום ברחוב שז"ר, ממזרח בפסי הרכבת וממערב ברחוב יהודה הלוי. השכונה נהנית מקרבה לאוניברסיטת בן גוריון ולבית החולים סורוקה ומיקומה זה הוא המנוף הכלכלי של השכונה.
אופי וכמות האוכלוסייה: מה שהחל בטיפטוף קל של סטודנטים בשנות ה-70', גבר עם עלייה בביקושים והביא לכניסתם של משקיעים רבים. רוב השכונה מאוכלס כיום על-ידי סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון שנהנים ממעין כפר של סטודנטים סמוך למקום הלימודים. המשקיעים מכיוונם נהנו בעבר מאחוזי תשואה גבוהים, שכעת בשל עליית המחירים, התמתנו ואלו ממתינים להתחדשות עירונית.
אופי המגורים: השכונה מאופיינת בבנייה רוויה נמוכה – סוג הבניינים הנפוץ בשכונה הוא שיכוני ה"בלוק" – בנייני שיכון בני 3-4 קומות עם מספר כניסות לחדרי המדרגות, שנפוצו בשכונות מצוקה של אותם ימים. בעשור האחרון מוקמים בפאתי השכונה מגדלים.
מוסדות ציבור ושירותים: תושבי השכונה נהנים ממוסדות ציבור רבים, ובהם בתי ספר וגנים, מרכזי קניות שכונתיים, מרכזים קהילתיים, מרכז ספורט, מתנ"סים, מעונות סטודנטים, פארק ציבורי מרכזי ובית אבות. בשוליה הצפוניים של השכונה שוכנת ישיבת בני עקיבא, אהל שלמה, ובסמוך לה מבנה המועצה הדתית. דרומית-מזרחית לשכונה ובצמידות לה שוכן המרכז הרפואי סורוקה.
בילוי ופנאי: השכונה נהנית מגנים ומפארקים ירוקים וגדולים, והיא נמצאת במרחק נסיעה קצר מקניונים וממרכזי קניות גדולים, המספקים מוקדי בילוי ופנאי רבים כגון חנויות, בתי קפה ומסעדות. בצמוד למתחם האוניברסיטה נמצא היכל הספורט של המוסד האקדמי, ובו בריכה, אולם ספורט ומדשאות שמשמשים בעיקר את הסטודנטים. תושבי השכונה נהנים גם ממגוון מופעי בידור ופנאי פרי יוזמה של מועצת הסטודנטים. בנוסף, בסמוך לשכונה נוסד לפני כשלוש שנים היכל התרבות החדש של העיר.
תחבורה: מהשכונה תחבורה ציבורית סדירה ליתר חלקי העיר, ומהכביש הראשי העובר בסמוך לאוניברסיטה ניתן לעלות על קווי אוטובוס למגוון יעדים ברחבי הארץ. בנוסף, המרחק למרכז הארץ מהשכונה הצטמצם גם בשל הסמיכות לתחנת הרכבת שסמוכה לאוניברסיטה ומשם המרחק לתל אביב עומד על לא הרבה יותר משעה. גם הגישה ברכב נוחה שכן חלקו הדרומי של כביש 6 הוא ללא עלות ומתחבר לכביש 40 הסמוך לצפון העיר.
תעסוקה: הנגישות והקרבה למרכז הרפואי סורוקה ואוניברסיטת בן גוריון יוצרים אפשרויות תעסוקה מגוונות לתושבי השכונה. לפני כעשור חברו האוניברסיטה והעירייה להקמת מרכז הייטק שמושך אליו חברות בינלאומיות ועוד צפוי להתרחב. סך הכל בעיר ישנם מספר מוקדי תעסוקה: בדרום-מערב העיר ממוקם אזור תעשייה עם אזור מסחרי רווי בקניונים ובמרכזי קניות גדולים. בצמידות לו נמצא אזור התעשייה מכתשים. בדרום העיר נמצאים עוד מספר אזורי תעשייה ותעסוקה: עמק שרה, פארק אופיר וקריית יהודית.
מחירי קנייה ממוצעים: מחיר מ"ר בשכונה עומד על כ-14 אלף שקל וכמובן משתנה בהתאם לגודל הדירה, פוטנציאל ההתחדשות ועוד. בחודש אוגוסט האחרון נמכרה דירה בת 2.5 חדרים (40 מ"ר) בשדרות רגר ב-775 אלף שקל. ברחוב סנהדרין 101 נמכרה דירה בת 3 חדרים (47 מ"ר) ב-630 אלף שקל.
מחירי שכירות: דירת 2 חדרים ממוצעת מושכרת ב 2,000 שקל, דירת 3 חדרים בכ- 2,500 שקל ודירת 4 חדרים בכ- 3,000 שקל.
> הצג תגובות