ענף התיירות בישראל הוא בין הרגישים בעולם ומושפע מתרחישים ביטחוניים ומשברים עולמיים, אך בשלוש השנים האחרונות על רקע פרוץ מגיפת הקורונה, ענף התיירות נפגע במיוחד. על אף מציאות זו, דווקא בזמן הזה, נכנסו לענף התיירות שחקנים חדשים, שראו בו אפיק השקעה חדש ורווחי.
מסמך שנחשף בוועדת הכספים של הכנסת המנתח את ענף התיירות ב-2019 חושף את המספרים הגדולים המתגלגלים בענף התיירות: מהנתונים עולה כי בשנה זו נרשמו כ-25.8 מיליון לינות במלונות בישראל ושיעור התפוסה במלונות עמד על כ-69.5% – שיא של העשור האחרון. סך הפדיון באותה שנה עמד על 12.66 מיליארד שקלים – גידול של 48.2% מ-2010.
סיבה נוספת לכניסתן של חברות נדל"ן לתחום התיירות מוסברת בשל התווית מדיניות תכנון חדשה המחייבת עירוב שימושים בפרויקטים למגורים, כך שפרויקטים אלו יכללו גם מסחר, תעסוקה ו-מלונאות. המטרה במדיניות נועדה כדי לייצר חיים עירוניים אינטנסיביים 24/7, המתאימים לאופיין של ערים מודרניות. מדיניות זו חלחלה ובשטח החלו לקום מגדלי יוקרה עם סטנדרטים חדשים ומאפיינים ושירותים הזהים לאלו של בתי מלון, כשומר בכניסה, חדר כושר, בריכה, מועדון דיירים וקונסיירג'. מכאן, זה היה רק עניין של זמן עד שחברות הנדל"ן ייקחו את החלטות התכנון צעד אחד קדימה.
חברת הנדל"ן יוסי אברהמי נכנסה לתחום לפני כשנתיים כשהקימה את חברת הניהול y hotels והיא מחזיקה היום בכ-450 יחידות מלונאיות בביצוע ובתכנון, שלושה מהם עתידים לקום באילת. איש העסקים והנדל״ן רמי לוי, בעלי רשת שיווק השקמה רכש כבר ב-2017 מגרש לבניית מלון על טיילת החומות בירושלים. לפני שנה רכש גם את מלון 'לוסקי' שברחוב הירקון בתל אביב. ב-2018 נכנסה לענף התיירות גם קבוצת עזריאלי שרכשה את מלון הר ציון בירושלים תמורת כ-275 מיליון שקל. ב-2019 הקימה חברת הנדל"ן ישראל-קנדה את זרוע המלונאית שלה 'ישראל קנדה מלונות' – IC HOTELS וכיום מנהלת למעלה מ-1,400 חדרי מלון.
יזמים נוספים שנכנסו לתחום הם נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ ראול סרוגו שהקים את מלון סופיה בטבריה, רוני מזרחי, מבעלי קבוצת מזרחי ובניו, שמקים את רשת Ho Mi למעמד הביניים וכן מלון בים המלח ומלון נוסף על הכנרת. קבוצת חג'ג' שבשליטת צחי ועידו חג'ג' התקשרה עם רשת המלונות הבריטית סלינה (Selina) ועתידה להקים בתי מלון, חברת שתית בבעלות היזם שלום שטרית מנהלת שלושה בתי מלון בצפון וחברת 'רמי שבירו' בשותפות עם חן ואיתי גינדי רכשה את מלון פארק בנתניה ועוד היד נטויה.
מנתוני הלמ"ס עולה עוד, כי הערים המובילות במספר התחלות הבנייה ב-2021 הן תל אביב וירושלים, בהיקף של 30-75 אלף מ"ר בנוי, בהתאמה. היעדים החדשים שעתידים להתפתח היא העיר מצפה רמון, מי שסומנה עיר התיירות של ישראל ומושקעים בה מאות מיליוני שקלים ואזור ים המלח.
> הצג תגובות