מה קורה ברשויות התכנון בירושלים? רק הבוקר נחשף בפורטל נדל"ן ניוז של מרכז הבנייה הישראלי, דרכי אישורן של תוכניות התחדשות עירונית בבירת ישראל, וכעת אנו חושפים את "שיטת העבודה" שהנהיגה יו"ר הוועדה המחוזית ירושלים, שירה תלמי-באבאי, כפי שעולה בכל אופן מהתכתבויות בין מתכנני ערים, שהגיעו לידי "נדלן ניוז".
ההתכתבויות מעלות ניחוח לא נעים של חוסר שקיפות כלפי בעלי מקצוע שאינם נמנים על חברי הוועדה. "שלום לכולם", כתב נדן גיל, מתכנן ערים בכיר באגף תכנון העיר ירושלים, "אולי שמתם לב שכבר יותר מחודש לא מועברים אליכם סדרי יום והחלטות של הוועדה המחוזית ו-ועדות המשנה. אני פשוט לא מקבל אותם… ביררתי עם ענבר גולשני (מזכירת הוועדה, רנ"ה) מלשכת התכנון המחוזית והיא אומרת שלפי החלטת יו"ר הוועדה סדרי יום והחלטות יועברו רק לחברי הוועדה".
לנדל"ן ניוז נודע כי על רקע הדיון שהתקיים השבוע בבית המשפט בנושא העתירה שהגישה עמותת "יובלים 2041" נגד הוועדה המחוזית, כפי שחשפנו מוקדם יותר היום, נעשה בירור נוסף בנושא בין המתכננים השונים. מבירור זה עולה ההתכתבות הבאה: "הבנתי שלפני ששירה מונתה ליו"ר, היה נוהג של שליחת מיילים עם סדר היום של הוועדות גם למתכננים האורבניים ושהנוהג הזה בוטל (בהנחייתה). למיטב ידיעתך זה נכון?", נכתב.
מתכננת אורבנית: "לא שולחים לנו סדרי יום. עכשיו יש את X ממהנדס העיר שלקחה את זה על עצמה, להעביר לנו כשסדר היום נשלח".
-"היה שלב שכן שלחו? בקדנציה שלך? זה הופסק מתישהו?"
מתכננת אורבנית: "כן. לפני שנה פלוס".
-"למה הופסק?"
מתכננת אורבנית: "שינוי נוהל. כמו שהורידו מהאתר את מספרי הטלפונים והמיילים של אגפים שונים בעירייה ללא סיבה מוצדקת. לא פירטו למה".
-"הודיעו לך על זה במייל או משהו? יש לך משהו כתוב על זה?"
מתכננת אורבנית: "לא. בכלל לא. גילינו אחרי שכמה מתכנני שכונה פספסו דיונים וזה עלה בקבוצה שלנו".
כאמור, הבוקר פרסם פורטל נדל"ן ניוז על עתירה שהוגשה על ידי עמותת יובלים 2041, בנוגע להתנהלותה של תלמי-באבאי. מהעתירה שהוגשה לבית המשפט לעניינים מינהליים בירושלים על-ידי יובלים 2041, נגד הוועדה המחוזית ירושלים ונגד ועדת המשנה להתחדשות עירונית של הוועדה המחוזית, נחשף המתרחש מאחורי הקלעים בכל הקשור לקידום תוכניות להתחדשות עירונית בעיר.
העתירה חושפת התנהלות בעייתית לכאורה בוועדות תוך העדפת אינטרסים של יזמים באמצעות מתן רווח יזמי גדול ותמורות שמקבלת מכך עיריית ירושלים. כל זאת תוך ויתור על יצירת דיור בר השגה, הדרת האוכלוסייה הוותיקה, יצירת אפליה בין שכונות ובין אוכלוסיות וביטול המרקם הסביבתי הקיים.
מהעתירה עולה תמונה מדאיגה לפיה ועדת המשנה להתחדשות עירונית, שמטרתה להתמחות בתהליכי המורכבים של התחדשות עירונית, על כלל האספקטים בהם, והיא בעלת סמכות של ועדה מחוזית – פועלת זה זמן רב בהרכב חסר, ללא ייצוג נדרש של כלל האינטרסים, ומנוהלת בקוורום מינימלי של ארבעה אנשים בלבד, ולעיתים – אף שלושה.
תגובתה של שירה תלמי באבאי טרם נענתה והתקבלה עד כה, ותפורסם לכשתתקבל. גם תגובת מינהל התכנון טרם התקבלה.
> הצג תגובות