קבוצת "נתיב" קיבלה אישור עקרוני מהוועדה המחוזית ירושלים, לפרויקט פינוי-בינוי בשכונת רמות בירושלים. מדובר בפרויקט פינוי-בינוי הראשון בשכונה שמקודם במסלול יזמי.
במתחם שברחוב סולם יעקב, ייבנו שלושה בניינים חדשים בני שמונה קומות ובהם כ-210 יחידות דיור, במקום בניין אחד ישן עם שלוש כניסות ו-52 דירות. מדובר על מכפיל 4.
ניתן כעת להעריך כי הפרויקט הזה עשוי לסלול את הדרך לקידום פרויקטים נוספים מול הקהילה החרדית, הן בשכונה והן בשכונות חרדיות נוספות. מול המגזר החרדי קיימות לא מעט בעיות בכל הנוגע להתחדשות עירונית, וזאת בשל אורחות חייו של המגזר. בין היתר ישנן בעיות לגבי מעליות שבת, מרפסות סוכה, ואפילו ההרכב הקהילתי של הדיירים.
העירייה תומכת בתוכניות התחדשות עירונית בשכונה, ושואפת ליצור בה תוכנית אורבנית עם ציר הליכתי, שטחי מסחר התואמים לאוכלוסייה וחיבור לכביש רמות הראשי.
קבוצת נתיב ביצעה, מבצעת ומתכננת על קרקעות שבבעלותה בכל רחבי הארץ כ-12 אלף יחידות דיור. מחלקת התחדשות עירונית של החברה מקדמת כ-7,500 יחידות דיור. יו"ר ובעלי הקבוצה, שמחה גרידינגר, אמר כי "הפרויקט לווה באתגרים תכנוניים וחברתיים. האתגר התכנוני היה בטופוגרפיה המיוחדת בשכונה. שכונת רמות בנויה על צלע הר בגובה כ-885 מטר מעל גובה פני הים, והאוכלוסייה בה ברובה היא מהמגזר החרדי שלא נעזרת במעלית, ולכן נדרשה יצירתיות תכנונית כדי לבנות בניינים המתאימים לקהל היעד. האתגר החברתי היה לגשר על פערי התרבות בין הסוגים השונים של הדיירים, מזרמים שונים של האוכלוסייה החרדית, אופי התכנון התואם והתמורות שהם יקבלו".
לדבריו, "שלב החתימות בפרויקטים במגזר הכללי עשוי להימשך תקופה ארוכה בשל פערים בין הדיירים והתנגדויות. במקרה הזה, בזכות ההירתמות של רב השכונה שתמך בפרויקט ונתן את ברכתו לצאת לדרך, ביום החתימות הראשון חתמו כמעט 50% אחוז מהדיירים. מהר מאוד הגענו לרוב הדרוש וכיום הפרויקט עומד על מעל 80% חתימות".
גרידינגר הוסיף עוד כי "אנחנו מקווים שתוך חצי שנה התוכנית תעלה לוועדה המקומית ותקבל את המלצת הוועדה להצטרפות העירייה לתוכנית ולהגשת המסמכים לוועדה המחוזית. אנו מאמינים שכאשר הפרויקט יצא לדרך הוא יפרוץ את הדרך להתחדשות השכונה כולה".
שכונת רמות בצפון-מערב ירושלים, היא אחת השכונות הגדולות בארץ עם כ-56 אלף תושבים, רובם מהמגזר החרדי. השכונה ממוקמת על הציר התעבורתי המרכזי של צפון העיר לתל אביב. היא מחברת בין ירושלים לבין היישובים הקהילתיים היושבים על ציר זה או בסביבתו.
> הצג תגובות