המפקחת על רישום מקרקעין בנצרת, עינת מידן בלום, פרסמה פסק דין הקובע כי מעלית שבת בבניין רב-קומות, תעצור רק בקומות בהם מתגוררים דיירים המעוניינים להשתמש במעלית השבת. ההחלטה התקבלה בעקבות תביעת דייר בבניין שטען כי במתכונת הנוכחית, השימוש במעלית השבת כרוך בהמתנה ארוכה, בסבל ובעוגמת נפש שהופכים את השימוש בה לבלתי כדאי.
מדובר בבניין בן 25 קומות באזור הקריות בצפון הארץ, שבו פועלות שלוש מעליות, אחת מהן מופעלת כמעלית שבת. התובע, הנמנה על בעלי הדירות שדרשו את הפעלת מעלית שבת, טען במסגרת התביעה שהגיש נגד נציגות הבית המשותף, כי במצב הנוכחי שבו המעלית עוצרת בכל 25 הקומות, דורשי מעלית השבת ואף כלל הדיירים אינם משתמשים בה, וביקש כי זו תעצור רק בקומות דורשי המעלית ולא בכל אחת מ-25 הקומות. בתגובה, הנציגות טענה כי הקצאת מעלית פרטית עולה כדי שימוש ייחודי ברכוש המשותף ומרבית הדיירים מתנגדים לבקשה זו, וכי מעלית השבת שייכת לכלל דיירי הבניין הזכאים להשתמש בה, הגם שלרשותם עומדות שתי מעליות רגילות.
בפסק הדין מתחה המפקחת על רישום מקרקעין ביקורת על טענת נציגות הבניין, וקבעה כי עמדת הנציגות לפיה מעלית השבת תמשיך לעצור בכל הקומות, וגישתה "גַּם-לִי גַם-לָךְ לֹא יִהְיֶה" מהווה שימוש לרעה, תוך אדישות, לכל הפחות, לפגיעה הנגרמת לבעלי הדירות המעוניינים בהפעלת מעלית השבת. עוד הוסיפה המפקחת כי מרקם החיים בבית משותף, מחייב לפעול בתום לב, כך שבעל דירה שאינו זקוק למעלית שבת, יאפשר את הפעלתה למי שהמעלית כן נדרשת לו. לפיכך הורתה המפקחת שמעלית השבת תעצור בשעות הפעלתה, רק בקומות דורשי מעלית השבת, ולא בכל הקומות.
עוד קבעה השופטת מידן בלום כי בעל דירה שיבקש בעתיד להוסיף עצירה של מעלית השבת בקומתו, יש לראותו כבעל דירה שדרש הפעלה של מעלית שבת ועליו להשתתף בהוצאות הנובעות מהפעלתה, בעלות תכנות המעלית, לצורך שינוי תחנות העצירה בקומות. דורשי מעלית השבת יחויבו בהוצאות צריכת החשמל של מעלית השבת, ואלו יחושבו לפי תעריף של 1.65 שקל לשעה. סכום זה כפוף לשינויים בתעריפי החשמל.
> הצג תגובות