"7 באוקטובר תפס אותי בהולנד. יום למחרת נחתתי בארץ ורק אחרי שבועיים הסכימו לנו להיכנס למפעל הגדול שלנו בניר עוז שנשרף ונחרב כולו. המפעל שלנו הוא מפעל מים, הוא לא אמור לעלות באש, מה שמראה שהמחבלים חדרו אליו והציתו אותו פיזית", סיפר מנכ"ל חברת נירלט, עמרי לוטן בשיחה אחד על אחד עם מגיש חדשות 12 דני קושמרו, בוועידת מרכז הבנייה הישראלי (עיר הנדל"ן) בירושלים.
"זו תחושה שחדרו לנו לפרטיות, שחדרו לנו לבית, ששרפו לי את הבית. ראינו במצלמות האבטחה שהמחבלים שיחקו במלגזות, זה בלתי נסבל לראות דבר כזה. קצת לפני המלחמה השקענו בשיפוץ המפעל 50 מיליון שקלים ופתחנו שני קווים נוספים, הקו האחרון נפתח ממש באוקטובר", אמר.
לוטן מספר כיצד החברה הסתגלה למצב החדש תוך כדי המלחמה: "בסוף, אנחנו מצליחים להוכיח לעצמנו שהחברה הזה לא המפעל אלא העובדים שלנו. והם עוזרים לנו להקים את כל החברה מחדש. הקמנו צוות מעובדים שהם לא מפונים, לא במילואים ולא בטראומה. הם כולם מהדרום, מאופקים ועד באר -שבע", והוסיף כי "חיפשנו דרכים חלופיות, והתחלנו לייצר צבע ביוון. אחר כך עברנו לתחום השפכטל, מצאנו מתחרה קטן בארץ שהוציא את כל העובדים שלו לחל"ת, לקחנו ממנו את המפעל, הבאנו את העובדים שלנו והתחלנו לייצר. עדיין לא הגענו לשליכט, שזה המוצר הכי חזק שלנו".
לא רק העובדים שלנו נותנים לנו השראה, אלא גם הלקוחות שלנו. קבוצת תדהר פנתה אלינו וביקשה הזמנות שנה קדימה כדי לעזור לנו", אמר לוטן. בריאיון שהעניק לאחרונה לאתר חדשות מרכז הבנייה הישראלי, סיפר לוטן על החיבוק שקיבל מהקולגות, כולל מהמתחרה הגדולה טמבור. "ב-8 באוקטובר קיבלתי פנו אלינו מטמבור, המתחרה הגדולה ביותר שלנו, ששאלו כיצד אפשר לעזור".
ומה יהיה בעתיד? "עוד שלוש שנים יהיה לנו מפעל חדש, משהו שלא נראה בעולם כמותו, והוא יהיה בניר עוז".
.
> הצג תגובות