אפשר מינימליסטי, אבל יש גם סגנון כפרי, אקלקטי או אפילו מודרני. הנה ארבעה בתים יפים לסוף השבוע
יש כאלו שאוהבים סגנון תעשייתי, אחרים אקלקטי, או מודרני, כפרי, מינימליסטי, תעשייתי, והרשימה עוד ארוכה. בשנים האחרונות השתרש יותר ויותר הסגנון המינימליסטי כאהוד על הקהל הישראלי. אולם לצידו קיימים לא מעט סגנונות שמיטיבים עם הבית ויושביו.
לא משנה איזה סגנון אהוב עליכם, אם אתם מרגישים בו בנוח, אז בשורה התחתונה – זה מה שחשוב. קיבצנו עבורכם מספר סגנונות מובילים, שכל אחד מהם מכיל את המאפיינים המובהקים של כל סגנון וסגנון.
לגור בעמק | סגנון כפרי-לייט | אדריכלית סיון יתום ומעצב פנים אסף יוספיאן, ריצופים וחיפויים MODY
בית מגורים פרטי חדש בשכונת הרחבה בקיבוץ בעמק יזרעאל. המגרש הפינתי בן כ-500 מ"ר, צופה על נוף פתוח של שדות והר תבור. שטחו הבנוי של הבית בן שתי הקומות הוא 220 מ"ר.
המשפחה ביקשה בית באווירת המקום, חם, נעים ומזמין, עם קשר ויזואלי ואקוסטי בין שתי הקומות, כדי לשמר על קשר עם קומת הילדים. המגרש הפתוח לנוף והתבור הנשקף ממנו, היו הציר המרכזי סביבו סבב התכנון. החזית האחורית של הבית והחלל הציבורי כולו פונה אל השדות והתבור, ויוצא דרך הוויטרינות הגדולות למרפסת היקפית הצופה גם היא אל הנוף.
כדי לחלק את המסות של המבנה, חופה חלקו באבן אפורה בפריסה טבעית. האבן העוטפת את המבנה נכנסת לתוך אחת מפאות הפטיו המגונן ונצפית ויזואלית דרך חלונות הבית במבואת הכניסה ובסלון. אבן החיפוי שנבחרה היוותה את העוגן בבחירות העיצוביות בבית, איתה שולב ריצוף אבן טבעית אפורה עם גידים לבנים בכל הבית ובמרפסות. אופי האבן, המחוספס והטבעי נותן רקע ומשתלב עם תקרת העץ הגבוהה ועם רהיטי העץ וגופי התאורה שנבחרו. הנוף הירוק הפתוח הנשקף מהחלונות הגדולים הוא חלק משמעותי בפלטת הצבעים של הבית ובהתאם לכך נבחרו חומרים וגוונים טבעיים וצנועים שמעצימים את גווני הנוף.
לחיפוי נבחרה אבן איטלקית אפורה מבית MODY במידות טבעיות שנתנה עומק לחזית הבית ומשתלבת באופן מושלם עם הריצוף. הריצוף הוא אבן מסוג איזבלה בהתזת חול.
אומנות ועיצוב נפגשים | סגנון אקלקטי | נדיה רוייטלבט סטודיו NR design, אדריכל ליונל נבט
דירתם שובת הלב של זוג בשנות ה-50 לחייהם עם שלושה ילדים מתבגרים, היא תוצר של עיצוב מוקפד ומדויק, המשלב בתוכו את אוסף האומנות המרשים שהביאה עמה המשפחה עם עלייתה ארצה מצרפת: "מדובר במשפחה שמאוד אוהבת אומנות, וככזאת, הדירה שעיצבתי עבורם נראית כמעין תערוכת פופ אפ מתחלפת בכל רגע נתון", מספרת מעצבת הפנים נדיה רוייטבלט מסטודיו NR design שאמונה על העיצוב. "בנוסף, אם המשפחה היא אישה מלאת שיק צרפתי, חובבת אמנות צבעונית, טקסטורות ובדים, שניחנה בטעם משובח וחתימת ידה ניכרת בתוצאה הסופית".
מדובר בדירת דופלקס הפוכה הממוקמת בבניין בן שבע קומות באחד הרחובות האייקונים והשוקקים של לב תל-אביב. הכניסה אליה מתבצעת דרך קומת כניסה, שם ממוקמות כלל הפונקציות המשותפות ויציאה לגינה פרטית. רוייטבלט מסבירה כי "הדירה קיבלנו לידנו הייתה במצב מעטפת ולא ביצענו בה שינויים מבניים, התמקדנו בתכנון מוקפד ומדויק של הפנים שמשלב בין מגוון סגנונות, מרקמים וצבעים ואינו עונה על סגנון זה או אחר. למעשה אין קו עיצובי שמחבר בין הפונקציות והחללים, כך שקיבלנו סגנון אקלקטי שמייצר הרבה עניין, ממש כמו תערוכה מתחלפת. הרבנו לעבוד עם חומרים כבדים, חמים ואירופאים שמאפשרים לאומנות לזרוח ולבלוט".
לך אל המדבר | סגנון מודרני-חמים | תכנון ועיצוב רונית שיסמן, אדריכל הפרויקט אלון גרוסמן, ריהוט בהתאמה אישית: גלריה oknin
זהו ביתם של זוג פלוס ארבעה מתבגרים, שביקשו בית מודרני, נעים, על זמני, וכזה שישרת אותם לאורך שנים רבות. בעת הכניסה לבית, אנו חווים חלל ציבורי גבוה ועוצמתי עם תקרה שמתנשאת לגובה של שבעה מטרים שפרושה על כל המרחב. גוונים בהירים וחמימים משתלבים בהרמוניה בעיצוב הבית, בתוך כך הסלון כולל מערכות ישיבה, כורסאות וכריות, שמתכתבים עם הגוונים המדבריים. הריהוט עוצב ותוכנן על ידי רונית שיסמן בשיתוף עם צוות גלריית OKNIN.
קיר כח דומיננטי בגוון אבן, מחורץ לאורכו של הקיר, ובדרכו הנעימה מספק מצד אחד נעימות ומצד שני הרבה מאוד כח לחלל.
פאה נוספת של הסלון היא ויטרינת ענק שפניה לחלל החוץ, הכוללת בריכה מפנקת וגינה. קובייה עיצובית שחורה ודומיננטית מככבת בחלל הציבורי ומשמשת כאלמנט אחסון. היא ממוקמת במטבח, ומגיעה עד לפינת האוכל. הפינה מגיעה עם שולחן אוכל אובלי, שחור, מבריק וסביבו כסאות אוכל בגווני המדבר, מתכתבים עם צבעי הבית, שתוכננו לטובת הפרויקט עם צוות גלריה OKNIN בהובלת המעצבת.
כשירושלים פוגשת את תל-אביב | סגנון מינימליסטי | תכנון ועיצוב פנים אדריכל ירון אלדד
אחרי עשורים בהם התגוררו בבית פרטי בישוב סמוך לירושלים, החליטו בני זוג בשנות ה-70 לחייהם – היא אמנית והוא איש הייטק ומפתח סטארט-אפים – לבצע שינוי מהותי ולעבור להתגורר בפרויקט מגורים חדש ויוקרתי בשרון, בסמוך לילדים ונכדים. הם פנו לאדריכל ירון אלדד והוא מצידו השכיל לייצר סביבת מגורים מינימליסטית ובטוב טעם, בה משולבים פרטי אומנות אותנטיים שהמשיכו יחד עם בני הזוג מביתם הקודם.
"בעלת הבית היא אישה מיוחדת, עם סטייל ייחודי משלה, ובמובנים רבים הדירה הזאת מחברת בין הסגנון הירושלמי – עתיר שטיחי הצמר, השולחנות הארמניים והכדים – לעיצוב האינדסטריאלי המינימליסטי אותו אנחנו רואים בפרט בלופטים בניו-יורק ובדרום תל-אביב", מסביר האדריכל.
"מחלונות דירת הפנטהאוז ניתן לצפות באין מפריע אל עבר הנוף האורבני והמגדלים של תל אביב. יצרתי דירת לופט הכוללת חלל ציבורי גדול במיוחד ובו סלון, פינת אוכל ומטבח ענק ואזור פרטי דינמי ומודולרי שמוקדש לבני הזוג ולנכדים. באגף הפרטי תיכננו מאסטר שינה עם מחיצת הזזה שנפתחת לאזור fun ומשחקים שמשמש את הילדים והנכדים.
"הדירה משתלבת היטב עם החומרים הטבעיים איתם הרבנו לעבוד כמו הפח המושחר והברזל", ממשיך אלדד, "בחרנו ליישם אותה באופנים שונים בכדי לאפיין כל אזור כפונקציה נפרדת".
הסלון עוצב כמינימליסטי ועיקר האירוח מתבצע במרפסת הצמודה למטבח ולסלון, שם תוכננו מטבח חוץ, פינת אוכל ופינת לאונג' מוקפים בצמחיה.
2 תגובות
יש פה כאילו כמה סגנונות שונים, אבל הדבר הכי בולט הוא הדמיון ביניהם. כל הסגנונות מוגבלים בסקאלת הצבעים ושולטים בהם קוים ישרים והעדר חפצים "עם אופי". יש איזה תכתיב של איך נראה בית מעוצב וכל השאר ניואנסים. מתי כבר אפשר יהיה להכנס לכתבה על עיצוב ולהתפעל באמת, לקבל השראה ולהרגיש שעיצוב זו אומנות ולא רק אסתטיקה.
שתי קומות זה פסול מלכתחילה
גם המגרש קטן
אם כסף זו בעיה , זה כבר דבר אחר
חשבתי שבמיקום הנכס קרקע לא יקרה במיוחד , אבל כל אחד והכיס שלו