רשות המסים מפרסמת היום את קובץ החלטות ועדות הכופר לשנת 2022 המכיל 87 החלטות, מתוכן 41 החלטות בתיקי מס הכנסה ומיסוי מקרקעין ו-46 החלטות בתיקי מכס ומע"מ. לפי חוקי המס, אחת הדרכים לסיים תיקי חקירה בחשד לעבירות מס הוא הליך הכופר כחלופה להליך הפלילי. מרשות המסים נמסר כי 11% מהחלטות הכופר ב-2022 נוגעות להשמטת הכנסות משכר דירה, זינוק ביחס ל-7% בשנה שלפני כן.
כך, בקובץ עולים שמות של אנשים מן הישוב, בהם פנסיונרים ואחרים, שלא הצהירו על הכנסות מנכסים אותם הם משכירים. לצידם בולט למשל שמו של אדם פחות אנונימי, בטח בתחום הביטחון. מדובר על תא"ל במילואים אבריאל בר יוסף, מי שהיה המשנה לראש המטה לביטחון לאומי. בר יוסף אף נבחר ב-2016 על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו לתפקיד ראש המטה לביטחון לאומי, עד שוויתר על התפקיד לאחר שתנועת אומץ טענה שיגרה מכתב ליועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה ולנציב שירות המדינה, בו טענה כי הוא בניגוד עניינים ועם חשד לקבל טובות הנאה.
ברשות המסים הטילו כופר בסך 145 אלף שקלים על בר יוסף, בגין אי דיווח על הכנסות משכר דירה בשנים 2008 ועד 2016, בסכום של כ-970 אלף שקלים. מדובר על אי דיווח בסך של יותר מ-100 אלף שקלים בשנה.
הכופר הגבוה ביותר הוטל על תושבת ירושלים בשם רחל ועקנין, שהשמיטה הכנסות משכר דירה בין השנים 2010 ל-2018, וזאת על מנת להתחמק מתשלום מס עבור הכנסות בסך של כ-2.2 מיליון שקלים. סכום הכופר שהוטל עליה עומד על 337 אלף שקלים.
עוד "כוכב" בקובץ ההחלטות של ועדות הכופר, הוא הפנסיונר משה יעקובוביץ מירושלים, שלא דיווח על הכנסות בין השנים 2009 ל-2017 בסך כולל של כ-1.5 מיליון שקלים. על יעקובוביץ הושת כופר בסך 223 אלף שקלים, כאשר הנימוקים להחלטה מקלה יחסית זו, הם המלצת הפרקליטות, המלצת היחידה החוקרת, מצבו הבריאות ומצבו האישי.
עו"ד פז גליקמן מחיפה ואחיו עו"ד שי גליקמן מהמרכז, נחשדו בדיווח כוזב למיסוי מקרקעין בעקבות אי-דיווח על זכויות בנייה לא מנוצלות. ומי סייע להם? אחיהם עו"ד זיו גליקמן. בסוף הושת על פז ושי גליקמן כופר בסך 270 אלף שקלים.
עו"ד אחר, דורון לנגה מאזור ירושלים, נחשד שסייע ללקוח שלו להתחמק ממס תוך כדי דיווח כוזב למיסוי מקרקעות, בשנת 2010, בגין מכירת קרקע. על כן הושת עליו כופר בסך 280 אלף שקלים.
> הצג תגובות