חברת מישורים הודיעה היום כי השלימה את מכירת כל השטח המסחרי במגדל ויטה בבני ברק, בסך הכל ב-18.6 מיליון שקלים. לפני חודשיים מכרה 869 מ"ר לאיש העסקים אלי להב, עבור סניף של רשת הסטוקים BOOM. כעת מכרו שטח של כ-360 מ"ר בו פועל סניף של רשת "עונות" בחוזה שיסתיים בסוף ספטמבר 2028.
על פניו נראה שמישורים נכנסו לאווירת מכירות. החברה מכרה שני בניינים בצומת בילו באזור התעשייה קריית אריה בפתח תקווה, וגם היו במגעים למכירת קומה במגדל ויטה. מנכ"ל מישורים, אלון וקסמן לא נלהב למשמע המילה "נפטרים" כשהוא נשאל על כך בריאיון לאתר חדשות מרכז הבנייה. "זה לא שאנחנו נפטרים משטחי מסחר, הכנסנו שוכר לכמה שנים טובות, השבחנו את הנכס ואם אני יודע למכור בתשואה של 6.7%, אז נהדר. בעסקה הקודמת מכרו נכס ריק לאלי להב גם בעסקה טובה".
-אבל גם ניסיתם למכור קומות בבניין. מה קרה עם העסקה ב-31.4 מיליון שקל?
"העסקה לא נסגרה בסוף, והופעלו פיצויי פרידה של 4.2 מיליון שקל פלוס מע"מ. מדברים איתנו על רכישת קומות שלמות. יש לנו יזם שרוצה לפתוח במקום בית הבראה ליולדות חרדיות. ויש גם קבוצה שמדברת איתנו על שכירות של קומות בבניין".
-רכשתם את הבניין לפני כשנתיים בערך. כמה השקעתם בשיפוצים?
"השקענו בסך הכל כשניים-שלושה מיליון שקל בשיפוצים, אבל זה חלק אינטגרלי משכר הדירה. נותנים באג'ט ללקוחות והם מחזיקים לנו בתשלומים. זמן קצר לפני שרכשנו את הבניין, אשטרום ביצעו שיפוץ של החללים הציבוריים – חדרי מדרגות, לובאים, מעליות. אנחנו רק עושים התאמות".
-מה התפוסה כרגע בוויטה?
"מבין שש הקומות (קומת מסחר תחתונה וחמש קומות משרדים, א"כ), הצלחנו לאכלס שלושה בצורה מלאה. אבל התפוסה זה קצת טריקי. אשטרום מכרה בעבר משרדים קטנים בבניין. כרגע אנחנו בשלב בדיקת הנתון הזה".
-יש תוכניות למכירת שטחי מסחר נוספים בפרויקטים אחרים?
"אנחנו לא במוד של מכירה, אבל לא נזרוק מישהו שירצה לרכוש בקאפ של 6.7%. יש לנו בניינים עם תפוסה של 100% ואנחנו כן במוד של להמשיך למלא את השטחים".
-שוק הנדלן למשרדים סובל מהיצף בשנים האחרונות, ואנחנו רואים בטבעת שסביב תל אביב לא מעט פרויקטים עם רמות איכלוס נמוכות יחסית. מה אתם רואים אצלכם?
"נגלוש מהמאקרו למיקרו. במאקרו הפריפריה היא טריקית, כי יש לנו בניינים בבנימינה, בנשר ועפולה עם 100%. אבל זה לא מייצג את הפריפריה. יש חיים גם בפריפריה אבל אני לא יכול להגיד שיש ביקושים בלתי נלאים. כן יש גופים ממשלתיים שצריכים משרדים. הבניינים שלנו בנויים ממה שאני קורא לו 'בדידים' – שטחים של כמה מאות מ"ר, לא אלפי מ"ר להייטק. אז בבניינים שלנו תמונת המצב טובה".
-עברתי על רשימת הנכסים שלכם, ולא מצאתי את תל אביב
"אנחנו לא נמצאים בתל אביב כי היא יקרה לנו. היא מתאימה לשחקנים יותר גדולים שיש להם יותר הון ועלות גיוס הכסף שלהם נמוכה משלנו. אז זה משאיר לנו את הפריפריה הקרובה. למה הלכנו לבני ברק? קנינו מעטפת בבני ברק בשווי מאד נמוך. בבני ברק יש התנקזות של כל חברות האשראי, ויזה, מקס וישראכרט, 'מגדל' גם תנקז את כל הפעילות שלה בבניין שהיא בונה שם, מור שיושבים בב.ס.ר לידינו, מיטב וחלקים מבנק לאומי. יש פה ליבה טובה של מרחב פיננסי, שרוצה לשלם ארנונה ושכר דירה הרבה יותר נמוכים מאשר בתל אביב. אלה חברות שלטשו עיניים לבני ברק כי היא פריפריה קרובה של תל אביב, הארנונה נמוכה יותר, יש רכבת קלה ממש פה".
-שוק המשרדים יהיה סולידי יותר?
"אני חושב שנראה הרבה פחות התחלות בנייה למשרדים, גם כי הבנקים חוששים לממן התחלות בנייה. ההייטק יחפש מקומות ש-פר מ"ר יותר נמוך, בהמשך לכך שיותר קשה היום לבצע גיוסים".
-עד כמה זה יותר רגיש לעשות עסקאות מכירה בתקופת מלחמה?
"הדיאלוג של הלקוחות שבאים הוא בעיקר עם הבנק המממן, ועד כמה הוא מוכן לממן. היקף העסקאות יותר קטן. אלה עסקאות קטנות, בעסקאות ענק נראה לי שהבנקים יתקשו לתת מימון".
> הצג תגובות