לפני 7 שנים ייסדה ענבל תורי, או שמה המקוצר "ענבלת", את הקהילה המקצועית אחת הפוריות של העוסקים במקצועות העיצוב בישראל. היא החלה דווקא מהמקום הכי טכני – עבדה בהוראה פרטית של תיכנון ושרטוט ממוחשב במהלך לימודיה לתואר ראשון בעיצוב פנים במכון הטכנולוגי בחולון, והמשיכה בעיסוק זה לנוכח הביקוש בקרב מעצבים/ות ואדריכלים/ות שפנו אליה בכדי ללמוד לשרטט באמצעות המחשב.
בניתוח האבולוציה של הקהילה שלה, מציגה ענבלת את התובנה העיקרית: "עיצוב זהו תחום עיסוק שבו אתה מאד בודד. אתה בדרך כלל מקיים תהליך שמתחיל מרעיון, נותן מגוון שירותים ללקוח קצה, מניע את הכל ומתחבט בסוגיות מקצועיות… לגמרי לבד".
מהמקום הזה ומתוך הקשר של ענבלת עם הרבה מעצבים "בודדים" שלמדו אצלה שרטוט ותיכנון ממוחשבים, נולדו פלטפורמות שיתופיות שהלכו והתפתחו בזכות הרשתות החברתיות, לתוכן מקצועי שיתופי שנתן מענה לשאלות מקצועיות ועם הזמן הפך למרחב שיתופי שבו הועלו התלבטויות לצד דילמות ורעיונות לטובת קבלת פידבקים וביקורת בונה גם במסגרת ההתמודדות של חברי הקהילה בזמן אמת במהלך תיכנון וקידום פרויקטים ממשיים.
היום באתר כבר מצהירה ענבלת ש"כאן זה המקום שלכם להתמקצע בעולם העיצוב והאדריכלות וגם לצלול לתוך פרויקטים בצורה המקצועית ביותר עם הדרכות והכשרות מקיפות, לעשות נטוורקינג ולהכיר קולגות בתחום".
קהילת ענבלת ראויה לזרקור גם בזכות העובדה שזה לא רעיון סטארטאפי של הקמת קהילה, אלא שזו דוגמה למיזם שנוצר מתוך צורך ומענה אמיתי שהביא מספר ראוי להערכה של כ-30 אלף מעצבים ואדריכלים להצטרף לקהילה הזו, ולייצר זירה מקצועית ושפע נטול אגו ולגמרי מפתיע. למה מפתיע? משום שהמקצוע שנקרא עיצוב ואדריכלות, נתפס (ולא בכדי) כמקצוע אינדיבידואליסטי נוטף אגו ויצרים בלתי מפרגנים, ואילו ענבל תורי, בשקיפות ופשטות, ניפצה את כל המחסומים האלו.
התמה של ענבלת מבוססת על הנחת היסוד שמוסכמת על כל העוסקים בעיצוב ואדריכלות ללא עוררין: מעצב טוב הוא מעצב עם ניסיון, ולכן שיתוף, העשרה, סיעור מוחות כמנוף להרחבת הניסיון המקצועי, הפכו לקומודטי. "ענבלת זה סוג של בית שני לאלפי מעצבים ואדריכלים, בין אם הם בתחילת דרכם או עם ניסיון רב ופרויקטים רבים מאחוריהם – קהילה מפרגנת ותוססת שמפיצה את המקצועיות והניסיון שלנו הלאה – עם קבוצות פעילות, הדרכות וכנסים", היא מעידה.
המוטו בקהילה של ענבלת הוא "הגאות מרימה את כל הספינות", וזה מה שיוצר את האחווה, הרצון להדדיות ושיתופיות – עם המון שיתופי פעולה בין חברי הקהילה לעצמם וגם החוצה לספקים, אולמות תצוגה וחנויות, "כי החתירה למקצועיות רק תורמת ומרימה לכולנו, וההדדיות והאווירה החיובית שיצרנו – זה מה שכל כך כיף לי בקהילה".
להצטרפות לקהילת ענבלת – לחצו כאן
> הצג תגובות