בשנים האחרונות משנה אור יהודה את פניה. מאז החתימה על הסכם הגג בשנת 2017, מתקיים פיתוח מואץ בעיר עם הקמת שכונות חדשות, שדרוג מאסיבי בשכונות הוותיקות, הקמת OPARK – מתחם תעסוקה ומסחר ענק, קידום מאסיבי של תוכניות להתחדשות עירונית וקידום פרויקטים בתחום התחבורה הציבורית. כל זה קורה במקביל להשקעה בלתי רגילה בתחום החינוך, הנושא המשמעותי שחשוב לכל תושב, ולא בכדי אור יהודה מטפסת במדדים הארציים.
חינוך לפני הכול
אור יהודה היא עיר שלא רק מדברת חינוך, אלא גם מיישמת זאת הלכה למעשה. בשנים האחרונות הגדילה העירייה משמעותית את ההשקעה התקציבית בתחום החינוך לכל תושב, כאשר בדירוג האחרון של חברת צ'מנסקי בן שחר עלה כי אור יהודה מדורגת במקום השביעי בישראל בהשקעה נטו לתושב בתחום החינוך. לכך יש לצרף את העלייה הדרמטית בנתוני הזכאות לבגרות, בוודאי בהתחשב בעובדה שהעיר מדורגת 5 במדד הסוציו-אקונומי.
כיום התיכון הממלכתי הגדול בעיר, תיכון יובלים, טיפס לשיא כל הזמנים של 99.6 אחוזים באחוזי הזכאות לבגרות, נתון שמציב אותו במקום הראשון בבקעת אונו, לפני התיכונים השכנים מקיף יהוד, תיכון בן צבי ושאר בתי הספר העל יסודיים בבקעה. בנוסף, בשנים האחרונות הוכנסו למערכת החינוך עשרות תוכניות פדגוגיות חדשניות שמספקות "חליפה לכל תלמיד" ולא בכדי העיר הוכרזה כזוכת פרס החינוך הארצי ב-2019.
פיתוח מואץ
מאז החתימה על הסכם הגג בשנת 2017, אור יהודה עוברת פיתוח מואץ. בשנים האחרונות הוקמה שכונת בית בפארק שכוללת כיום למעלה מ-2,500 יחידות דיור, כל זאת לצד בתי ספר, גני ילדים, מעונות, ריאות ירוקות ופארקים ענקיים לצד מבני ציבור נוספים שנמצאים בשלבי הקמה מתקדמים.
כמו כן, בימים אלו החל האכלוס של שכונת נווה איילון במערב העיר, שכונה שתכלול כ-2,500 דירות נוספות. לצד השכונה יוקם קאנטרי קלאב שישרת את תושבי העיר והאיזור ושלל מבני ציבור.
OPARK – העתיד כבר כאן
לצד ההשקעה בפיתוח ובהקמת שכונות חדשות, באור יהודה נושאים עיניים אל העתיד, והוא ללא ספק מצוי בפארק תעסוקה. באור יהודה נתנו לכך תשובה ובגדול – פארק העסקים, הפנאי והבילויים OPARK שנמצא בשלבי הקמה מתקדמים.
הפארק ממוקם על צירי התחבורה המרכזיים של מדינת ישראל, ממש על הכניסה המערבית העתידית לנמל התעופה. כמו כן, באור יהודה מתוכננת התחנה המאספת היחידה של המטרו לנתב"ג וכן שלל תחנות של הקו הסגול של הרכבת הקלה, כך שאור יהודה נמצאת מרחק נסיעה של דקות, כמעט לכל מקום מרכזי בישראל והעולם. חמש דקות מנתב"ג, תל אביב, כביש 6, כביש 1 ועוד.
פארק OPARK משתרע על פני למעלה ממיליון מ"ר של שטחי תעסוקה ומסחר לחברות היי טק וביו טק מובילות, חברות עם זיקה לנתב"ג, חברות ממשלתיות, חברות פיננסיות, בנקים, קניונים, מתחמי עסקים שיתופיים, אזורי גרין טק, מרכזי בילוי פנאי ותרבות.
לכל אורך המתחם יוקם פארק ענק שישתרע על למעלה מ-600 דונם בסמוך לנחל איילון לנחל אור יהודה, ויהווה מרכז בילוי, פעילות ותרבות לתושבים מבית ומבחוץ. מדובר בפארק השני בגודלו בגוש דן אחרי גני יהושע. בשל מרחבו הפתוח, הוא מהווה פסיפס של שטחים פתוחים המשלבים שטחי חקלאות, חורשות, תעלות ואפיקי נחלים. במקביל, ישמש המקום כמרכז בילוי, פעילות ותרבות לתושבים מבית ומבחוץ ויכיל מתחמי מזון מגוונים, כושר, בריאות, בידור ופנאי.
התחדשות עירונית
מצבן של השכונות הוותיקות הוביל לתנופה משמעותית נוספת שמאפיינת את אור יהודה בימים אלה: התחדשות עירונית בקנה מידה מהגדולים בארץ. בעיר מקודמות כ-20 תוכניות התחדשות שנמצאות בשלבים שונים. הראשונה שבהן היא מתחם הכלנית שנמצא בשלבי הקמה מתקדמים לאחר שהבניינים הישנים נהרסו. זהו כמובן רק הצעד הראשון במהפכה של ממש שעוברת אור יהודה בימים אלה, כשתוכנית הדגל היא פרויקט התחדשות השכונות הדרומיות בעיר הסמוכות לנתב"ג. על פי התוכנית, יפונו 2,200 דירות ובמקומן יוקמו כ-10 אלף יחידות דיור חדשות.
זו ללא ספק גולת הכותרת היא של העיר, מכיוון שמדובר בשכונות שנמצאות בקו ראשון לנתב"ג, שתושביהן סובלים מרעש מטוסים ועד כה לא היו יכולים ליהנות מהתחדשות עירונית בשל מגבלות הבנייה סביב נתב"ג .כיום התוכנית מקודמת בוותמ"ל ובאמצעות מינהלת ההתחדשות העירונית שהוקמה בעירייה ושמה דגש מיוחד על ליווי חברתי רגיש וקשוב לתושבים הוותיקים שבתיהם נהרסים, כל זאת כדי לפנות מקום לבניינים החדשים.
> הצג תגובות