כשלושה שבועות מאז ההכרזה על הפסקת אש בין ישראל לארגון הטרור חיזבאללה, ובקריית שמונה נמצאים בעיצומו של הליך שיקום הנזקים במרחב הציבורי. נכון, לא מדובר עדיין בשיקום מאסיבי של הנזקים שנגרמו למבנים מפגיעות טילים, רקטות וכטב"מים, אבל גם למרחב הציבורי נגרם נזק עצום כתוצאה מפגיעות החיזבאללה, וזאת לצד ערמות אשפה והגזם שנאגרו ברחובות.
בועז בן ציון הוא מנהל את אגף תפעול ושפ"ע (שיפור פני העיר) בעיריית קריית שמונה. בשיחה עם אתר חדשות מרכז הבנייה הישראלי, הוא מספר: "מ-8 באוקטובר 2023 (אז החל חיזבאללה לתקוף את ישראל, א"כ) תפקדנו תחת טילים, אבל נותרנו צוות של שישה עובדים שלא יכול לטפל בעיר של 24 אלף תושבים. לאורך 14 החודשים האלה נוצרו פערים ענקיים".
-אילו פערים?
"למשל עשביה שצמחה ולא טופלה, עלים שלא נאספו. נפגעו תשתיות מנפילות טילים, הציוד הכבד שעבר בעיר – כמו טנקים שהרסו את הכבישים, את עמודי התנועה, מעקות בטיחות. יש לי פה למשל כיכר שטנק לא לקח את הסיבוב נכון, והרס לי שליש כיכר. יש גם הזרוע השנייה – שמירה על ניקיון העיר. תשמע, קבלנים פשוט פחדו להגיע לפה, ובצדק. היו מעט קבלנים עם עובדים שהגיעו וניקו הרחובות".
העבודה של האגף בראשותו של בן ציון, כללה למשל טיפול באתרי נפילות: "בכל מקום שבו נפל טיל, הגענו אחרי כמה דקות, באישור המשטרה והצבא, ניקינו ושטפנו את הרחוב מרסיסים ונזקים, וסתמנו את הבורות שנפערו מהפגיעות".
עם ההכרזה על הפסקת האש ולאחר בחינה של הצרכים המיידיים של אגף תפעול ושפ"ע, הבין בן ציון כי גם אם כל עובדיו יחזרו לעבודה – הם לא יצליחו להשתלט על הפערים שנוצרו. "השכונות מלאות בעשבייה, היו תושבים שחזרו עוד לפני הפסקת האש, הוציאו חצי מהבית והשאירו על המדרכה לפני שחזרו למקומות המגורים הזמניים שלהם. היה מלא גזם וגרוטאות".
ולכן החליט לכתוב הודעה בקבוצת הוואטסאפ של כל ראשי אגפי השפ"ע ברשויות המקומיות השונות, מה שהוביל , להתגייסות של קולגות מרשויות שונות ברחבי הארץ – מהלך מחמם את הלב: "כתבתי שאני לא יכול להשתלט לבד על מה שקרה, למרות הסיוע של העירייה בתקציבים. זה אירוע שגדול עלינו בכמה מידות. כתבתי שהתושבים שלי מתחילים לחזור ואני חייב סיוע. הלבבות של כל אגפי שפ"ע ברחבי הארץ נפתחו. אני מקבל בערך חמש רשויות בשבוע שצוותים שלהן מגיעים לפה – עם משאיות מנוף (לפינוי גזם ואשפת רחוב, א"כ), רכבים לסימון כבישים ורכבי טיאוט.
"אחרי שההודעה הזאת הגיעה גם למנכ"לי רשויות מקומיות ולראשי ערים, אלה כבר פנו למנכ"ל העירייה שלנו וגם לראש העיר אביחי שטרן, ונוצר סחף של עזרה מצד כל הבכירים לקריית שמונה. עיריית רעננה למשל תרמה לי 30 פחים ויש צוותים שלה פה אצלנו. ראש עיריית רעננה חיים ברוידא יגיע למשל היום (יום ג') לקריית שמונה כדי להיפגש ולעודד את המתנדבים. רשויות אחרות תרמו לנו פרחים ועצים לשתילה במרחב הציבורי".
-איזו עוד עזרה אתם צריכים?
"אני חייב למשל עכשיו לא מעט משאיות מנוף. הרחובות לא נקיים, הכבישים לא סומנו כבר יותר משנה. אני צריך צוותים עם חרמשים, מגרפות, מטאטא כביש, עגלות".
לצד זאת, מספר בן ציון גם על הירתמות של ארגונים התנדבותיים, כמו השומר החדש והרבעון הרביעי, שגייסו מתנדבים שמגיעים בימים האחרונים לעיר הצפונית כדי לעזור: "בשיתוף עם המנת"ס המקומי אצלנו, מגיעים כ-150 מתנדבים מדי יום, נכנסים לשכונות לבניינים ומשאירים רחובות נקיים".
> הצג תגובות