כמעט שלוש שנים אחרי עדיין מדברים על מגפת הקורונה. המגיפה, כך מסתבר, חוללה שינוי עצום בתעשיית האירוח. אם בעבר חדרי הכושר והספא התמקמו בקומות הקרקע או המרתף של בתי המלון, כיום הם תופסים את הקומות הגבוהות ביותר. הצצה
מגפת הקורונה חוללה שינוי עצום בתעשיית האירוח. המגיפה נתנה לכולנו את ההזדמנות לקחת על עצמנו את התפקיד הזה. עבור אלה שבוחרים לנסוע לאתר נופש מדהים ולעבוד בזמן שהם שם, איזו פונקציונליות הם ידרשו כדי להישאר זמן רב יותר?
בשנת 2023 ואילך אנו עשויים לראות עלייה בסוויטות ובחדרים צמודים הניתנים להתאמה לרווחתו של כל מטייל, כגון חדר כושר בכל מלון, חדר שינה שני/חדר ילד, משרד פרטי, טרקלין ולא פחות חשוב עיצוב המתחשב בבריאות הסביבה.
בריאות היא לא דבר חדש, ובכל זאת נראה שהיא בראש רשימות הטרנדים מדי שנה. בתי מלון המתהדרים ב-3,4, או 5 כוכבים – זה לא ממש משנה, הבריאות הופכת נושא חשוב ותופסת חלק דומיננטי תוך אימוץ גישה הרבה יותר הוליסטית לבריאות הנפש. כך למשל, שירותי בריאות, שבעבר הוסתרו במרתף או במפלס נמוך יותר, מקבלים כעת מיקומים מעולים עם הנוף הטוב ביותר. ההיצע גם התפתח והתרחב מטיפולי ספא להצעות ספורט ורפואה נוספות עם דגש רב יותר על רווחה רוחנית ונפשית. ההצעה המפותחת תהיה בדרך כלל בעלת קשר טוב יותר למרכיבים הטבעיים של האתר או ההקשר התרבותי של המקום המארח – למשל, חדרי כושר חיצוניים, מסלולי הליכה, פלטפורמות יוגה, מעיינות מים חמים או רפואה.
כשמדובר בבתים פרטיים אנו נוטים לקבל את זה כמובן מאליו שהגינות ושאר פינוקים מעוצבים בגג הבית. לאט לאט התפיסה הזו מתפשטת גם למגזרי בתי הנופש. הרצון של אנשים להתחבר מחדש לטבע ולבצע בחירות בנות קיימא עדיין חזק ולמי שלא היה בעניין מגפת הקורונה חינכה את הציבור לשים את הבריאות והרווחה בראש מעייניהם ולאמץ שיטות בריאות שמקורם במזון, במרחבים ובשווקים. אם מדובר על בתי נופש, ניתן לראות מעבר לחדר מפנק המאובזר במיטה מרווחת, שולחן ומרכז ספא במלון – גם חוויות תיירות בשילוב חקלאות אורגנית.
אחד הפרויקטים הנועזים בישראל בתחום הזה הוא השוק הסיטונאי של תל אביב, כאשר בבניין מספר שלוש בפרויקט גינדי TLV מתוכנן פיצ'ר מסעיר במיוחד שיעמוד לרשות הדיירים: ה-RoofTop – גג פנורמלי בשטח של כ-800 מ"ר שיכלול חדר כושר הצופה על כל הנוף של תל אביב ועל הים, בריכה, סאונות, מרפסת עם בר ופינות ישיבה. הרופטופ נבנה בהשקעה של כ 30 מיליון שקל והמשרד האחראי על האדריכלות בפרויקט הוא לוין פקר אדריכלים- רונה לוין ורות פקר. לטענת רונה לוין ההשראה לעיצוב הרופטופ הייתה החיבור המדיטטבי בין השמיים לקו הרקיע של העיר. ״לא רצינו לאבד את הזהות של תל אביב- עיר גנים ולכן, גם בשחקים, יצרנו את הגן התל אביבי הנותן מרגוע ושקט ומרחיב את הנפש" אמרה.
הנוף עוצר הנשימה של תל אביב הוא הסיפור, כאשר האדריכלית שמה דגש בייצור שפה נקיה, המחמיאה ומשתלבת בהרמוניה עם הנוף מקומה 48. בנוסף לשפה העיצובית ניתן לזהות אלמנט נוסף וחדשני במתחם המגורים החדש של גינדי TLV; והוא חיזוק תפישת הקהילה והבניית קהילה של שכנים בעלי שפה משותפת וסטנדרטים אישיים דומים. כלומר, מעצם היותה קומת רופטופ אקסקלוסיבית גם הכניסה אליה נגישה לכל בעלי הדירות שיוכלו להיפגש תוך כדי פעילות או במרפסת הגג למינגלינג לא מחייב, שיכול להבשיל לפגישת עבודה או להיכרות אישית. וכך, כאמור, אט אט תיבנה קהילה חדשה.
> הצג תגובות