רשות מקרקעי ישראל ומשרד השיכון פתחו את ההגרלה הראשונה בסבב הרביעי של תכנית דירה בהנחה. במקביל יצא מכרז חדש במסלול מחיר מטרה בעיר טבריה, אשר משקף שוויון בין מספר יחידות הדיור במסלול מחיר מטרה ובין מספר יחידות הדיור שימכרו במחירי שוק – פרמטר אטרקטיבי ומשמעותי ביותר עבור יזמים המתלבטים בנוגע למכרזים בפריפריה.
תחילת 2023 ברמ"י הינה בסימן פעילות שיווק מוגברת לצד התייעלות בפן הטכנולוגי. רמ"י הינו המשרד הממשלתי הראשון שהוסמך להפיץ את כלל מכרזיו באופן מקוונן בלבד.
ברמ"י ומשרד השיכון מנסים בכל כוחם לייצר מצב בו השיווקיים יהיו מתואמים עם ראשי הרשויות ונראה, כי השנה יושם דגש על שת"פ בין האינטרסים הארציים למוניציפליים, באמצעות דיאלוג מקדם בין צוותי התכנון השונים.
כיום תוכניות שיווק הקרקעות הנה מתוות ייעוד ולא תמיד מתקיימת הלימה בין התכנון לביקושים. ולכן יש לקוות שצוותי התכנון ימצאו השנה את הנוסחה לתכנון מיטבי, אשר יסייע להגדיר עוד אזורים ברחבי המדינה כאזורי ביקוש.
לדברי בכירים ברמ"י – אין כיום קרקע שיושבת "על המדף". היקף השיווק בשנתיים האחרונות הגיע לשיא של מעל 100 אלף יח"ד בשנה, כ-70% מהיחידות ששווקו בשנתיים האחרונות, היו במסגרת תוכניות "מחיר מטרה" ו"מחיר למשתכן".
ב- 2023 רמ"י ימשיך לקדם מהלכים ארוכי טווח בניסיון אופרטיבי לסרוק את קרקעות המדינה במגוון רחב של תחומים על מנת לאתר קרקעות נוספות לבנייה ציבורית.
דוגמה טובה הינה איתור ופינוי מחנות צה״ל ומתקנים ביטחוניים המהווים 40%! מכלל השטחים. המטרה היא לתפוס קרקע שאינה מנוצלת בצורה מיטבית ולהמירה. בנוסף רמ"י עורכת סקרי תכנון כדי לבחון את ההיתכנות הכלכלית של קרקעות אלו ועל פי ממצאי הסקרים, מממנת באמצעות מחיר הקרקע את העתקתם של אותם גופים לשטחים חלופיים.
כך לדוגמה מציג רמ"י הסכם משמעותי שנחתם במהלך 22 עם חברת החשמל. במסגרתו תפנה חברת החשמל 16 נכסים לטובת בנייה. מהלכים מסוג זה עולים הרבה כסף לגופים כמו חברת החשמל ולכאורה אין לגופים שכאלה תמריץ אמיתי להעתיק את מיקום מתקניהם לטובת בנייה. במקרה הזה הפך רמ"י את ההסכם למשתלם עבור כלל הגורמים.
באשר לאזורי ביקוש, בשל מצוקת הקרקעות המובהקת בגוש דן צפויה ב-23 להמשך ההפניה המובהקת להתחדשות עירונית. המספרים מציגים זאת היטב, כאשר השוק משקף מחיר של מיליון ₪ ליחי' קרקע פר דירה באזור ת"א, לעומת כ-500 אלף ₪ ב-2015.
> הצג תגובות