רענן בן סיני מונה לסמנכ"ל הנדסה ברשת בית בלב מקבוצת מכבי – כך נודע לאתר חדשות מרכז הבנייה הישראלי. מדובר על תפקיד חדש לאחר שבחודשים האחרונים הוחלט לשנות אסטרטגיה ולהכניס זאת כפעילות ליבה בתוך החברה.
רשת "בית בלב" היא החברה הגדולה והמובילה בתחום הטיפול והשירות לאדם המבוגר. הרשת בעלת ותק של כ-30 שנה, מציעה כיום לבני הגיל השלישי שישה בתי דיור מוגן, ועוד ארבעה מרכזים רפואיים בפריסה ארצית.
בן סיני, נשוי ואב לארבעה בן 45 ממודיעין, סיים ב-2008 לימודי הנדסה באוניברסיטת בן גוריון, ובוגר תוכנית Executive MBA של האוניברסיטה העברית. הוא ביצע תפקידי ניהול, וביצוע בפרויקטים של בנייה רוויה, עד לתפקיד מהנדס ראשי.
כאמור, מדובר על תפקיד חדש בחברה, לאחר שעד כה הרשת עבדה עם משרדי ניהול ופיקוח חיצוניים, אולם בחודשים האחרונים החליטו לשנות אסטרטגיה וולהכניס זאת כפעילות ליבה שתביא לידי ביטוי את החשיבות של שיתוף כלל בעלי העניין בתהליך האפיון והתכנון של המבנים שישרתו את החברה למשל שנים רבות.
"המטרה היא להקים מחלקה חדשה שמתעסקת בייזום, תכנון, רישוי והקמה אין האוס", אומר בן סיני לחדשות מרכז הבנייה. "מה שיישאר במיקור חוץ יהיו המתכננים וההקמה".
לדבריו, "בתוך הבית אני אשתף בתהליך את אנשי האחזקה והתפעול, כי מדובר במבנים שנשארים איתנו עוד עשרות שנים. בניגוד לפרויקטים שבהם היזם אינו מחזיק את המבנה לאחר השלמתו, ועולות בו בעיקר שאלות של זמן, כסף ואיכות, בדרך כלל בגבולות תקופות הבדק. כשאני מתכנן מבנה, מקים אותו ומתפעל אותו בהמשך, אכפת לי איך הוא מתפקד לאורך הרבה שנים. אני כבר שואל שאלות לגבי נוחות שימוש, בטיחות משתמש, תפעול ובעיקר איך המבנה יכול לתמוך באיכות החיים של המשתמשים בו: הדיירים והמטופלים שהם הלקוחות הראשונים, בני המשפחות והמבקרים, צוותי העובדים (כגון רפואה, מנהלה, אחזקה ותפעול, א"כ). מנקודת המבט הזו, עולות שאלות של תאורה נכונה, איכות האוויר, נוחות תרמית, אקוסטיקה, מרחקי הליכה ועוד".
מעבר לפרויקטים צנועים יחסית של שיפוץ מבנים קיימים, לבית בלב יש על הפרק גם כמה פרויקטים משמעותיים – כמו הקמת בית חולים גריאטרי כ-200 מיטות בבני ברק, והרחבה של מתקנים קיימים בנשר ובכפר סבא.
> הצג תגובות