צמוד לרכבת הקלה בשדרות ירושלים, במרחק של כ-15 דקות הליכה מחוף הים, נסגר שיווק של רמ"י לבניית 45 יחידות דיור בסכום של 45.7 מיליון שקל, עם הוצאות פיתוח בגובה של 1.1 מיליון. כך יוצא שהזוכה, חברת יורו ישראל, תשלם כ-1.04 מיליון שקל לקרקע ליחידת דיור, כולל פיתוח, סכום שנשמע נמוך במיוחד באזור ביקוש, עם נגישות מהירה למרכז תל אביב, והים הקרוב.
מדובר על עתודת קרקע בשטח של כשלושה דונם ברחוב ד"ר ארליך 45 ביפו, עליה נמצאים כיום חורשת עצים, חלק מגינה ציבורית ושטח מגודר המשמש לגינת כלבים. כעת תפעל יורו ישראל לקדם את התוכניות לבניית הפרויקט – שצפוי לכלול שני בנייני דירות בני שלוש ושמונה קומות, ללא מסחר.
המכרז של רמ"י זכה להצלחה כבר בסיבוב הראשון שלו – בו התמודדו חמש חברות. ההצעה של יורו ישראל הייתה הגבוהה ביותר, אולם שלוש ההצעות הנמוכות יותר, לא היו רחוקות מגובה ההצעה הזוכה – הן נעו בין 40.6 ל-41.6 מיליון שקלים, ואילו ההצעה החמישית בגובהה עמדה על כ-31.9 מיליון. מחיר המינימום במכרז עמד על 12 מיליון שקלים, אולם השומה שנקבעה עמדה על 88 מיליון – פי שתיים מגובה ההצעה הזוכה.
בדקנו באמצעות מדלן כמה עולה מ"ר בנוי באזור. היו מספר עסקאות בחודשים האחרונים שעמדו ברובן על כ-35 אלף שקל למ"ר, ונרשמו גם כמה מעל 40 אלף. כך שמחיר של כמיליון שקל לקרקע ליחידה, נשמע כמו מציאה נהדרת. ואולם, דווקא במצב בו רוב המתמודדים מגישים הצעות דומות, אולי זה באמת המחיר הריאלי?
עפרה חדד, מבעלי יורו ישראל וסמנכ"לית החברה, מסבירה בשיחה עם חדשות מרכז הבנייה: "פשוט בגלל התקופה והמצב, החברות ניגשות למכרזים ונותנות הצעות שלדעתן – וכך גם אנחנו – הן סבירות. לפני יותר משנה זכינו במכרז ברחוב תשרי לבניית 25 יחידות דיור, במחיר של כ-1.1 מיליון שקל לקרקע ליחידת דיור. זה המחיר שהערכנו ששווה להציע".
-ועדיין מדובר בסכומים שעל פניו נמוכים בהתחשב בלוקיישן ובפוטנציאל
"צריך להבין – החברות הענקיות לא ניגשות למכרזים קטנים יחסית של כמה עשרות יחידות דיור. זה משאיר את הבינוניות והקטנות להתמודד ואלה לא מגישות הצעות מטורפות. במצב כזה, אם יוצא שזכינו אז נהדר".
חברת יורו ישראל הוקמה ב-1989 ובנתה לאורך השנים פרויקטים בירושלים, מודיעין, אריאל, נתיבות, ראש העין ועוד. כיום היא מקימה פרויקטים באשקלון, אור עקיבא, ופרויקטים בתכנון בתל אביב, נתיבות, קריית אתא וחיפה. היא מתמחה בבנייה למגורים, אבל גם הקימה מתחמי מסחר. לפני כחצי שנה זכתה החברה במכרז גדול של רמ"י לבניית 500 יחידות דיור, כולל מסחר, על קרקע בשטח של כ-23 דונם ברחוב העלייה השנייה בשכונת בת גלים בחיפה, כך שמכרזי רמ"י אינם זרים לחברה.
-ההצעה שלכם גם נמוכה ב-50% מגובה השומה שנקבעה
"לדעתי השמאי של רשות מקרקע ישראל קצת הגזים בגובה השומה שנתן – עם כמעט 90 מיליון שקל לקרקע הזו".
-כמה דירה עשויה לעלות בפרויקט הזה?
"זה מוקדם עדיין לדעת, אבל סביב ארבעה מיליון שקלים".
-מי קהל היעד של הפרויקט העתידי שתבנו כאן?
"שטח הדירות העתידיות יעמוד על ממוצע של כ-110 מ"ר. אלה לא דירות קטנות בכלל. נרצה להביא אוכלוסייה של משפחות, כאלה שיש להן יכולת לשלם כ-35-40 אלף שקל למ"ר. יש באזור הזה לא מעט פרויקטים בוטיקיים שמדברים לאוכלוסייה הזו".
-בסכום נמוך כזה, תנסו לעשות אקזיט ולמכור את הקרקע ברווח?
"תשמע, שתי חברות שהתמודדו איתנו במכרז, כבר הציעו לנו עכשיו לקנות מאיתנו את הקרקע. אבל אנחנו לא מתכוונים למכור. אנחנו נלך הקמת הפרויקט".
> הצג תגובות