הממשלה אישרה היום הצעת מחליטים של שרת התחבורה מירי רגב, להבאת 10,000 עובדים זרים לתחום התשתיות. עד כה תחום התשתיות נותר מאחור, על אף החלטת הממשלה להביא עשרות אלפי עובדים בתחום הבנייה, במקומם של כ-90 אלף עובדים פלסטינים שעבודתם הופסקה בעקבות מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר.
רגב הביעה בעת האחרונה את ביקורתה על כך שלא נעשים מספיק מאמצים עובדים לתחום התשתיות. כעת העובדים הזרים שיגויסו לעבודה בבינוי תשתיות, ייבחנו מקצועית על ידי משרד התחבורה והבטיחות בדרכים לפני הגעתם לישראל. על פי ההחלטה יופעל מנגנון בקרה שיבטיח הגעה של עובדים מיומנים במקצועות התשתית.
בנוסף, ההחלטה מנחה את שר החוץ ישראל כ"ץ ואת רשות האוכלוסין וההגירה, בשיתוף יתר המשרדים הנוגעים בדבר, לפעול במהירות האפשרית ליישום הסכמים בילטראליים קיימים ולהתקשר בהסדרים ובהסכמים בילטראליים חדשים בהליך מהיר במטרה לאפשר את מימוש החלטה זו ולזרז הגעת עובדים זרים במקצועות התשתית. יש לציין כי ההחלטה הזו התקבלה כחמישה חודשים וחצי לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל.
בשבוע שעבר אמר גורם בענף הבנייה לאתר חדשות מרכז הבנייה הישראלי, כי למרות האישור להבאת פועלי בנייה, לא אושרה עדיין החלטה להביא עובדים לתשתיות. לדברי הגורם, הענף מתחיל לחזור לפעילות, אולם כל התשתיות מסביב יתקעו – כך לא יהיו כבישים, תשתיות ביוב וחשמל ועוד, ובנייני המגורים כבר עשויים להיות מוכנים.
יש לציין כי גם לאחר כמה חודשים בהם מקיימת למשל התאחדות הקבלנים בוני הארץ את המיונים עבור ההסכמים הבילטרליים (G2G) והפרטיים (B2B) להבאת עובדים, עד כה הגיעו כ-1,000 עובדים בלבד לישראל. כך שהצעת המחליטים היא צעד חיובי בהחלט, אבל הדבר חייב לבוא לידי ביטוי גם במהירות המיונים שיקיים משרד התחבורה, וגם בהנפקת אישורי עבודה והבאת העובדים לישראל.
מהתאחדות הקבלנים בוני הארץ נמסר כי היא "מברכת על אישור הממשלה את הצעת המחליטים שמאפשרת גיוס עובדים זרים לתחום התשתיות, בנוסף לגיוס עובדים זרים לבנייה. החלטה זו חשובה ליכולתו של הענף לתפקד והופכת לקריטית, לאור הצורך הדחוף במניעת המשך האיחור שנוצר בהקמת תשתיות מכל הסוגים, בכל הארץ, יחד עם הצורך הצפוי בשיקום התשתיות בעוטף עזה ובגבול הצפון".
"עם זאת", הדגישו בהתאחדות, "כי לאחר ארבעה חודשים שבהם המדינה לא מצליחה לייצר פתרון להבאה מהירה של עובדים זרים לישראל, ולנצל את מלוא המכסה של העובדים הזרים שכבר נבחנו ומוכנים להגיע לארץ – חובת הממשלה להוביל מהלכים שיקצרו דרמטית את זמן ההמתנה לכל העובדים הזרים לענף הבנייה והתשתיות. המשק כולו תלוי בהם".
> הצג תגובות