נדמה שהדבר שהכי בא לנו לעשות בקיץ הוא להוריד חולצה ולקפוץ לבריכה. נכון, בעבר היא הייתה נחלת העשירון העליון ורק אחוז קטנטן מהאוכלוסייה שילב אותה בביתו, אולם לאורך השנים והתהפוכות שעברנו (הקורונה היה בהחלט נקודת מהפך בתחום) הפכה את הבריכה לפופולרית ונחשקת בקרב כוווולם.
הנוכחות שלה רלוונטית בכל פיסה אפשרית. לאורך השנים הפכה הבריכה לשיקול חשוב בקבלת החלטות על רכישת נכס זה או אחר, כאשר נושא הבריכה הפך לנחשק וחשוב. "הביקוש לבריכות פרטיות בישראל הוא עצום וחסר תקדים", מסביר אבנר צדוק, מנכ"ל חברת פלגים המתחמה בתכנון ויישום בריכות. "היחס בין מספר הבריכות הביתיות למספר הנפשות במדינה רק הולך ומצטמצם. הפופולריות הזו של הבריכה הביאה עימה חידושים רבים בתחום הרטוב".
אבל לא מדובר רק בבריכה פרטית לכל תושב. אדריכל-שותף מידד גנדלר במשרד 5V אדריכלים, מסביר כי "קיימת מגמה חיובית" גם בראיה של הרשויות המקומיות לגבי בריכות, שפעם זכו לכינוי "בריכה ציבורית", והיום כבר מדובר על קאנטרי קלאב. לדברי גנדלר, "יש התעוררות והפנמה מצד הרשויות בדבר חשיבות הקמתם של מתחמי קאנטרי נוספים וכן של מתקני ספורט שכונתיים. כיום אנחנו מתכננים למשל מתחמי קאנטרי בבאר שבע, ביבנה, במבשרת ציון, בהוד השרון וברשויות נוספות. מרביתם בעלי פרוגרמה דומה ואופי תכנוני זהה והרציונל הוא לייצר מתחם אפקטיבי למגוון פעילויות – כזה המאגד בין פעילויות ספורט, פנאי ונופש, למעט ענפי כדור שזוללים שטח רב".
"למרות שיפור המגמה, לצערנו מתחמי קאנטרי רבים בישראל עדיין סובלים מהעדר תקציב, כשחלק גדול מהרשויות מתקשות לתחזק אותם לאורך זמן", ממשיך גנדלר. "הפתרון לכך הוא חבירה ליזמים מהמגזר הפרטי ומעבר למודל BOT (Build-Operate-Transfer) במסגרתו היזם מקבל זיכיון מהרשות המקומית לממן, לתכנן, לבנות ולהפעיל את המתקנים לתקופה קצובה (לרוב של כ-25 שנה, א"כ) שכוללות גם את תקופת ההקמה, שבסופה המתקן חוזר לידי הרשות".
אז רגע לפני שהחופש הגדול מסתיים, אבל החום עוד איתנו לפחות לעוד כמה חודשים, הנה כמה בריכות – גם פרטיות וגם ציבוריות – שבהחלט יעשו לנו קצת חשק להתרטב קצת. נתחיל עם שתיים פרטיות.
הרמוניה בין פנים וחוץ | אדריכלות: סמט אדריכלים, תכנון גינה: ענת תמרי – "גנים גלים תכנון נוף", בריכה: אבנר צדוק – "פלגים"
הפרויקט שבזכרון יעקב התחיל משלד בטון ישן שעמד שנים רבות ריק ואפור מול הנוף הנפלא של הים. אדריכלי הבית, סמט אדריכלים, השכילו להפוך את השלד לבית פונקציונלי, אסתטי ונעים, כאשר תכנון הנוף עם חלל חוץ המתפרס על פני 750 מ"ר, השלים את התמונה לכדי פרויקט אחד הרמוני, שלם, בו הפנים והחוץ מדברים אחד עם השני ומשלימים אחד את השני.
במפלס הסלון תוכננה בריכת אינפיניטי על ידי חברת פלגים. הבריכה שגודלה תשעה מטרים על ארבע וצופה אל הנוף, יוצרת תחושה של נפילת המים אל הכחול המרהיב של הים. צדוק מסביר כי "בריכת האינפיניטי מתכתבת עם הנוף העוצמתי, והיא כוללת במות ישיבה בתוך המים ומחוצה להם, במת רביצה, אפשרויות חימום המים על מנת לעשות בה שימוש כל ימות השנה, וכיסוי מיוחד ובטיחותי, כאשר החומרים שבחרנו מתכתבים עם הבית ונותנים לנוף את מלוא הבמה".
ואהבת לרעך כמוך | אדריכלות נוף: אליק אבידן אדריכל נוף, בריכה: פלגים
זוג עם ארבעה ילדים ביקש למקסם את שטח הגינה ולבנות בה בריכה שתוכל לשמש אותם ביום-יום ולטובת אירוח משפחה וחברים. שטח הגינה היה קטן מדי כדי להכיל את כל הפונקציות. לבסוף הוחלט לתכנן את הבריכה בצורת האות ו' בגודל של 11 מטרים על שלושה, דבר שאפשר קו ארוך לשחייה ולישיבה על שפת הבריכה, בה בעת עם מספיק מרחב עבור פונקציות אירוח אחרות.
זאת ועוד, בשולי השטח גדל מטע זיתים של שכניהם של המשפחה. על בסיס יחסי שכנות טובים, הסכימו שהם יטפחו את שטח המטע, ישתלו בו דשא ופרחים, ובכך ימקסמו את יופיו של המטע ויהפכו אותו לפנינה, והם מצידם יעשו שימוש בבריכה.
נוכח האתגר, תכננו את בריכת ה-ו' עם מנגנון שמכסה אותה בשעת הצורך. המבנה הצר הותיר אזורים בגינה שמשמשים את בני הבית לאירוח בעונות המעבר או בימי חורף חמים יותר. מטע הזיתים מאחור הוא נכס כשלעצמו.
פארק המים במודיעין | אדריכלות: משרד V5 אדריכלים
המתחם בו הושקעו על פי ההערכות מעל 60 מיליון שקל, הוא שילוב של מרכז ספורט ופארק שעשועי מים, והוא כולל מגלשות מים, בריכה מקורה ומחוממת חצי-אולימפית, בריכת פעוטות, בריכת שעשועים, חדר כושר, חדרי סטודיו וגולת הכותרת – מתקן גלישת גלים ייחודי עליו ניתן לחוות גלישת גלים אמיתי על גבי גלשן.
הפארק שתוכנן על ידי משרד V5 אדריכלים, מהבולטים בתכנון מתחמי פנאי וספורט, משתרע על פני שטח של כ-25 דונמים וכולל מבנה מרכזי בשטח של כ-3,000 מ"ר. לדברי גנדלר, "בפרויקט שילבנו בין פעילויות 'קלאסיות' לפעילויות נופש ופנאי בבריכות השעשועים או במתקני המגלשות והגלישה, ולמעשה יצרנו 'מוצר' חדש – מרכז ספורט פנאי ונופש ייחודי המשלב בין מגוון פעילויות לכל סוגי המבקרים".
מועדון הולמס פלייס בכפר סבא | אדריכלות: משרד 5V אדריכלים
מועדון ספורט של הולמס פלייס Family Club הוא המרכז המשפחתי הראשון שנבנה על ידי הולמס פלייס במתכונת החדשה של החברה. הפרויקט נבנה בשיתוף חברת צמח המרמן ובהתאם לפרוגרמה המפורטת של הולמס פלייס.
הוא כולל כולל בריכת שחייה ופעוטות חיצוניות, מדשאות ומבנה בשטח של כ-3,700 מ"ר עם חדר כושר בשטח של 950 מ"ר, בריכת שחייה מקורה, חדרי סטודיו ופעילות, חדר פעילות לילדים, ספא, מלתחות, קפיטריה, חנות וחדרי מנהלה ושירות. המבואה הראשית ובית הקפה שוכנים במרכז הפרויקט ומהווים את "הכיכר הציבורית" ונקודת המפגש המרכזית ממנה מתפזרים המבקרים לפונקציות השונות.
ולהשלמת אווירת הרוגע והשלווה, שטחי הישיבה והבריכות החיצוניות פונים לכיווני צפון ומזרח, שם ממוקמים פרדסים המעניקים לאזורי הפיתוח של מרכז הספורט אווירה נופית פסטורלית מרגיעה.
> הצג תגובות