דף הבית >

> כתבה

אדריכלות ועיצוב

מדורת השבט: המשפחות שביקשו להדגיש את המשפחתיות בתכנון

השבת השחורה של 7 באוקטובר, עוררה אצלנו משהו שידענו שקיים – וזו תחושת הביחד והמשפחתיות. מצאנו ארבעה בתים שערכים אלו הובילו את הקמתם

שיתוף‭:‬

מיאמי בישראל. המטרה: לקרב את בני המשפחה. הפרויקט שעיצב ליעד יוסף (צלם: אלעד גונן)
מיאמי בישראל. המטרה: לקרב את בני המשפחה. הפרויקט שעיצב ליעד יוסף (צלם: אלעד גונן)
מיאמי בישראל. המטרה: לקרב את בני המשפחה. הפרויקט שעיצב ליעד יוסף (צלם: אלעד גונן)
מיאמי בישראל. המטרה: לקרב את בני המשפחה. הפרויקט שעיצב ליעד יוסף (צלם: אלעד גונן)
מיאמי בישראל. המטרה: לקרב את בני המשפחה. הפרויקט שעיצב ליעד יוסף (צלם: אלעד גונן)
מיאמי בישראל. המטרה: לקרב את בני המשפחה. הפרויקט שעיצב ליעד יוסף (צלם: אלעד גונן)

השבת השחורה של 7 באוקטובר, עוררה אצלנו משהו שידענו שקיים – וזו תחושת הביחד והמשפחתיות. מצאנו ארבעה בתים שערכים אלו הובילו את הקמתם

דבר אחד אי אפשר לקחת מאיתנו, וזה שאנחנו משפחתיים, מלוכדים, אוהבים לשהות במחיצת אהובינו, משפחתינו, ומעל לכל עם הילדים והנכדים שלנו, גם אלו שבבית וגם אלו שפרשו כנפיים ועפו. ערך השבטיות והביחד בימים אלה מקבל חשיבות חדשה. אנו עדים לכוח של הביחד בקרב המפונים – שראשית ביקשו להיות יחדיו. זה הכוח שלהם. כך בדיוק גם המשפחה.

חיפשנו את ערך ה"ביחד", שהתעצם מאד מאז השבת השחורה של 7 באוקטובר, ומצאנו מספר פרוייקטים שערך זה הוא אחד העקרונות החשובים שהוביל את התכנון.

קומה לכל המשפחה | שרה ונירית פרנקל – משרד אדריכלות , תכנון ועיצוב פנים

בית בשטח של 450 מ"ר על מגרש בשטח של 1.2 דונם

מדובר על משפחה עם הורים שהם אנשי עסקים, בת מתבגרת שמתגוררת עמם בבית ושני ילדים בוגרים שחיים מחוץ ועבורם הוקמה קומת אירוח נפרדת לחלוטין. כזו שתספק פרטיות לבוגרים שמגיעים ויחד עם זאת תאפשר למשפחה המורחבת להיות ביחד.

הבית ממוקם על שטח של כ-1.2 דונם עליו ניצב בעבר בית ילדותה של אם המשפחה. בני הזוג וילדיהם חיו מאז ומתמיד ביישוב ועתה בשלה העת להקים על המגרש את בית חלומותיהם, בית חדש שיענה לצרכי המשפחה כיום – כאשר חלק מהילדים עזבו את הבית, אבל מגיעים להתארח מפעם לפעם.

כניסה מכל מפלס. הבית בתכנונן ועיצובן של שרה ונירית פרנקל (צילומים: איתי בנית)

המגרש יושב על צלע גבעה ועל כן הבית החדש מדורג וכולל שני מפלסים. הקומה התחתונה, ששטחה כ-150 מ"ר, הולכת ומתמוססת בתוך הגבעה – שם תוכננה ממלכה עבור שני הילדים הגדולים ומשפחותיהם. בקומה זו שתי סוויטות רחבות ידיים וממ"ד המשמש כחדר אירוח. שטח הקומה העליונה הוא כ-300 מ"ר והיא כוללת את החלל הציבורי, מאסטר ההורים, וסוויטה לבת המתבגרת.

לזוג היה חשוב לייצר בית שיאפשר לכל הילדים להרגיש שיש להם פינה אישית משלהם, אך יחד עם זאת, שההורים לא ירגישו שמדובר ב"פיל לבן". לכן חולק הבית לשני מפלסים ושתי כניסות. כבני זוג שאוהבים מאוד לארח ובעיקר בחוץ, האירוח החיצוני היה חשוב וכך גם העמדת הבית. לאור המורכבות של המגרש, כצר וארוך וככזה היושב בין שני רחובות עם הפרש גובה משמעותי. כפועל יוצא, תוכננו שתי כניסות לפרויקט. האחת מהרחוב הגבוה שמובילה לקומה עליונה עם סוויטות ההורים והמתבגרת והחללים הציבוריים. והשני מהרחוב הנמוך יותר אליו ניתן להיכנס ישירות לקומה התחתונה בה כאמור אגף "האורחים".

אצל הסבתא והסבא | מעצבת פנים קרן גנס

בית של 180 מ"ר עם חצר בשטח של 150 מ"ר

מה עושים כשסבא וסבתא רוצים לארח את הילדים והנכדים בכיף? משפצים. זה בדיוק מה שעשו בני זוג בשנות ה-60 לחייהם, אחרי שהילדים המתבגרים עזבו את הקן. אותם אנשים ביקשו לרענן את העיצוב, לחדש ולהכניס הביתה הרבה אור ושמחה – שיהיה לילדים ולנכדים כיף בזמן הביקורים.

המטרה העיקרית הייתה להעניק לבני הזוג בית מואר, גדול ומרווח – שיתאים לצרכים היומיומיים שלהם, אך גם ישמש כמקום אירוח עבור המשפחה הגדולה שהקימו בני הזוג. לטובת מלאכת השיפוץ, הם פנו למעצבת הפנים קרן גנס אליה נחשפת בעלת הבית דרך הרשתות החברתיות, והתאהבה בסגנון הייחודי שלה.

רוצים לארח את הנכדים. הבית שעיצבה קרן גנס (צילומים: אסף פינצ'וק)

תחילה, החלל הציבורי עבר מהפך. בראש ובראשונה היה חשוב לבני הזוג לסדר מחדש את החלל הציבורי כך שהוא יהיה מרווח ומואר, להוסיף מקומות אחסון וליצור פינת אוכל מרווחת. המפתחים של הסלון הוגדלו והורחבו עד למקסימום האפשרי כדי ליצור חלל כמה שיותר מואר ולקשר את פנים הבית אל הגינה שבחוץ, שגם היא כוללת פינת אוכל ומטבחון המהווים אופציה נוספת לאירוח המשפחה המורחבת.

בנוסף, בחרה המעצבת לבטל ולהוריד את הקיר המפריד בין המטבח לחלל הציבורי – וכך למעשה ליצור תחושה של מטבח רחב, גדול ומואר. את הקיר עליו ניצב אזור השיש והעבודה האריכה המעצבת באמצעות קיר נמוך, אותו היא השלימה.

כאן גרים בכיף | אדריכל רון שפיגל, שפיגל אדריכלים

בית של 350 מ"ר על מגרש בשטח של כ-450 מ"ר

לבעלי הבית החדש באחת השכונות השקטות של הוד השרון, היה חלום – לייצר עבורם ועבור שלושת ילדיהם המתבגרים מרחב מגורים פתוח, מואר ומזמין שישים את חווית האירוח במרכז, ויאפשר אינטראקציה אמיתית וישירה בין השוהים בכל אחת מהקומות.

המטרה הייתה לבנות בית פעיל, דינמי, גדול ומואר בו הם וילדיהם המתבגרים יוכלו לארח באגפים השונים חברים ומשפחה ולהרגיש את הביחד ואת הלחוד.

"הבית ממוקם במרכז מגרש מלבני ונבנה בקונספט של קוביית בטון חשוף עליה רוכבות קומות החדרים שחופו בטיח בהיר", מסביר האדריכל רון שפיגל. "בין שתי המסות הללו קושרת בהיקף המבנה שורת חלונות מלבניים שיוצרת ניתוק בין המפלסים ומקנה למבנה מראה מרחף. לאפקט הזה תורמת גם הוויטרינה הגדולה שפונה לכיוון החצר".

גרם המדרגות המונומנטלי. הפרויקט של האדריכל רון שפיגל (צילומים: אלעד גונן)

לדבריו, "החיבור האופטימלי בין הקומות ממשיך גם בבית עצמו – שם, כבר מדלת הכניסה, נגלה גרם מדרגות פתוח, מונומנטלי ועוצמתי הקושר בין הפונקציות והקומות. בתוך כך, הסלון שמשמש כמרכז הבית יושב תחת חלל כפול ומסדרון קומת החדרים שמעל פתוח לעברו. כך נשמרת האינטראקציה בין בני המשפחה כמעט בכל רגע נתון וכלל לא משנה באיזה חלק של הבית הם נמצאים".

חצר האירוח ובריכת האינפינטי שנשפכת לאזור מגונן, נגלות כבר מהכניסה למגרש.

בית טרופי עם סוויטה לכל בוגרת | מעצב פנים ליעד יוסף

בית של 600 מ"ר על מגרש בשטח של 1.5 דונם

בני הזוג עם שלוש בנות, רכשו מגרש בשטח של 1.5 דונם. הדרישה של בני הזוג הייתה ליצור חדר לכל בת, וכן למקם את חדר המאסטר בכניסה. בנוסף, ביקשו שהבית "ירגיש" כמו במיאמי, כלומר מאוד טרופי ומפנק.

כמו במיאמי. הפרויקט שתכנון ליעד יוסף (צילומים: אלעד גונן)

זהו בית בלי הרבה קירות, רובו עם ויטרינות ענק. הבית קיבל צורה של "ר" פנימית. כאשר חווים את הבית רק כאשר נמצאים בתוכו. חלל החוץ המפנק לגמרי מרגיש כמו מיאמי (מעצב גינות: חיים כהן) וכולל בריכה ענקית עם פסיפס טורקיז, ג'קוזי גלישה ופינות חמד. עוד בחצר: אלמנט של מים עם דגי נוי בכניסה לבית, בור אש ובור ישיבה, מטבח חוץ מבטון שמדבר באותה שפה של הבית, פינת טלוויזיה עם רביצה, וצמחייה טרופית בוגרת. חלל החוץ המפנק הוא חוויה בפני עצמה, אותו חווים גם השוהים מכל מקום בבית.

בחלל הציבורי יש אופן ספייס שעובד כיחידה אחת, כאשר הסלון ופינת האוכל מתפקדים כאלמנט פרי-סטנדינג, מה שמעצים את גודלו הלא סטנדרטי של הבית. הגוונים הבולטים מונוכרומטיים בכיכובם של הבטון , שחור והאפור, כאשר אלמנטים שונים מחממים את החלל ומאזנים בין החומרים והגוונים.

> הצג תגובות

< הסתר תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות שאולי יעניינו אותך

מבזקים

ערד: פועל נפל מגובה באתר בנייה

פועל בן 44 נפצע בינוני לאחר שנפל מגובה של 4.5 מטרים באתר בנייה בערד. האיש קיבל טיפול במקום ופונה לסורוקה עם חבלות באגן ובגפיים.

הצטרפו לניוזלטר של נדל"ן ניוז

וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

תיאור‭ ‬התפקיד‭:‬ לחברת‭ ‬בנייה‭ ‬יזמית‭ ‬ומבצעת‭ ‬מהמובילות‭ ‬במשק‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מהנדס‭ /‬ת‭ ‬ביצוע‭ ‬בעל‭ /‬ת‭ ‬ניסיון‭ ‬בתחום‭. דרישות‭ ‬התפקיד‭: ‬ ‮- רישיון‭ ‬מהנדס‭ ‬ביצוע‭ / ‬בניין‭

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

לחברה‭ ‬יזמית‭ ‬בתחום‭ ‬הנדל‭"‬ן‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬בעל‭ ‬התפקיד‭ ‬יוביל‭ ‬את‭ ‬הפיתוח‭ ‬העסקי‭, ‬שווק‭ ‬ומכירה‭, ‬וניהול‭ ‬כלכלי‭ ‬של‭ ‬כלל‭ ‬תהליכי‭ ‬היזום‭ ‬בחברה‭…‬

דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬

לחברה‭ ‬יזמית‭ ‬בתחום‭ ‬הנדל‭"‬ן‭ ‬דרוש‭/‬ה‭ ‬מנהל‭/‬ת‭ ‬פיתוח‭ ‬עסקי‭ ‬בעל‭ ‬התפקיד‭ ‬יוביל‭ ‬את‭ ‬הפיתוח‭ ‬העסקי‭, ‬שווק‭ ‬ומכירה‭, ‬וניהול‭ ‬כלכלי‭ ‬של‭ ‬כלל‭ ‬תהליכי‭ ‬היזום‭ ‬בחברה‭…‬