החברה לפיתוח והתחדשות עירונית, המתמחה בייצוג בעלי דירות בפרויקטים של פינוי בינוי, ערכה בשבוע שעבר כנס בעלי דירות ראשון בקריית ים בהשתתפות עשרות בעלי דירות. החברה תסייע לבעלי דירות המתגוררים בבניינים ישנים בשדרות ירושלים 5 עד 11, לקדם תוכנית פינוי- בינוי במסגרתה יהרסו שבעה בניינים עם 50 דירות ו-14 חנויות, ובמקומן ייבנה פרויקט חדש, כולל תשתיות חדשות, חניה תת קרקעית, גג ירוק מעל לחזית המסחרית והתייחסות תכנונית לשימור סמטת המייסדים.
עו"ד שבות רענן, שותפה ומנהלת של סניף המרחב הצפוני של החברה לפיתוח והתחדשות עירונית. ציינה כי ההתחדשות העירונית בקרית ים, עוד נמצאת בחיתוליה. "בעיר הוכרזו רק חמישה מתחמי פינוי-בינוי, ארבעה מהם במסלול רשויות ואחד במסלול מיסוי, רק בשניים מהם החל ביצוע בפועל. יחד עם זאת, המגמה חיובית. העירייה תומכת ומקדמת התחדשות עירונית, אך על מנת להגיע לתוצאות בפועל בעלי הדירות שהם למעשה בעלי הקרקע צריכים לקח את המושכות לידיים ולקדם פרויקטים המותאמים לצרכים ולחזון שלהם, עם מעטפת מקצועית מנוסה".
במסגרת הכנס שנערך בתאום וברשות העירייה, הוצג לבעלי הדירות ה"מודל החברתי" בפינוי-בינוי של החברה, המיישם ומשלב מרכיבים חברתיים וכלכליים וממזג אותם לכדי תהליך אחד באמצעות ליווי ונתינת כל המעטפת המקצועית לבעלי הדירות, כך שהם אלה שיובילו את התהליך, ורק לאחר התכנון ואישור התב"ע ייצאו למכרז יזמים. הוודאות שנותן המודל הזה, אומרים בחברה, מאפשרת רתימת יזמים רציניים בנקודת זמן שבה הם זמינים לביצוע מיידי של הפרויקט, דבר המהווה יתרון משמעותי למימוש פרויקט ההתחדשות על הצד הטוב ביותר עבור בעלי הדירות.
עו"ד שבות רענן ציינה כי עד היום התחדשות עירונית יושמה בהצלחה בגוש דן, כי המודל מבוסס כדאיות כלכלית – לדבריה. "הכדאיות הכלכלית במרחב הצפוני פחותה ולכן אין התחדשות עירונית בשטח", היא אומרת, "עם זאת, בעיקר בעת הזאת אחרי שהמלחמה הוכיחה את חשיבותו של הממ"ד, אנחנו לא רוצים להמתין לפתרונות של המדינה להתחדשות במרחב הצפוני וקוראים לבעלי דירות לפעול איתנו לקידום תוכניות בשיתוף הרשויות המקומיות, לייצר פתרונות מהשטח ולרתום את הסיוע של המדינה באופן נקודתי במקומות בהם זה יהיה הכרחי למימוש".
> הצג תגובות